Centenarul fotbalului câmpinean. Alecu Banu - amintirea unui meci cu marele CCA și cum a ratat Poiana promovarea în primul eșalon

Sport (Categoria articolului)

Alexandru Banu, pe care toată lumea fotbalistică din Câmpina și din Prahova îl cunoaște sub numele Alecu Banu, este personajul cel mai apropiat de vârsta fotbalului câmpinean și ne-am bucurat că a acceptat invitația unui dialog savuros în cadrul serialul nostru dedicat centenarului fotbalului câmpinean. Va împlini 87 de ani în septembrie și chiar dacă sănătatea îi este șubrezită, atunci când vorbește despre fotbal, din spatele ochelarilor, ochii săi au o licărire specială și spune dintr-o suflare echipa standard a clubului Poiana Câmpina din perioada sa de glorie, dar și cea a CCA-ului, unul dintre adversarii care au reprezentat cea mai frumoasă amintire din cariera fotbalistică a lui Alecu Banu.

Înainte de a vă oferi interviul integral realizat cu Alecu Banu, vă prezentăm doar un scurt fragment legat de cea mai frumoasă amintire a carierei, dar și cel mai trist moment din cei 12 ani în care a jucat în Divizia B pentru Poiana Câmpina, în multe dintre aceste sezoane fiind și căpitanul echipei. A jucat până în 1966, atunci când a pus capăt unei cariere frumoase din cauza unei accidentări. ”Cea mai frumoasă amintire... meciul de inaugurare a stadionului Poiana cu marea echipă a CCA-ului” și spune echipa adversă de parcă meciul s-a terminat de câteva minute. Iar acea echipă îi avea în componența sa pe Voinescu, Apolzan - despre care Alecu Banu spune că ”a fost cel mai mare stoper pe care l-a avut țara asta”, frații Zavoda, Cacoveanu, Constantin, Alexandrescu și întreaga echipă de care foarte mulți dintre noi știm doar din auzite. Se întâmpla într-o zi de duminică, 4 august 1957... (video)
Aproape imediat, Alecu Banu trece la extrema opusă, amintindu-și de meciul de la Pașcani, în sezonul 1963-1964 în care Poiana a fost la un singur pas de promovarea în Divizia A, primul eșalon fotbalistic al țării. De altfel, aceea a fost și cea mai bună clasare a echipei Poiana în Divizia B, în întreaga sa istorie. Iar Alecu Banu era căpitanul acelei echipe. În privința celebrului meci de la Pașcani, distinsul nostru interlocutor ne-a dezvăluit ce i-a spus antrenorul înainte de meci, dar și după meci, în compartimentul de tren, și unde s-a pierdut acel meci. (video) Momente de istorie autentică.
Interviul integral cu Alecu Banu îl veți putea urmări în cursul zilei de joi, când veți afla marele regret al carierei sale, cum se făceau antrenamentele în anii '50 la Poiana, ce jucători l-au ”vândut” când era antrenor la IRA Câmpina, în Divizia C, într-un meci la Montana Sinaia, cine a fost idolul său ca jucător, dar și cel mai aprig adversar.

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Nicolae Achim: ”L-am avut ca adversar direct pe Dobrin, un jucător cu adevărat fabulos!”
Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”

4873 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

218 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

982 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

Alte stiri recente

254 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1138 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.