CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Centenarul fotbalului câmpinean. Alecu Banu - amintirea unui meci cu marele CCA și cum a ratat Poiana promovarea în primul eșalon

- Sport -

Centenarul fotbalului câmpinean. Alecu Banu - amintirea unui meci cu marele CCA și cum a ratat Poiana promovarea în primul eșalon

Alexandru Banu, pe care toată lumea fotbalistică din Câmpina și din Prahova îl cunoaște sub numele Alecu Banu, este personajul cel mai apropiat de vârsta fotbalului câmpinean și ne-am bucurat că a acceptat invitația unui dialog savuros în cadrul serialul nostru dedicat centenarului fotbalului câmpinean. Va împlini 87 de ani în septembrie și chiar dacă sănătatea îi este șubrezită, atunci când vorbește despre fotbal, din spatele ochelarilor, ochii săi au o licărire specială și spune dintr-o suflare echipa standard a clubului Poiana Câmpina din perioada sa de glorie, dar și cea a CCA-ului, unul dintre adversarii care au reprezentat cea mai frumoasă amintire din cariera fotbalistică a lui Alecu Banu.

Înainte de a vă oferi interviul integral realizat cu Alecu Banu, vă prezentăm doar un scurt fragment legat de cea mai frumoasă amintire a carierei, dar și cel mai trist moment din cei 12 ani în care a jucat în Divizia B pentru Poiana Câmpina, în multe dintre aceste sezoane fiind și căpitanul echipei. A jucat până în 1966, atunci când a pus capăt unei cariere frumoase din cauza unei accidentări. ”Cea mai frumoasă amintire... meciul de inaugurare a stadionului Poiana cu marea echipă a CCA-ului” și spune echipa adversă de parcă meciul s-a terminat de câteva minute. Iar acea echipă îi avea în componența sa pe Voinescu, Apolzan - despre care Alecu Banu spune că ”a fost cel mai mare stoper pe care l-a avut țara asta”, frații Zavoda, Cacoveanu, Constantin, Alexandrescu și întreaga echipă de care foarte mulți dintre noi știm doar din auzite. Se întâmpla într-o zi de duminică, 4 august 1957... (video)
Aproape imediat, Alecu Banu trece la extrema opusă, amintindu-și de meciul de la Pașcani, în sezonul 1963-1964 în care Poiana a fost la un singur pas de promovarea în Divizia A, primul eșalon fotbalistic al țării. De altfel, aceea a fost și cea mai bună clasare a echipei Poiana în Divizia B, în întreaga sa istorie. Iar Alecu Banu era căpitanul acelei echipe. În privința celebrului meci de la Pașcani, distinsul nostru interlocutor ne-a dezvăluit ce i-a spus antrenorul înainte de meci, dar și după meci, în compartimentul de tren, și unde s-a pierdut acel meci. (video) Momente de istorie autentică.
Interviul integral cu Alecu Banu îl veți putea urmări în cursul zilei de joi, când veți afla marele regret al carierei sale, cum se făceau antrenamentele în anii '50 la Poiana, ce jucători l-au ”vândut” când era antrenor la IRA Câmpina, în Divizia C, într-un meci la Montana Sinaia, cine a fost idolul său ca jucător, dar și cel mai aprig adversar.

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Nicolae Achim: ”L-am avut ca adversar direct pe Dobrin, un jucător cu adevărat fabulos!”
Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”


13 Jul 2020 20:49 4893 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
347 vizualizari 21 May 2024 07:06 Liga A Prahova, etapa a 31-a. Programul și delegările

Liga A Prahova, etapa a 31-a. Programul și delegările

Asociația Județeană de Fotbal Prahova a programat jocurile etapei a 31-a din Liga A în zi de mare sărbătoare creștină - Sf. Constantin și Elena. Adică, marți, 21 mai, de la ora 18.00. Iată programul complet și delegările:

citeste mai mult
1052 vizualizari 19 May 2024 20:11 Două valoroase medalii pentru atletismul câmpinean la Internaționalele României de la Craiova

Două valoroase medalii pentru atletismul câmpinean la Internaționalele României de la Craiova

La Craiova, pe arena care poartă numele lui Nicolae Mărășescu, a avut loc sâmbătă și duminică o importantă competiție de atletism - Campionatele Internaționale ale României, la startul căroa s-au aflat și câțiva sportivi câmpineni.

citeste mai mult
1393 vizualizari 19 May 2024 13:31 Superliga B1 Prahova, Seria Nord. Sportul Câmpina - CS Șotrile 1-0

Superliga B1 Prahova, Seria Nord. Sportul Câmpina - CS Șotrile 1-0

Un meci de luptă ar fi sinteza partidei dintre Sportul Câmpina și CS Șotrile, care a avut loc duminică dimineață în cadrul Seriei Nord a Superligii B1 Prahova.

citeste mai mult
2617 vizualizari 19 May 2024 13:22 Liga A Prahova, etapa a 30-a. Rezultate și clasament

Liga A Prahova, etapa a 30-a. Rezultate și clasament

Runda cu numărul 30 din Liga A Prahova a început sâmbătă dimineață și s-a încheiat duminică.  Iată rezultatele, clasamentul la zi și programul etapei viitoare

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV