Centenarul fotbalului câmpinean. Alecu Banu - amintirea unui meci cu marele CCA și cum a ratat Poiana promovarea în primul eșalon

Sport (Categoria articolului)

Alexandru Banu, pe care toată lumea fotbalistică din Câmpina și din Prahova îl cunoaște sub numele Alecu Banu, este personajul cel mai apropiat de vârsta fotbalului câmpinean și ne-am bucurat că a acceptat invitația unui dialog savuros în cadrul serialul nostru dedicat centenarului fotbalului câmpinean. Va împlini 87 de ani în septembrie și chiar dacă sănătatea îi este șubrezită, atunci când vorbește despre fotbal, din spatele ochelarilor, ochii săi au o licărire specială și spune dintr-o suflare echipa standard a clubului Poiana Câmpina din perioada sa de glorie, dar și cea a CCA-ului, unul dintre adversarii care au reprezentat cea mai frumoasă amintire din cariera fotbalistică a lui Alecu Banu.

Înainte de a vă oferi interviul integral realizat cu Alecu Banu, vă prezentăm doar un scurt fragment legat de cea mai frumoasă amintire a carierei, dar și cel mai trist moment din cei 12 ani în care a jucat în Divizia B pentru Poiana Câmpina, în multe dintre aceste sezoane fiind și căpitanul echipei. A jucat până în 1966, atunci când a pus capăt unei cariere frumoase din cauza unei accidentări. ”Cea mai frumoasă amintire... meciul de inaugurare a stadionului Poiana cu marea echipă a CCA-ului” și spune echipa adversă de parcă meciul s-a terminat de câteva minute. Iar acea echipă îi avea în componența sa pe Voinescu, Apolzan - despre care Alecu Banu spune că ”a fost cel mai mare stoper pe care l-a avut țara asta”, frații Zavoda, Cacoveanu, Constantin, Alexandrescu și întreaga echipă de care foarte mulți dintre noi știm doar din auzite. Se întâmpla într-o zi de duminică, 4 august 1957... (video)
Aproape imediat, Alecu Banu trece la extrema opusă, amintindu-și de meciul de la Pașcani, în sezonul 1963-1964 în care Poiana a fost la un singur pas de promovarea în Divizia A, primul eșalon fotbalistic al țării. De altfel, aceea a fost și cea mai bună clasare a echipei Poiana în Divizia B, în întreaga sa istorie. Iar Alecu Banu era căpitanul acelei echipe. În privința celebrului meci de la Pașcani, distinsul nostru interlocutor ne-a dezvăluit ce i-a spus antrenorul înainte de meci, dar și după meci, în compartimentul de tren, și unde s-a pierdut acel meci. (video) Momente de istorie autentică.
Interviul integral cu Alecu Banu îl veți putea urmări în cursul zilei de joi, când veți afla marele regret al carierei sale, cum se făceau antrenamentele în anii '50 la Poiana, ce jucători l-au ”vândut” când era antrenor la IRA Câmpina, în Divizia C, într-un meci la Montana Sinaia, cine a fost idolul său ca jucător, dar și cel mai aprig adversar.

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Nicolae Achim: ”L-am avut ca adversar direct pe Dobrin, un jucător cu adevărat fabulos!”
Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”

3613 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

947 vizualizari
26 nov. 2020 11:26

Record național pentru înotătorul Darius Coman (Barracuda Câmpina) în proba de 100 m bras, la Campionatul Național de Cadeți

În perioada 22-29 noiembrie 2020, la bazinul olimpic din cadrul complexului de natație de la Târgoviște se desfășoară Campionatul Național de Cadeți 12-14 ani, competiție organizată de Federația Română de Natație și la care participă peste 200 de sportivi de la 42 de cluburi din țară. În proba de 100m bras - masculin, tânărul înotător Darius Coman, de la Clubul Barracuda Câmpina, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, timpul său (01:09:24) reprezentând nou record național.

3184 vizualizari
25 oct. 2020 17:46

Sebastian Strechioiu (Lido Câmpina), vicecampion național al clasei MX1 veterani, la finalul sezonului

În acest week-end, la Ciolpani, a avut loc ultima etapă a Campionatului Național de Motocros, la start aliniindu-se și patru sportivi de la Lido Câmpina - Sebastian Strechioiu (nr. 84), Marcel Vișoiu (nr. 71), Alexandru Oprescu (nr. 76), toți la clasa MX1 veterani, și Alin Pandele (nr. 58), la MX2 junior. A fost o etapă cu motive de bucurie pentru clubul câmpinean condus de fostul mare campion Cătălin Duță, Sebastian Strechioiu clasându-se în ierarhia finală pe locul al doilea și devenind astfel vicecampion național la MX1 veterani, o performanță extrem de prețioasă pentru motocrosul câmpinean.

Alte stiri recente

92 vizualizari
27 nov. 2020 17:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 noiemrbrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

237 vizualizari
27 nov. 2020 06:30

"Somăm PNL să înceteze atacurile mizerabile la adresa candidaților PSD Prahova!"

(P) Social-democrații prahoveni consideră că liberalii își acoperă disperarea prin atacuri la adresa principalilor adversari politici, motivul fiind acela că reprezentanții PNL "simt că șansele lor de a câștiga alegerile din 6 decembrie au scăzut considerabil".