Centenarul fotbalului câmpinean. Alecu Banu - amintirea unui meci cu marele CCA și cum a ratat Poiana promovarea în primul eșalon

Sport (Categoria articolului)

Alexandru Banu, pe care toată lumea fotbalistică din Câmpina și din Prahova îl cunoaște sub numele Alecu Banu, este personajul cel mai apropiat de vârsta fotbalului câmpinean și ne-am bucurat că a acceptat invitația unui dialog savuros în cadrul serialul nostru dedicat centenarului fotbalului câmpinean. Va împlini 87 de ani în septembrie și chiar dacă sănătatea îi este șubrezită, atunci când vorbește despre fotbal, din spatele ochelarilor, ochii săi au o licărire specială și spune dintr-o suflare echipa standard a clubului Poiana Câmpina din perioada sa de glorie, dar și cea a CCA-ului, unul dintre adversarii care au reprezentat cea mai frumoasă amintire din cariera fotbalistică a lui Alecu Banu.

Înainte de a vă oferi interviul integral realizat cu Alecu Banu, vă prezentăm doar un scurt fragment legat de cea mai frumoasă amintire a carierei, dar și cel mai trist moment din cei 12 ani în care a jucat în Divizia B pentru Poiana Câmpina, în multe dintre aceste sezoane fiind și căpitanul echipei. A jucat până în 1966, atunci când a pus capăt unei cariere frumoase din cauza unei accidentări. ”Cea mai frumoasă amintire... meciul de inaugurare a stadionului Poiana cu marea echipă a CCA-ului” și spune echipa adversă de parcă meciul s-a terminat de câteva minute. Iar acea echipă îi avea în componența sa pe Voinescu, Apolzan - despre care Alecu Banu spune că ”a fost cel mai mare stoper pe care l-a avut țara asta”, frații Zavoda, Cacoveanu, Constantin, Alexandrescu și întreaga echipă de care foarte mulți dintre noi știm doar din auzite. Se întâmpla într-o zi de duminică, 4 august 1957... (video)
Aproape imediat, Alecu Banu trece la extrema opusă, amintindu-și de meciul de la Pașcani, în sezonul 1963-1964 în care Poiana a fost la un singur pas de promovarea în Divizia A, primul eșalon fotbalistic al țării. De altfel, aceea a fost și cea mai bună clasare a echipei Poiana în Divizia B, în întreaga sa istorie. Iar Alecu Banu era căpitanul acelei echipe. În privința celebrului meci de la Pașcani, distinsul nostru interlocutor ne-a dezvăluit ce i-a spus antrenorul înainte de meci, dar și după meci, în compartimentul de tren, și unde s-a pierdut acel meci. (video) Momente de istorie autentică.
Interviul integral cu Alecu Banu îl veți putea urmări în cursul zilei de joi, când veți afla marele regret al carierei sale, cum se făceau antrenamentele în anii '50 la Poiana, ce jucători l-au ”vândut” când era antrenor la IRA Câmpina, în Divizia C, într-un meci la Montana Sinaia, cine a fost idolul său ca jucător, dar și cel mai aprig adversar.

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Nicolae Achim: ”L-am avut ca adversar direct pe Dobrin, un jucător cu adevărat fabulos!”
Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”

3234 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3483 vizualizari
09 aug. 2020 11:05

Marius Vasile (CSS ”Constantin Istrati”), pe podium la aruncarea greutății în Cupa României pentru seniori

Stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București a găzduit sâmbătă Cupa României pentru seniori, competiție la care singurul atlet de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina care s-a aliniat la start a fost aruncătorul Marius Vasile, în probele de disc și greutate.

3556 vizualizari
08 aug. 2020 14:49

Medalie de bronz la săritura în lungime pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Naționalele juniorilor III

La București, pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter” s-au desfășurat timp de două zile, vineri și sâmbătă, Campionatele Naționale de Atletism pentru Juniori III. La această competiție au fost prezenți și trei atleți de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, care au concurat fiecare în câte două probe, cea mai bună clasare - locul al treilea și medalie de bronz - fiind reușită de Ștefan Gagiu (antrenor Jenica Bran) la săritura în lungime.

Alte stiri recente

480 vizualizari
15 aug. 2020 10:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 15 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1768 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

1 comentarii

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.