Cea de-a X-a ediție a evenimentului "Săptămâna Europeană a Tineretului" are loc în perioada 24-30 mai, în toată Europa. Tema anului 2021 este ”Viitorul nostru, în mâinile noastre!” Organizatorii acțiunilor din cadrul acestui eveniment sunt agențiile naționale pentru programul Erasmus+, Corpul european de solidaritate și rețeaua Eurodesk, printre organizatorii internaționali aflându-se și profesorul câmpinean Georgiana Moldoveanu de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", multiplicator Eurodesk România.
Una dintre acțiunile incluse în "Săptămâna Europeană a Tineretului" se va desfășura online, pe aplicația Google Meets, fiind organizată de Georgiana Moldoveanu în colaborare cu Tuğba Eser, Mozaik, multiplicator Eurodesk Turcia. Este vorba despre o serie de discuții (în limba engleză) privind oportunitățile europene pentru tineri, moderate de trei invitați: Anastasia Rubleva (Rusia) - ESC volunteer @Mozaik; Filippo Zattin (Italia) - trainee GEYC; Jade Andrzejewski (Franța) - trainee Prisma European Network.
”Este rodul unei colaborări între Eurodesk România și Eurodesk Turcia. Va fi foarte frumos, este un eveniment de informare și aș vrea ca tinerii care vor participa să adreseze cât mai multe întrebări invitaților. De altfel, tocmai din acest motiv nu facem un live pe Facebook, ci suntem pe Google Meet, unde pot fi simultan până la o sută de participanți online. Grupul țintă este format din populația de tineri din licee, dar sunt locuri destule și m-aș bucura să participe oameni de toate vârstele, care sunt interesați de subiectele noastre”, ne-a declarat Georgiana Moldoveanu.
Discuțiile vor porni de la întrebările: "Ești de părere că mai mulți tineri ar trebui să fie activi și să pledeze pentru un viitor mai bun? Ai dori să trăim într-o societate mai incluzivă? Este mediul un subiect vital pentru tine? Este important să creăm un spațiu în care să îți poți împărtăși opiniile și unde să afli ce noi modalități și oportunități există pentru a putea aduce contribuții semnificative?" Cei interesați de aceste subiecte (și nu numai) pot participa la întâlnirea online care va avea loc luni, 24 mai, între orele 17.00 și 18.00. Pentru a se putea înscrie la acest eveniment, orice persoană interesată poate completa formularul de aici și va primi link-ul pentru logarea la evenimentul online.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.