Profesorul câmpinean Georgiana Moldoveanu organizează un eveniment internațional online, dedicat Săptămânii Europene a Tineretului

Social (Categoria articolului)

Cea de-a X-a ediție a evenimentului "Săptămâna Europeană a Tineretului" are loc în perioada 24-30 mai, în toată Europa. Tema anului 2021 este ”Viitorul nostru, în mâinile noastre!” Organizatorii acțiunilor din cadrul acestui eveniment sunt agențiile naționale pentru programul Erasmus+, Corpul european de solidaritate și rețeaua Eurodesk, printre organizatorii internaționali aflându-se și profesorul câmpinean Georgiana Moldoveanu de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", multiplicator Eurodesk România.

Una dintre acțiunile incluse în "Săptămâna Europeană a Tineretului" se va desfășura online, pe aplicația Google Meets, fiind organizată de Georgiana Moldoveanu în colaborare cu Tuğba Eser, Mozaik, multiplicator Eurodesk Turcia. Este vorba despre o serie de discuții (în limba engleză) privind oportunitățile europene pentru tineri, moderate de trei invitați: Anastasia Rubleva (Rusia) - ESC volunteer @Mozaik; Filippo Zattin (Italia) - trainee GEYC; Jade Andrzejewski (Franța) - trainee Prisma European Network.
”Este rodul unei colaborări între Eurodesk România și Eurodesk Turcia. Va fi foarte frumos, este un eveniment de informare și aș vrea ca tinerii care vor participa să adreseze cât mai multe întrebări invitaților. De altfel, tocmai din acest motiv nu facem un live pe Facebook, ci suntem pe Google Meet, unde pot fi simultan până la o sută de participanți online. Grupul țintă este format din populația de tineri din licee, dar sunt locuri destule și m-aș bucura să participe oameni de toate vârstele, care sunt interesați de subiectele noastre”, ne-a declarat Georgiana Moldoveanu.
Discuțiile vor porni de la întrebările: "Ești de părere că mai mulți tineri ar trebui să fie activi și să pledeze pentru un viitor mai bun? Ai dori să trăim într-o societate mai incluzivă? Este mediul un subiect vital pentru tine? Este important să creăm un spațiu în care să îți poți împărtăși opiniile și unde să afli ce noi modalități și oportunități există pentru a putea aduce contribuții semnificative?" Cei interesați de aceste subiecte (și nu numai) pot participa la întâlnirea online care va avea loc luni, 24 mai, între orele 17.00 și 18.00. Pentru a se putea înscrie la acest eveniment, orice persoană interesată poate completa formularul de aici și va primi link-ul pentru logarea la evenimentul online.

2413 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

7235 vizualizari
08 dec. 2021 17:46

A încetat din viață omul de afaceri câmpinean Florin Abagiu

5 comentarii

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova anunțau, în această după-amiază, producerea unui accident rutier grav pe drumul județean 144, între Florești și Nedelea.

2791 vizualizari
07 dec. 2021 19:26

2.500 lei s-au strâns la Târgul de dulciuri de la Câmpina pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului

2.500 lei este suma strânsă la Târgul de dulciuri de Moș Nicolae pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina. Poate nu este o sumă mare, dar când o strângi din câte 4 lei - 5 lei - 6 lei, pe dulciuri create de tinerii voluntari, atunci efortul înseamnă că a fost unul generos și răsplătit pe măsură.

Alte stiri recente

1165 vizualizari
08 dec. 2021 22:58

Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina și vor continua pentru... CSM Brașov

1 comentarii

Câmpina are de câțiva ani o problemă, pe care niemni nu pare dispus să o rezolve. Copiii care activează la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina își termină perioada de juniorat, trebuie să treacă la nivelul următor - tineret și apoi seniori, dar pentru că în Câmpina nu există preocupare pentru a-i menține pe acești copii la un club local, ei sunt nevoiți să cute alte cluburi din țară pentru a-și continua activitatea.

1337 vizualizari
08 dec. 2021 20:15

Punctele de vedere ale partidelor cu reprezentare în CL Câmpina despre construirea unui bloc pe Bulevardul Culturii, lângă Primărie

Am scris, într-un articol anterior, despre intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din municipiul Câmpina, pe terenul unde s-a aflat cândva grădina de vară și care astăzi aparține firmei respective. Aceste teren este la doi pași de sediul Primăriei Câmpina, care este o clădire monument istoric de clasa A - Vila Ștefănescu sau Casa cu Grifoni. Referitor la această situație am cerut un punct de vedere liderilor partidelor cu reprezentare în Consiliul Local, precum și Primăriei Câmpina.