Pompierii prahoveni au stins 13 incendii în perioada Sărbătorilor Pascale, iar SMURD a intervenit la 148 de cazuri

Social (Categoria articolului)

În perioada Sărbătorilor Pascale, pompierii militari prahoveni, ca și toate celelalte structuri de intervenție și ordine publică, au fost la datorie, fiind solicitați, în perioada 28 aprilie - 4 mai, la 13 incendii. De altfel, întreaga activitate a pompierilor militari prahoveni în perioada amintită este sintetizată într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.

”În minivacanța 28 aprilie - 4 mai 2021, pompierii militari prahoveni au stins 13 incendii, din care șapte de vegetație uscată. Peste 185 de salvatori au fost zilnic la datorie. În această perioadă, s-au înregistrat 218 misiuni din care 76 situații de urgență, echipajele ISU fiind solicitate la 13 misiuni de stingere a incendiilor, 148 cazuri SMURD, precum și la 24 acțiuni pentru protecția comunităților. De asemenea, în cele cinci zile, 195 persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 14 accidente rutiere, accidente în urma cărora, din nefericire, două persoane și-au pierdut viața, iar alte nouă persoane au fost transportate la spital.
În săptămâna premergătoare vacanței de paște, inspectorii de prevenire au derulat 13 activități de îndrumare și control preponderent la unităţi de cult și ansambluri mănăstirești. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă a fost aplicată o amendă, în cuantum de 10.000 lei. Pe timpul verificărilor au fost depistate 42 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care trei au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 42 de sancţiuni, cuprinzând 41 avertismente și o amendă.
Având în vedere că statistica specifică acestei perioade relevă o creștere a numărului de incendii (7), în special pe fondul igienizărilor de sezon, le reamintim cetățenilor că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 6.000 lei. De asemenea, 19 echipaje de pompieri militari ale celor șase subunităţi de intervenţie au efectuat, pe timpul Slujbei de Înviere, prima intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă la biserici și mănăstiri din județ. În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor”, se precizează în comunicatul remis de ISU Prahova.

3118 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

7403 vizualizari
08 dec. 2021 17:46

A încetat din viață omul de afaceri câmpinean Florin Abagiu

6 comentarii

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova anunțau, în această după-amiază, producerea unui accident rutier grav pe drumul județean 144, între Florești și Nedelea.

2792 vizualizari
07 dec. 2021 19:26

2.500 lei s-au strâns la Târgul de dulciuri de la Câmpina pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului

2.500 lei este suma strânsă la Târgul de dulciuri de Moș Nicolae pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina. Poate nu este o sumă mare, dar când o strângi din câte 4 lei - 5 lei - 6 lei, pe dulciuri create de tinerii voluntari, atunci efortul înseamnă că a fost unul generos și răsplătit pe măsură.

Alte stiri recente

1 vizualizari
09 dec. 2021 09:22

Noi reacții la intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din Câmpina, lângă Casa cu Grifoni

V-am prezentat până acum punctele de vedere ale majorității partidelor cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina (PNL, PSD, USR, PMP, POL) în legătură cu intenția unei firme private de a construi un bloc la doi pași de Primărie, pe terenul pe care s-a aflat cândva grădina de vară. Teren aparținând firmei respective. Am primit la redacție și alte reacții, de această dată din partea președintelui Partidului Prahova în Acțiune - Daniel Ioniță și din partea consilierului local Cezar Grama (Partidul Verde).

18 vizualizari
09 dec. 2021 08:48

FORJA NEPTUN angajează controlor calitate

Societatea FORJA NEPTUN SRL angajează CONTROLOR CALITATE.