Avem o speranță. "Turnul înclinat" ar putea fi declarat de utilitate publică și preluat de administrația locală

Actualitate (Categoria articolului)

După ce Primăria Câmpina a pierdut procesul cu firma Erin pentru imensa clădire neterminată de la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918, unii reprezentanți ai administrației locale nu au abandonat această problemă și au tot căutat soluții. Exproprierea pentru utilitate publică este soluția găsită de secretarul Paul Moldoveanu.

Și este o soluție posibilă acum, datorită unor modificări legislative apărute după derularea procesului dintre Primărie și Erin. “Celebra construcţie poate fi declarată de utilitate publică, în baza unor modificări la Legea 33/1994 privind exproprierea pentru utilitate publică. Ne putem prevala și de prevederile unui alt act normativ care le include la construcţiile de utilitate publică şi pe cele care nu mai pot fi finalizate conform prevederilor din autorizaţia de construire”, ne-a declarat Paul Moldoveanu. 
Administraţia locală a transmis deja Consiliului Judeţean Prahova o adresă în acest sens, pentru că numai o comisie specială a Consiliului Judeţean poate declara exproprierea pentru o cauză de utilitate publică. S-a primit și un răspuns prin care Consiliul Județean solicită Primăriei Câmpina întocmirea unei fişe tehnice pentru imobilul respectiv. O fișă care putea fi gata în două zile, dar la care se lucrează... de mai bine de o lună. 

Teoretic, după realizarea acestei fişe tehnice şi după declararea exproprierii pentru utilitate publică, în baza unei juste despăgubiri, municipalitatea câmpineană ar trebui să devină proprietara acestui imobil. Cel mai probabil, se va ajunge la un nou litigiu în instanţă privind valoarea clădirii, dar se vor putea face maximum trei evaluări – una de către actualul proprietar, una de către administraţia locală şi una a instanței – apoi instanța se va pronunţa definitiv asupra valorii de răscumpărare. Precizăm că instanţa nu va trebui să decidă nimic legat de expropriere, ci doar în legătură cu valoarea de răscumpărare. După rămânerea definitivă a sentinței, clădirea va intra în proprietatea administraţiei locale, care va trebui să ia o decizie privind soarta ei – demolare, consolidare și continuarea lucrărilor, vânzare în anumite condiții etc. 
Pare complicat ceea ce am explicat mai sus, dar nu este chiar așa. Important e ca la nivelul administrației locale să se dorească aplicarea acestei soluții și să se înceapă o nouă luptă cu proprietarul monstrului de beton. Ar fi un lucru extraordinar dacă s-ar reuși. Da, vor fi niște costuri, este adevărat. Dar este și o șansă să scăpăm de această clădire oribilă care tronează de 20 de ani în centrul Câmpinei.

8328 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sandu Alexandru 12.05.2017 15:21 Solutia gasita se cheama ''ne inbatam cu apa rece'', lasati avocatii sa mai castige niste bani,e vremea lor.Si ce sa faca Primaria cu mastodontul ?sa mai risipeasca niste bani aiurea,sunt destule spatii de inchiriat in oras,sau poate vrea sa faca productie industriala.PENIBILA SITUATIE !!!!!!!!!!!!!

Actualitate

7 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

956 vizualizari
05 iun. 2023 18:48

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.

Alte stiri recente

1147 vizualizari
05 iun. 2023 15:20

Programul handbalistelor de la CS Câmpina la turneul final de la Suceava

Turneul final al Campionatul Național de Handbal Feminin pentru Juniori IV se desfășoară în perioada 7-11 iunie, la Suceava. La turneul final la care participă cele mai bune 16 echipe din țară se află și CS Câmpina, antrenor Daniel Vasile.

1461 vizualizari
05 iun. 2023 14:03

Fotbal în Prahova. La mijlocul săptămânii au loc semifinalele Cupei și o restanță

La mijlocul acestei săptămâni, în fotbalul prahovean sunt programate mai multe partide. Este vorba de semifinalele fazei județene a Cupei României, dar și o restanță din campionat. Iată programul complet al acestor meciuri și delegările: