CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

"Vrem o țară ca afară", dar ne comportăm exact pe dos. Rămânem doar cu strigatul?

- Social -

Toți vrem o țară ca afară, dar nu facem nimic pentru a o avea. Din contră. Faptele unora și neimplicarea altora adâncesc și mai mult diferența între țara pe care o vrem și cea pe care o avem. Mulți dintre dvs. ați călătorit în străinătate. Ați mai văzut vreun popor care își aruncă animalele la gunoi? Sau le abandonează pe străzi? Și ați mai văzut vreo autoritate locală care să asiste nepăsătoare la astfel de lucruri?

Sunt multe diferențe între țara pe care o vrem și cea pe care o avem. Vom scrie treptat despre ele. Astăzi începem cu animalele abandonate, cu puii de o zi aruncați fără milă la ghena de gunoi. Mai ales că la noi, în Câmpina, astfel de situații nu sunt rare, ba din contră, aproape că au devenit un adevărat fenomen. Asta nu e civilizație! În țara pe care o vrem, astfel de lucruri ar fi de neconceput. În 27 de ani n-am fost în stare să rezolvăm această problemă. Am făcut o afacere din prinderea câinilor fără stăpân și plătim bani grei de la buget pentru omorârea lor, n-am fost în stare să facem o minimă educație sau măcar o campanie publică privind sterilizarea animalelor care au stăpân pentru a stopa înmulțirea lor necontrolată. Ne rezolvăm problema de acasă aruncând puii pe stradă.

Bun, nu sunt bani, deși o sterilizare nu costă foarte mult. Haideți atunci să implicăm autoritățile locale în asta, pentru că din partea lor nu vedem niciun fel de inițiativă. Haideți să ne alăturăm tinerilor câmpineni care au decis să nu mai închidă ochii și să se implice direct în rezolvarea acestei probleme. Sunt conștienți că nu va fi ușor, că au de luptat cu mentalități și indiferență, dar au deschis un drum. Tinerii strâng semnături de la câmpineni pentru a determina administrația locală să finanțeze o campanie de sterilizare a animalelor cu și fără stăpân din Câmpina. Și doresc să înceapă cu pisicile pentru că toată vara a fost o nebunie cu zeci de pui aruncați la gunoi de stăpânii animalelor, dacă-i putem numi așa. Formularele pentru semnături pot fi găsite la aproape toate magazinele cu hrană pentru animale din Câmpina, precum și la Cabinetul Veterinar de pe Strada Mihail Kogălniceanu (la Bolta Rece). Semnatarii trebuie să aibă peste 18 ani și domiciliul în municipiul Câmpina. 

Știm, sunt multe probleme în Câmpina. Dar să nu credeți că dacă se finanțează de la bugetul local o campanie de sterilizare a animalelor nu vor mai fi bani pentru asfaltarea străzilor sau repararea școlilor. Bani există, trebuie doar să convingem autoritățile locale să se implice. În definitiv, acolo, în bugetul local, sunt banii câmpinenilor. Și vă asigurăm că o campanie de sterilizare ar costa mult mai puțin decât suma anuală destinată deplasărilor externe ale aleșilor locali. Cu siguranță și ei vor... o țară ca afară!


27 Sep 2017 12:26 4380 vizualizari



Comentarii






  • 29.09.2017 09:11 mihaela omul,animal cu o constiinta inferioara animalelor....tu,ala care dai afara din casa,curte animalele rezultate in urma incapacitatii tale de a merge la veterinar c sa-ti castrezi pisica sau cateaua...esti mai jos decat animalele,esti nimic,un rebut social!
  • 28.09.2017 14:05 un campinean Haideti sa fim seriosi! Eu stau la bloc si la 3 zile gasesc pisici pe capota masinii, care logic, e zgariata ca naiba. Eutanasiere, nu sterilizare, ca un caine sau o pisica poate sa turbeze si daca e sterilizata!
862 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2933 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1794 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1920 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV