În procesul în care fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție a avut loc marți, 16 februarie 2021, la Secția penală a Tribunalului Prahova, cea de-a 32-a înfățișare. Iar ședința de ieri a fost, probabil, cea mai interesantă, dar și cea mai tensionată de până acum. Și asta pentru că, iată, după jumătate de an în care dosarul a fost la Camera Preliminară și doi ani și trei luni la judecata de fond, a fost aflat numele martorului protejat al DNA, cel căruia i se atribuise pseudonimul "Baltaga Ioana" și despre care se făceau numeroase speculații.
Vă reamintim faptul că, la termenul din 5 februarie 2021, instanța a admis solicitarea lui Horia Tiseanu privind dezvăluirea identității martorului protejat al DNA, numit și "martor-amenințat", având în vedere faptul că Tiseanu nu mai deține funcția de primar, deci pot înceta măsurile de protecție dispuse în cadrul urmăririi penale. Persoana respectivă a fost citată să se prezinte în fața instanței la termenul următor - 16 februarie 2021. Și s-a prezentat... Este vorba despre Ion Dragomir, viceprimar al Câmpinei în perioada 2008-2016. Apariția lui Dragomir la ședința de judecată de ieri a reprezentat o mare surpriză pentru cei implicați direct în procesul fostului primar, iar audierea acestuia a durat destul de mult, Ion Dragomir răspunzând la întrebări adresate atât de avocatul lui Tiseanu, cât și de procuror și judecător. Tot ieri au mai fost audiați ca martori ai fostului primar - Iulian Anton, directorului Direcției Juridice din cadrul Primăriei și Bianca Baltac, fosta consilieră personală a lui Horia Tiseanu, în prezent șef Serviciu Ordine Publică la Poliția Locală.
Reamintim că alături de Horia Tiseanu au mai fost trimiși în judecată Gheorghe Ecaterinescu - fostul director al Direcției Economice Câmpina (care a decedat pe 5 martie 2018) și Carmen Gheorghe - fostul director al Poliției Locale Câmpina, ambii pentru complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, lui Horia Tiseanu i s-a pus poprire pe indemnizația de primar pentru recuperarea sumei de aproximativ 140.000 lei considerată prejudiciu. De asemenea, vă reamintim că, în cadrul anchetei declanșate de DNA în urma unui control al Curții de Conturi, deja mai mulți angajați ai Primăriei Câmpina au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, instanța pronunțând sentințe de închisoare cu suspendare, sentințe rămase definitive.
Următorul termen în procesul fostului primar este 11 martie 2021.
Liceele câmpinene pun la dispoziția absolvenților de clasa a VIII-a, în acest an, 663 locuri din care 520 locuri la învățământul de zi, 120 locuri la învățământul profesional de stat cu durata de trei ani și 23 locuri la învățământul dual.
Primăria Municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț privind proiectele pentru care se alocă în baza Legii 350/2005. Este vorba despre proiectele derulate de asociații și fundații în diverse domenii.
După decizia Curții de Apel Ploiești, care a respins contestația primarului orașului Sinaia, Vlad Oprea, privind măsura arestării preventive, Poliția a transmis că pune în executare mandatul de arestare preventivă pentru 30 zile.
HidroPrahova a anunțat semnarea unui nou contract de execuție rețele de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Băicoi, Scorțeni, Bănești și Telega, contract în valoare de 265.279.622,88 lei.