Discuții pe tema referendumului pentru familie, la Bănești, între politicieni, preoți din Protoieria Câmpina și credincioși

Actualitate (Categoria articolului)

O întâlnire atipică a avut loc astăzi la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Bănești, acolo unde au venit parlamentari de Prahova, primari din mai multe localități, reprezentanți ai clerului și cetățeni, tema discuțiilor fiind referendumul pentru modificarea Constituției în vederea redefinirii familiei. Au participat politicieni de la aproape toate partidele parlamentare (fără USR) și toți s-au declarat în favoarea inițiativei legislative de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. 

Au fost prezenți Grațiela Gavrilescu - ministrul Mediului și președinte ALDE Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - președinte PNL Prahova, Bogdan Toader - președinte PSD Prahova și președinte al Consiliului Județean, senatorul PSD Emanoil Savin, primarul Câmpinei Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi (secretar executiv al PMP la nivel național), primarii din Bănești, Poiana Câmpina, Provița de Sus, Provița de Jos, Filipeștii de Târg și Filipeștii de Pădure, Breaza, Florești, Băicoi, Măgureni și multe alte localități. Din partea clerului au participat părintele protoiereul Grigore Melnic și mai mulți preoți din parohiile care aparțin de Protoieria Câmpina. Întâlnirea a fost inițiată de Coaliția pentru Familie, organizația neguvernamentală care a strâns trei milioane de semnături pentru revizuirea Constituției în sensul redefinirii familiei. Toți politicienii prezenți au fost de acord că este necesară introducerea în Constituție a unui articol care să clarifice conceptul de familie și au adresat cetățenilor mesaje privind participarea la referendumul care va fi organizat pe 6 și 7 octombrie 2018.
"Întâlnirea de astăzi a avut scop de informare cu privire la referendumul pentru revizuirea Constituției. Cu mare bucurie am participat la acest demers al Coaliției pentru Familie, la Bănești, acolo unde au venit oameni care vor să facă un mare bine acestei țări. Au fost membri ai clerului, credincioși și oameni politici din tot spectrul politic, spre bucuria noastră, cu toții fiind de acord cu definirea clară a familiei în Constituția României", ne-a declarat părintele protoiereu Grigore Melnic.
Poate că locul ales pentru o astfel de întâlnire nu a fost cel mai potrivit, dar decizia a fost luată de comun acord cu Protoieria. Pe de altă parte, ne-am dori să-i vedem pe liderii politici, în aceeași formulă, și la alte dezbateri pe teme poate mult mai importante pentru județ.

51688 vizualizari
20

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Stefan 24.09.2018 21:57 Din câte cunoaștem, la această întâlnire nu a venit nimeni de la USR, partid care susține că acest referendum este total inutil, atât juridic, cât și în plan comunitar. Cu alte cuvinte, exprimarea ”de la toate partidele” este incorectă, mai ales că USR-ul este totuși partid parlamentar (are 2 parlamentari de Prahova) și, conform configurației din 2016, este al treilea partid ca număr de parlamentari, mai mulți decât cei de la ALDE, PMP sau UDMR. Vă rog să faceți cuvenita rectificare.
 • Marian 25.09.2018 08:18 Ptr. Ștefan: Voi, USR-iștii, vreți să conduceți țara aceasta dar nu sunteți în stare să citiți o știre de 20 de rânduri. Scrie clar: „ de la aproape toate partidele parlamentare (fără USR)”.
 • sorin carcaleteanu 25.09.2018 09:46 Pe buletinul de vot, trebuia scris clar textul din lege, NU "asa cum apare scris in lege ... " . Aceasta exprimare nefericita - nu stiu cine a avut interes sa fie ambigua - a creat si va mai crea multe diferende intre cetateni si semne de intrebare . Nu este tarziu sa se rectifice (si asa s-au facut toata pregatirea, "pompiereste" . Cand si unde s-a facut promo pentru intalnirea de la Banesti - poate erau mai multi interesati - sau a fost ceva restrans , in cerc inchis ??
 • Admin 25.09.2018 09:49 Paranteza (fără USR) am pus-o ulterior, după ce mi s-a atras atenția că USR nu a fost acolo. Nu am vrut să apară discuții sau interpretări, motiv pentru care am făcut precizarea de rigoare.
 • Ion 25.09.2018 11:16 Conform art. II alin. (2) din OUG 86/2018 alegătorii sunt chemați să se pronunțe cu Da sau Nu asupra următoarei întrebări: "Sunteți de acord cu Legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?" - unde este referirea despre familie / traditie / barbat / femeie ... daca demersul este onest, de ce nu se pune o intrebare simpla si clara. Cei 3 milioane de semnatari si-au dat acordul pentru redefinirea familiei sau pentru aprobarea unei revizuiri a constitutiei adoptate de parlament, fara sa se specifice clar data cand a fost adoptata revizuirea sau ce contine aceasta revizuire? Intr-o Romanie unde o femeie este batuta de sot in fiecare minut iar tu parlament nu reusesti sa reglementezi acest aspect dureros, sa vii acum sa te erijezi in aparatorul moral al familiei traditionale este cinic. PS - conform normelor legale in vigoare, repectiv art 259 din Codul civil, alin (1) Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii - deci situatia familiei este reglementata clara, printr-o lege organica, fara loc de interpretare.
 • Crestin ortodox 26.09.2018 00:41 Isus a intrat în Templul lui Dumnezeu. A dat afară pe toţi cei ce vindeau şi cumpărau în Templu, a răsturnat mesele schimbătorilor de bani şi scaunele celor ce vindeau porumbei şi le-a zis: „Este scris: „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune.” Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari.” Matei 21:12-17
 • Maria 26.09.2018 10:19 Cata ... ....
 • ȘELARU CONSTANTIN-ȘTEFAN 26.09.2018 10:24 Vă rămân extrem de îndatorat dacă veți da publicității și veți transmite prin mijloacele mass-mediei conținutul clar al biletului de vor la apropiatul referendum prin care, așa cum în mod firesc reiese cu toată claritatea din recentele dezbateri care au avut loc la Biserica din Bănești. Vă solicit aceasta în numele marei majorități a populației care încă este extrem de derutată. Nu vă ascund faptul real potrivit căruia, aproape toți cetățenii Țării s-ar prezenta și vota acest dacă ar avea certitudinea că respctul pentru familia creștină se va afla ca atare înscris în buletinul de vor și nicidecum intoxicările cu care oamenii au fost și încă sunt derutați. SPRIJINIȚII ASTFEL PE ROMÂNI CA SĂ ȘTIE EXACT ȘI CORECT CE VOR VOTA!! Cu tot respectul, C. Ș. Șelaru
 • :| 26.09.2018 11:00 ce rusinos. acest stat laic unde biserica ii scoate la careu pe aproape toti politicienii. ce slugi oropsite si ahtiate dupa bani! ce clica de ... ieftini si lipsiti de curaj (politic sau de alta natura). o serie rusinoasa de personaje care au pretentia sa fie vazuti ca si cum ar fi conducatorii orasului/judetului/tarii. MIZERABIL.
 • tot eu 26.09.2018 11:05 ah, si inca o chestie: toti acesti mari politicieni stransi acolo si niciunul nu a observat ca tricolorul e invers? ca sunt sigur ca daca si-ar fi facut cineva cruce de la stanga la dreapta sareau toti... ca asa sunt ei, smeriti si credinciosi.
 • Andreea 26.09.2018 11:20 Dar totuși era nevoie să aduceți spurcatii să se întrunească în biserică? Întreb și eu, un cetățean onest.
 • Ioana Stanescu 26.09.2018 13:38 Sa va fie Rușine !!!!!!!
 • AlexG 26.09.2018 15:25 Desteptilor...daca esti legala casatoria intre acelasi sex in romania, cand si unde ati auzit voi infaptuindu-se aceasta? Cand si unde ati auzit voi ca o familie gay a adoptat un copil? Cand si unde ati auzit voi ca un copil a fost furat de o "familie de gay" ? Stiti macar care este intrebarea care va activa la referendum? Oi ... oi peste tot. Biserica este la nivelul maxim de manipulare politica si voi nu aveti doi neuroni sa puneti cap la cap doua idei.
 • Marius 26.09.2018 16:40 Și de ce ne miram din moment ce biserica este folosită și ca platou de filmare pentru ....manele .iată un exemplu: https://youtu.be/XpvqTLgUfms
 • diss 26.09.2018 17:03 O adunare inutila!O multime de indivizi platiti regeste din banii nostri s au adunat intr o biserica ca sa faca ce???Suntem in anul de gratie 2018 iar oamenii nu mai pot fi constransi sa faca ce cred altii ca e bine.Iar Campina chiar ca a fost reprezentata de familisti convinsi!
 • Gabriela 26.09.2018 21:02 Intradevar o intalnire atipica despre un referendum atipic cu participanti si mai atipici.PS biserica frumusica de altfel pacat ca unii stau cu spatele la altar😅
 • Maria 26.09.2018 22:03 Ce cauta femeia cu capul descoperit si cu spatele la altar iar usile imparatesti stau deschise???? Ce fel de biserica ortodoxa este asta si ce valori ii invatati pe oameni?
 • Gabi 26.09.2018 22:29 Pomana a fost inainte sau dupa intrunire?
 • Horatiu 26.09.2018 23:02 A fost cumva discutată și o a 3-a opțiune? Boicotarea acestui referendum? Ce fel de dezbatere e completă când nu este abordată importanța subiectului în contextul actualei situații? Care este legalitatea și esența unei dezbateri când opozanții unei idei nu sunt invitați? E un show: "Noi dezbatem... între noi!" Cu părere de rău pot spune că reprezentanții noștri din BOR fac politică; și nu oricum, ci după cum le spun finanțatorii. Chiar dacă în mod normal biserica poate fi și un loc de dezbatere, în contextul României și implicării BOR cu securitatea și comunismul, e ceva periculos. Evenimentul e lipsit de etică și vă îndemn să vă revizuiți punctele de referință morale.
 • Un crestin ortodox 28.09.2018 12:07 Ptiu! Anatema pe voi necredinciosilor...ar fi trebuit sa sune cuvintele acelui preot. Cum e posibil asa ceva?! Astia chiar ne cred atat de prosti?! NU, ei sunt MEGA, TOTAL de prosti! Cu spatele la Altar?! Ati facut din Casa Domnului sediu de partid?! Hei, Biserica.....Trezeste-te! Esti pe cale sa te pierzi...atentie, ca ne pierzi si pe noi...care chiar CREDEM in Dumnezeu. "Marto, Marto, spre multe te silesti...dar nu lucru trebuieste" Va mai amintiti ce se spune ca Iisus a rasturnat tarabele de la Casa Domnului?! Va trebuie bani, Biserica, dar uitati de Dumnezeu ...pacat

Actualitate

4551 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

2 comentarii

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

5043 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

975 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2061 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.