După 20 de ani, surpriză. Firma Erin cere administrației locale să-i ateste calitatea de concesionar al terenului pe care a construit celebrul turn din centrul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Monstrul de beton din centrul Câmpinei reprezintă un subiect dureros pentru noi toți și o pată pe obrazul municipalității de aproape 20 de ani. Din păcate, povestea turnului pare departe de a se finaliza. În 2016, Primăria Câmpina a pierdut procesul cu firma Erin, proprietara clădirii, iar de câteva luni bune administrația locală încearcă să găsească soluțiile legale pentru ca respectiva clădire să fie expropriată pentru cauză de utilitate publică. Și periodic apar informații noi, care complică situația.

Despre acest subiect s-a discutat din nou la şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina. „Am primit cu toţii o notă de informare de la Grupul de lucru constituit prin dispoziţia primarului, după hotărârea noastră, pentru întocmirea dosarului în vederea declarării blocului Erin ca fiind de utilitate publică. Din această notă rezultă ce pași s-au făcut până acum, ce mai trebuie făcut şi ce documente ar mai fi necesare pentru transmiterea la Consiliul Judeţean a dosarului pentru declararea de utilitate publică a acelei construcţii”, a spus consilierul local Monica Clinciu.
În completare, secretarul municipiului, Tatiana Moldoveanu, a informat plenul Consiliului Local că la Primărie au fost primite de la firma Erin două petiţii prin care se solicită atestarea dreptului de concesionar al firmei respective pentru terenul de 550 mp pe care a fost construită clădirea. Tatiana Moldoveanu a explicat detaliat situaţia (video) și, spre surprinderea consilierilor locali și reprezentanților Executivului, a dat dreptate firmei Erin. „Aceste informaţii extrem de importante nu le discutăm la diverse, nu e normal, vă rog să faceţi o informare către toţi consilierii, să știm exact despre ce este vorba şi să luăm o decizie în deplină cunoştinţă de cauză”, a afirmat viceprimarul Adrian Piţigoi. 

Situația este destul de complicată. În 1994, Consiliul Local de atunci a concesionat terenul de 550 mp firmei Duran SRL, pentru o perioadă de 40 de ani, în vederea construirii unui imobil pentru birouri și sedii de firmă. Prețul concesiunii a fost fixat la 25.010 lei/mp, în total 13.755.500 lei (vechi), sumă achitată integral în 1995. Deci contractul de concesiune este semnat cu SC Duran, societate care a fost dizolvată de multă vreme. Lucrările la clădire au fost continuate de societatea Rodan, care apoi și-a schimbat denumirea în Erin SRL, dar un act adițional la contractul de concesiune nu s-a încheiat niciodată cu aceste societăți. “Duran s-a desființat. Cum am ajuns noi de la Duran la Rodan, că noi avem contract cu Duran și nu putem face legătura cu Rodan care și-a schimbat apoi denumirea în Erin?”, a întrebat Monica Clinciu, dar nu a primit răspuns. Pe de altă parte, noi ne întrebăm cum a fost posibil, în aceste condiții, ca Primăria Câmpina să piardă procesul cu Erin, proces care a avut ca obiect tocmai anularea concesiunii asupra terenului?!  

Până la găsirea unei soluţii, consilierul Elena Albu a propus arhitectului şef să „găsim împreună actele care reglementează construcțiile pentru a le completa, astfel încât să instituim obligaţia celor care au asemenea scheleţi prin oraş să le îmbrace în nişte mashuri şi să existe şi nişte sancţiuni pentru cine nu respectă aceste decizii”.

6334 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • PPS 05.06.2018 15:57 Daca voi nu intelegeti ce trebuie facut , aveti toate informatiile si istoricul acestei mascarade numita TURNUL NEPUTINTEI,noi cu ce suntem de vina sa ascultam din nou aceleasi vorbarii goale .Raspundere colectiva inseamna clar lipsa de respect fata de noi si vom raspunde la timpul potrivit.Chiar aceste firme marunte ce au profitat de legislatia favorabila tip suveica pot controla mediul economic ,juridic si politic?????noi ce sa intelegem????Se stie clar cine este individul proprietar ce nu a respectat proiectul,saucheltuit foarte multi bani publici in justitie si?degeaba.Noi vrem sa vedem mai multa implicare si raspundere ,orasul are multe de rezolvat si tot le impingeti de la o generatie la alta.

Actualitate

47 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1037 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

908 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

628 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările: