Monstrul de beton din centrul Câmpinei reprezintă un subiect dureros pentru noi toți și o pată pe obrazul municipalității de aproape 20 de ani. Din păcate, povestea turnului pare departe de a se finaliza. În 2016, Primăria Câmpina a pierdut procesul cu firma Erin, proprietara clădirii, iar de câteva luni bune administrația locală încearcă să găsească soluțiile legale pentru ca respectiva clădire să fie expropriată pentru cauză de utilitate publică. Și periodic apar informații noi, care complică situația.
Despre acest subiect s-a discutat din nou la şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina. „Am primit cu toţii o notă de informare de la Grupul de lucru constituit prin dispoziţia primarului, după hotărârea noastră, pentru întocmirea dosarului în vederea declarării blocului Erin ca fiind de utilitate publică. Din această notă rezultă ce pași s-au făcut până acum, ce mai trebuie făcut şi ce documente ar mai fi necesare pentru transmiterea la Consiliul Judeţean a dosarului pentru declararea de utilitate publică a acelei construcţii”, a spus consilierul local Monica Clinciu.
În completare, secretarul municipiului, Tatiana Moldoveanu, a informat plenul Consiliului Local că la Primărie au fost primite de la firma Erin două petiţii prin care se solicită atestarea dreptului de concesionar al firmei respective pentru terenul de 550 mp pe care a fost construită clădirea. Tatiana Moldoveanu a explicat detaliat situaţia (video) și, spre surprinderea consilierilor locali și reprezentanților Executivului, a dat dreptate firmei Erin. „Aceste informaţii extrem de importante nu le discutăm la diverse, nu e normal, vă rog să faceţi o informare către toţi consilierii, să știm exact despre ce este vorba şi să luăm o decizie în deplină cunoştinţă de cauză”, a afirmat viceprimarul Adrian Piţigoi.
Situația este destul de complicată. În 1994, Consiliul Local de atunci a concesionat terenul de 550 mp firmei Duran SRL, pentru o perioadă de 40 de ani, în vederea construirii unui imobil pentru birouri și sedii de firmă. Prețul concesiunii a fost fixat la 25.010 lei/mp, în total 13.755.500 lei (vechi), sumă achitată integral în 1995. Deci contractul de concesiune este semnat cu SC Duran, societate care a fost dizolvată de multă vreme. Lucrările la clădire au fost continuate de societatea Rodan, care apoi și-a schimbat denumirea în Erin SRL, dar un act adițional la contractul de concesiune nu s-a încheiat niciodată cu aceste societăți. “Duran s-a desființat. Cum am ajuns noi de la Duran la Rodan, că noi avem contract cu Duran și nu putem face legătura cu Rodan care și-a schimbat apoi denumirea în Erin?”, a întrebat Monica Clinciu, dar nu a primit răspuns. Pe de altă parte, noi ne întrebăm cum a fost posibil, în aceste condiții, ca Primăria Câmpina să piardă procesul cu Erin, proces care a avut ca obiect tocmai anularea concesiunii asupra terenului?!
Până la găsirea unei soluţii, consilierul Elena Albu a propus arhitectului şef să „găsim împreună actele care reglementează construcțiile pentru a le completa, astfel încât să instituim obligaţia celor care au asemenea scheleţi prin oraş să le îmbrace în nişte mashuri şi să existe şi nişte sancţiuni pentru cine nu respectă aceste decizii”.
Alarmele telefoanelor mobile ale multor câmpineni au sunat din nou în această seară, în jurul orei 18.50, un mesaj RO-ALERT anunțând prezența unui urs pe Calea Doftanei, din Câmpina.
Veste tristă pentru Câmpina... Fostul primar al Câmpinei din perioada comunistă, Petre Câmpeanu, a încetat din viață la aproape 85 ani.
În cursul zilei de vineri, 6 septembrie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din Cornu, că fostul ei concubin a încălcat ordinul de protecție pe care aceasta îl obținuse de la Judecătoria Câmpina împotriva lui.
Traficul de droguri reprezintă unul dintre cele mai periculoase flageluri ale acestor ani, polițiștii acționând constant pentru combatarea acestui fenomen cu efecte inimaginabile, mai ales pe termen lung.