Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
1 iulie...
1901 – Ioan Russu Șirianu publica un articol în ”Tribuna Poporului” în care descria vizita pe care i-o făcuse lui George Coșbuc la Câmpina, scriitorul fiind găzduit la locuința de atunci a nașului său de cununie, Gustav Pecici, casă care există și astăzi pe Strada I.L. Caragiale.
1937 – Începea vizita de 10 zile, la Washington – Statele Unite ale Americii, a unei delegații din România care participa la sărbătorirea a 25 de ani de la înființarea Organizației Cercetașilor Americani. Delegația din România era condusă de profesorul câmpinean Alexandru Stoenescu și din aceasta mai făcea parte și preotul Laurențiu Moisin – preotul Cohortei ”Nicolae Grigorescu” Câmpina. În cadrul vizitei la Washington, delegația era primită de președintele Franklin D. Roosevelt.
1951 – Avea loc un meci de fotbal pe stadionul Poiana, în optimile Cupei României, Flacăra Poiana Câmpina – Locomotiva București 1-1, după prelungiri. Conform regulamentului de atunci, bucureștenii se calificau, fiind echipa aflată într-o ierarhie superioară.
1976 – La Librăria ”B.P. Hasdeu” din centrul Câmpinei se lansa volumul antologic ”Iulia Hasdeu” (versuri, proză, corespondență) de Crina Decuseară Bocșan.
1993 – Colonelul Ion Ivănescu era numit la comanda Școlii de Agenți de Poliție Câmpina.
2008 – În incinta Parohiei ”Sf. Nicolae” din cartierul Slobozia erau descoperite, în timpul unor lucrări, la sud de Casa Parohială, peste 30 de morminte datând din Epoca Bronzului. (foto)
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Societatea HidroPrahova SA anunță că, pe fondul temperaturilor ridicate și lipsei prelungite de precipitații, în mai multe localități s-au înregistrat creșteri semnificative ale consumului de apă potabilă.
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.