Stingerea incendiului de la Florești, una dintre cele mai dificile intervenții a pompierilor de la ISU Prahova

Social (Categoria articolului)

Nu mai puțin de 13 echipaje de pompieri au fost mobilizate ieri pentru stingerea incendiului de la depozitul de mase plastice din Florești. Intervenția a durat aproape patru ore și jumătate.

Prin  intermediul unui comunicat de presă, ISU Prahova explică modul în care a decurs intervenția, cauzele incendiului și pagubele provocate. Vă prezentăm integral acest comunicat de presă.

'Marţi, 6 septembrie 2016, în jurul orei 15.47, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Şerban Cantacuzino' al judeţului Prahova a fost sesizat, prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o hală de producţie din localitatea prahoveană Floreşti, care are ca obiect de activitate colectarea şi reciclarea maselor plastice şi a deşeurilor. La adresa indicată au fost mobilizate 13 echipaje de pompieri militari, din care 8 de stingere, unul de prim-ajutor calificat şi 4 de primă intervenţie şi comandă, fiind alertat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii. În momentul sosirii echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp la hala de producţie, în staţia de sortare mase plastice, cu degajare de fum, vânt puternic şi o cantitate mare de materiale combustibile, respectiv mase plastice şi deşeuri. Pentru localizarea incendiului, pompierii militari au acţionat aproximativ o oră şi jumătate, realizându-se culoare pentru a limita şi împiedica propagarea focului. 50 de pompieri militari au acţionat pentru lichidarea şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.
I
ncendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, respectiv un motor electric defect sau suprasolicitat. Urmare a incendiului: au ars trei prese-compact mase plastice, două motoare electrice, baloţi din mase plastice, trei mori de măcinat mase plastice, un motostivuitor, aproximativ 20 de tone produs finit şi aproximativ 5oo tone deşeuri mase plastice. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore şi jumătate. Peste noapte au rămas 2 autospeciale pentru asigurarea măsurilor specifice generate de focare izolate, precum şi pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.'

Citiți și Incendiu puternic la un depozit de mase plastice din Florești. 50 de pompieri intervin la stingerea focului

Circulația feroviară a fost întreruptă între Florești și Câmpina

4307 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2399 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3132 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

33 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

670 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.