Stingerea incendiului de la Florești, una dintre cele mai dificile intervenții a pompierilor de la ISU Prahova

Social (Categoria articolului)

Nu mai puțin de 13 echipaje de pompieri au fost mobilizate ieri pentru stingerea incendiului de la depozitul de mase plastice din Florești. Intervenția a durat aproape patru ore și jumătate.

Prin  intermediul unui comunicat de presă, ISU Prahova explică modul în care a decurs intervenția, cauzele incendiului și pagubele provocate. Vă prezentăm integral acest comunicat de presă.

'Marţi, 6 septembrie 2016, în jurul orei 15.47, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Şerban Cantacuzino' al judeţului Prahova a fost sesizat, prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o hală de producţie din localitatea prahoveană Floreşti, care are ca obiect de activitate colectarea şi reciclarea maselor plastice şi a deşeurilor. La adresa indicată au fost mobilizate 13 echipaje de pompieri militari, din care 8 de stingere, unul de prim-ajutor calificat şi 4 de primă intervenţie şi comandă, fiind alertat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii. În momentul sosirii echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp la hala de producţie, în staţia de sortare mase plastice, cu degajare de fum, vânt puternic şi o cantitate mare de materiale combustibile, respectiv mase plastice şi deşeuri. Pentru localizarea incendiului, pompierii militari au acţionat aproximativ o oră şi jumătate, realizându-se culoare pentru a limita şi împiedica propagarea focului. 50 de pompieri militari au acţionat pentru lichidarea şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.
I
ncendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, respectiv un motor electric defect sau suprasolicitat. Urmare a incendiului: au ars trei prese-compact mase plastice, două motoare electrice, baloţi din mase plastice, trei mori de măcinat mase plastice, un motostivuitor, aproximativ 20 de tone produs finit şi aproximativ 5oo tone deşeuri mase plastice. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore şi jumătate. Peste noapte au rămas 2 autospeciale pentru asigurarea măsurilor specifice generate de focare izolate, precum şi pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.'

Citiți și Incendiu puternic la un depozit de mase plastice din Florești. 50 de pompieri intervin la stingerea focului

Circulația feroviară a fost întreruptă între Florești și Câmpina

3757 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

4997 vizualizari
24 mai. 2019 09:35

A încetat din viață Viorel Bora, unul dintre cei mai apreciați matematicieni ai Câmpinei, fost cercetător științific la Institutul de Petrol

1 comentarii

UPDATE - Trupul neînsuflețit a fost depus la capela de "La Linie" (vis a vis de Piața Fibec). Înmormântarea va avea loc duminică, 26 mai, ora 12.30, la Cimitirul Bobâlna. Slujba religioasă va fi oficiată la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" (de la Brazi).

Noaptea trecută, inima lui Viorel Bora, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați matematicieni ai Câmpinei, a încetat să mai bată. Viorel Bora avea 74 de ani și era pensionar. S-a născut la 25 octombrie 1945, a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității de Vest din Timișoara, iar din 1966 până la pensionare a lucrat în cadrul Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice (ICPT) din Câmpina, fiind unul dintre remarcabilii cercetători științifici ai cunoscutului Institut câmpinean.

3489 vizualizari
22 mai. 2019 21:47

S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

Alte stiri recente

553 vizualizari
25 mai. 2019 22:39

Din nou pe podium. Atleții câmpineni și-au reconfirmat valoarea în probele de aruncări la Campionatul Național Școlar

La finalul acestei săptămâni, la Pitești, au avut loc întreceri de atletism contând pentru Cupa României, Campionatul Național pentru seniori, tineret și juniori I, dar și pentru Campionatul Național Universitar și Campionatul Național Școlar. Spre cinstea lor, atleții de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, coordonat de prof. Mihaela Marin, și-au reconfirmat valoarea în probele de aruncări, obținând nu mai puțin de patru medalii, dintre care trei de aur, la Campionatul Național Școlar.

1766 vizualizari
25 mai. 2019 19:51

Liga A Prahova, etapa a 28-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă după-amiază au avut loc primele meciuri contând pentru etapa a 28-a din Liga A. Celelalte partide ale rundei sunt programate duminică dimineață. Rezultatele înregistrate și clasamentul la zi: