Stingerea incendiului de la Florești, una dintre cele mai dificile intervenții a pompierilor de la ISU Prahova

Social (Categoria articolului)

Nu mai puțin de 13 echipaje de pompieri au fost mobilizate ieri pentru stingerea incendiului de la depozitul de mase plastice din Florești. Intervenția a durat aproape patru ore și jumătate.

Prin  intermediul unui comunicat de presă, ISU Prahova explică modul în care a decurs intervenția, cauzele incendiului și pagubele provocate. Vă prezentăm integral acest comunicat de presă.

'Marţi, 6 septembrie 2016, în jurul orei 15.47, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Şerban Cantacuzino' al judeţului Prahova a fost sesizat, prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o hală de producţie din localitatea prahoveană Floreşti, care are ca obiect de activitate colectarea şi reciclarea maselor plastice şi a deşeurilor. La adresa indicată au fost mobilizate 13 echipaje de pompieri militari, din care 8 de stingere, unul de prim-ajutor calificat şi 4 de primă intervenţie şi comandă, fiind alertat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii. În momentul sosirii echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp la hala de producţie, în staţia de sortare mase plastice, cu degajare de fum, vânt puternic şi o cantitate mare de materiale combustibile, respectiv mase plastice şi deşeuri. Pentru localizarea incendiului, pompierii militari au acţionat aproximativ o oră şi jumătate, realizându-se culoare pentru a limita şi împiedica propagarea focului. 50 de pompieri militari au acţionat pentru lichidarea şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.
I
ncendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, respectiv un motor electric defect sau suprasolicitat. Urmare a incendiului: au ars trei prese-compact mase plastice, două motoare electrice, baloţi din mase plastice, trei mori de măcinat mase plastice, un motostivuitor, aproximativ 20 de tone produs finit şi aproximativ 5oo tone deşeuri mase plastice. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore şi jumătate. Peste noapte au rămas 2 autospeciale pentru asigurarea măsurilor specifice generate de focare izolate, precum şi pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.'

Citiți și Incendiu puternic la un depozit de mase plastice din Florești. 50 de pompieri intervin la stingerea focului

Circulația feroviară a fost întreruptă între Florești și Câmpina

3699 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2054 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1899 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.

Alte stiri recente

1295 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

2531 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.