SC Concivic vrea să ia pe cont propriu lucrările de canalizare de la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Concivic Slobozia a trimis conducerii HidroPrahova o adresă prin care solicită să i se încredințeze lucrarea de canalizare din municipiul Câmpina, angajându-se să o continue și să o finalizeze cu utilaje și forță de muncă proprie. Răspunsul HidroPrahova a fost negativ. Pe de altă parte, conducerea HidroPrahova continuă discuțiile cu Cast Bănești în vederea reluării contractului pentru lucrările de canalizare.

"Noi nu putem să dăm lucrarea societății Concivic pentru că între HidroPrahova și Concivic nu există o relație directă. Noi am încheiat contract cu firma Cast pentru executarea lucrărilor de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte, în cadrul proiectului cu finanțare europeană, iar firma Cast este cea care a subcontractat o parte din lucrări societății Concivic Slobozia. Acum, noi suntem în proceduri juridice cu Cast și cu firma de consultanță pentru reluarea relațiilor contractuale. Procedăm strict instituțional, cu adrese scrise, cu întâlniri oficiale între părți. Pe 21 ianuarie vom avea o nouă întâlnire în vederea concilierii. Nu știu cât vor mai dura aceste discuții și nici care va fi rezultatul final. Sper doar ca firma Cast să revină asupra deciziei privind rezilierea contractului cu noi și să putem continua lucrările. În decembrie 2015, de exemplu, vremea a fost foarte bună și se putea lucra bine la canalizare, dar nu a avut cine", ne-a declarat directorul general al HidroPrahova, Adrian Semcu.
Vă reamintim că, în octombrie 2015, Cast Bănești a reziliat unilateral contractul cu HidroPrahova invocând neplata unor facturi de 17 milioane lei pentru o parte din lucrările deja executate. De atunci, conducerea HidroPrahova și reprezentanții Cast se tot întâlnesc pentru a ajunge la o înțelegere în vederea continuării relațiilor contractuale. Până acum nu s-a ajuns la nici un rezultat și nici nu ar fi exclus ca, până la urmă, să se ajungă la reluarea licitației. Lucrările de canalizare sunt realizare în proporție de doar 44% la Câmpina, 83% la Bănești și 93% la Vălenii de Munte.

5570 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1636 vizualizari
22 ian. 2021 12:08

Proiect legislativ pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul municipiului

La începutul lunii decembrie 2020, Primăria Câmpina a transmis o adresă Parlamentului României prin care își exprima dorința de a prelua terenurile pe care se află calea ferată din interiorul municipiului având în vedere faptul că aceasta a fost scoasă din uz de mai mulți ani. Pe 12 ianuarie 2021, la Biroul Permanent al Senatului a fost depus un proiect de lege, inițiat de senatorul prahovean Laura Fulgeanu Moagher, privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina.

3475 vizualizari
21 ian. 2021 20:15

Managerii spitalelor din Câmpina și Breaza au fost premiați de Patriarhia Română pentru lupta împotriva COVID-19

Eveniment emoționant la sediul Protoieriei Câmpina, joi dimineață. În prezența mai multor preoți, părintele protopop Grigore Melnic i-a premiat pe managerii spitalelor din Câmpina și Breaza, oferindu-le acestora câte o medalie și o diplomă din partea Patriarhiei Române. Cele trei spitale sunt unități suport - COVID încă de la începutul pandemiei de coronavirus.

Alte stiri recente

2312 vizualizari
21 ian. 2021 19:17

Vântul schimbării directorilor de școli nu afectează Câmpina

1 comentarii

Aproximativ 1.000 de directori de grădinițe, școli gimnaziale și licee din țară au fost schimbați în luna ianuarie 2021 în mai multe județe ale țării, inclusiv în Prahova, demers care a creat numeroase nemulțumiri în teritoriu. După cum a anunțat Ministerul Educației, este vorba despre directori numiți pe post cu detașare, iar inspectoratele școlare din județele respective i-au schimbat din funcții pentru că le-a încetat detașarea. Au fost înlocuiți cu alte persoane până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

2611 vizualizari
20 ian. 2021 19:43

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.