Consiliul Local Câmpina a adoptat noi reglementări privind implicarea cetățenilor în elaborarea și revizuirea planurilor de urbanism

Actualitate (Categoria articolului)

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Câmpina a fost cel privind aprobarea Regulamentului local de implicare a cetățenilor în elaborarea și revizuirea planurilor de urbanism și amenajarea teritoriului.

Proiectul a fost inițiat de primarul municipiului Alin Moldoveanu, la solicitarea noului arhitect șef al Primăriei Câmpina, Andreea Pandele, potrivit căreia ”vechiul regulament, aprobat prin HCL 46/2011 nu stabilea în mod clar termenele de afișare, contestare și răspuns aferente fiecărei etape de consultare a populației și obligațiile fiecărui factor în parte". Prin prezentul regulament se stabilesc termenele de afișare, termenele în care se pot face observații și cele de răspuns aferente etapelor de implicare a publicului, etapa pregătitoare și etapa elaborării propunerilor pentru fiecare tip de documentație în parte. De asemenea, se detaliază obligațiile administrației publice locale și cele ale beneficiarului documentației, precum și modul de afișare, raportat și la complexitatea lucrărilor.
Noul regulament a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali.

4812 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Adrian Dan 19.04.2021 20:22 Și cum or să aibă posibilitatea să se implice?
  • MOnica 20.04.2021 13:28 Unde putem vedea efectiv acest regulament? Important este ca cetatenii sa stie care este efectiv acest regulament - ce drepturi si obligatii au fiecare parte, nu doar ca acum exista acest regulament. Ca media locala ati putea ajuta educa publicul cu: 1) un rezumat al regulamentului 2) expunand unde anume este publicat acest regulament pentru ca cei ce doresc sa aprofundeze tema sa il citeasca integral. In Romania aceasta componenta de educare a populatiei ar putea ajuta fundamental in imbunatatirea serviciilor publice si cresterea calitatii deciziilor.

Actualitate

2514 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

1682 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

215 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

463 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.