Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară la Câmpina și în alte localități din județ

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV2, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu polițiști locali, jandarmi și reprezentanți ai celorlalte structuri cu atribuții în domeniu, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Activităţile s-au desfășurat în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Azuga, Băicoi, Breaza, cât și în comunele Blejoi și Păulești, și au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19. 
Evitarea îmbolnăvirii, printr-un comportament precaut are o importanță foarte mare în această perioadă, iar purtarea măștii de protecție, face parte din măsurile de protecție individuală pe care fiecare cetățean le poate adopta, pentru binele lor și al celor din jur. 
În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate 7 acţiuni punctuale, iar în cadrul activităților au fost legitimate peste 300 de persoane precum și 35 de mijloace de transport în comun.
Au fost verificate 70 de societăți comerciale, unde poliţiştii au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.
Astfel, pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.000 de lei.
Poliţiştii prahoveni vor continua acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.
Recomandăm cetățenilor să respecte normele sanitare și să nu se expună la riscuri!
Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aplica legea, pentru siguranța cetățenilor, se arată într-un comunicat al IJP Prahova.

(Foto cu caracter ilustrativ)

2507 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

551 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2200 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

Alte stiri recente

2476 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5364 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.