Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară la Câmpina și în alte localități din județ

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV2, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu polițiști locali, jandarmi și reprezentanți ai celorlalte structuri cu atribuții în domeniu, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Activităţile s-au desfășurat în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Azuga, Băicoi, Breaza, cât și în comunele Blejoi și Păulești, și au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19. 
Evitarea îmbolnăvirii, printr-un comportament precaut are o importanță foarte mare în această perioadă, iar purtarea măștii de protecție, face parte din măsurile de protecție individuală pe care fiecare cetățean le poate adopta, pentru binele lor și al celor din jur. 
În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate 7 acţiuni punctuale, iar în cadrul activităților au fost legitimate peste 300 de persoane precum și 35 de mijloace de transport în comun.
Au fost verificate 70 de societăți comerciale, unde poliţiştii au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.
Astfel, pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.000 de lei.
Poliţiştii prahoveni vor continua acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.
Recomandăm cetățenilor să respecte normele sanitare și să nu se expună la riscuri!
Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aplica legea, pentru siguranța cetățenilor, se arată într-un comunicat al IJP Prahova.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3022 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

196 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

338 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

8 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

719 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.