În prezența experților de la Banca Mondială, primarul din Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a cerut ieșire la autostradă pentru comuna sa și localitățile vecine

Eveniment (Categoria articolului)

Ministerul Transporturilor a organizat astăzi, la Bușteni, prima dezbatere publică privind implementarea proiectului autostrăzii Ploiești - Brașov, tema fiind impactul social și impactul asupra mediului. Întâlnirea a fost organizată la solicitarea Băncii Mondiale, iar printre participanți s-au numărat reprezentanții primăriilor din localitățile prahovene pe unde va trece viitoarea autostradă.

După cum se știe deja, Banca Mondială va oferi României asistență în privința implementării proiectului autostrăzii, această instituție urmând să acorde țării noastre un împrumut de 35 milioane euro pentru finanțarea activităților preliminare construirii autostrăzii Ploiești - Brașov (pregătirea proiectului, finanțarea serviciilor de elaborare a documentației tehnico-economice, obținerea avizelor și acordurilor necesare emiterii autorizațiilor de construire etc). Reprezentanții Băncii Mondiale au dorit să discute cu autoritățile locale și județene despre impactul social al acestei investiții și impactul asupra mediului înconjurător, întâlnirea de astăzi, de la Castelul Cantacuzino din Bușteni, având mai degrabă un caracter tehnic.
Proiectul autostrăzii este format din două segmente cu caracteristici de proiectare și construcție radical diferite: Ploiești - Comarnic (segment de câmpie și deal) și Comarnic - Brașov (segment de deal și munte). Lungimea totală a autostrăzii va fi de 110 km, iar costul estimativ - 1,56 miliarde euro.

Întâlnirea de la Bușteni a fost organizată, după cum spuneam, de Ministerul Transporturilor, gazdă fiind secretarul de stat Maria Magdalena Grigore. Au fost prezenți mai mulți directori și consilieri din Ministerul Transporturilor, conducerile Agenției pentru Protecția Mediului, Agenției Naționale Apele Române și Regiei Naționale a Pădurilor, consilieri din cadrul CNAIR, precum și reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova și Consiliului Județean Brașov, primari, viceprimari și directori de la primăriile din Prahova și Brașov, pe unde va trece autostrada. Din păcate, Câmpina nu a avut niciun reprezentant la această întâlnire. Viceprimarul Adrian Pițigoi nu a reușit să ajungă la Bușteni din cauza unui blocaj în trafic, la Sinaia. În schimb, au ajuns fără probleme Alin Moldoveanu (primarul comunei Poiana Câmpina), Gheorghe Stoica (primar Bănești), Cornel Nanu (primar Cornu), Gheorghe Richea (primar Breaza) și mulți alții.

Primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a luat cuvântul în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Băncii Mondiale, ridicând problema necesității realizării unei ieșiri la autostradă pentru Poiana și localitățile limitrofe: "Avem la Poiana Câmpina spații mari care au aparținut societății Petroutilaj și unde, în viitor, se pot crea locuri de muncă. Pentru a atrage investitori, este extrem de importantă o ieșire la autostradă, cu toate facilitățile care decurg de aici și pe care le cunoaștem cu toții. De asemenea, avem la Poiana Câmpina o investiție de zeci de milioane de euro - Spitalul SanConfind, iar normele europene și reglementările din legislația noastră aliniată la aceste norme europene prevăd obligativitatea asigurării pentru o astfel de unitate medicală a accesului către un drum național sau autostradă. Eu, ca primar al comunei Poiana Câmpina, împreună cu administrațiile locale din Câmpina, Breaza și Cornu, vă solicităm includerea în proiectul pentru viitoarea autostradă a unei ieșiri care să deservească aceste patru localități". 
Reprezentanții Băncii Mondiale au apreciat oportunitatea intervenției și argumentele prezentate și au cerut să le fie transmisă și o formă scrisă, din partea administrațiilor locale din cele patru localități, a solicitării privind realizarea unei ieșiri la autostradă.

10945 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radu 18.01.2018 22:58 Felicitări d-le primar Moldoveanu pentru intervenție si că ati avut initiativă si pentru Campina.Mă doare lipsa de interes a conducerii municipiului Campina.Sper ca angajatii Primariei Campina să se trezească şi să nu întarzie cu raspunsul catre Banca Mondială,ca de altfel altele uitate in mandatul actual.
  • Bucșe Victor 18.01.2018 23:12 Stati liniștit că nu o sa fie nici o autostrada, asa ca iesirile o sa fie pentru prundul garlii. Or sa vina firmele psd-iste cu studii de fezabilitate vreo 10 ani, banii se termina si la revedere, ce, doar nu credeti porcariile cu autostrada!!!!
  • Petre Rîncu 19.01.2018 08:18 Domnul Pițigoi nu a ajuns din cauza unui blocaj rutier? Dar primarii din comunele limitrofe cum au ajuns? Au aripi? Nu au mers tot pe DN1? Pe domnul Pițigoi nu l-a interesat. Dacă nu era blocaj rutier, era pană de cauciuc. Dacă nu era pană de cauciuc, era un șiret dezlegat .... și tot așa. Pe acest domn Pițigoi, lăsat de domnul Tiseanu la conducerea orașului, nu-l interesează soarta orașului și a câmpinenilor.
  • X 20.01.2018 10:14 Dl. Pitigoi este prea important pentru a ajunge la asemenea întrunire. Doar "reprezintă" locuitorii acestui oras. Probabil va candida iar la fotoliul primăriei . "Merita" votat ca si altii din conducerea acestei instituții.
  • Ion 20.01.2018 11:42 Pai decât "penalul" de tiseanu( ca e trimis in judecata pt fapte penale) mai bine oricine altcineva! Cu toate ca nici cu pițigoi nu mie rușine! Nu l.ați vrut la campina pe Moldoveanu! Ați crezut toate porcăriile spuse despre el! Uite ce treaba buna face la poiana! Si fara sa ceara 10% ca alții!!!
  • Ion 20.01.2018 11:45 Eu chiar nu înțeleg cum mai este in funcție acest primar când este trimis in judecata? O grămadă de miniștrii au fost demiși numai pt simplu fapt ca au fost bănuiți de ceva,care ulterior sa dovedit a nu fi adevărat! Si mai ieșiți in strada cu justiția in gura! Pai asta din prezent este justiție?

Eveniment

2195 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

1 comentarii

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1702 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.

Alte stiri recente

1933 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1809 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.