CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Atenție! De astăzi, 12 octombrie 2018, carburanții au denumiri noi la toate benzinăriile din țară

- Actualitate -

Atenție! De astăzi, 12 octombrie 2018, carburanții au denumiri noi la toate benzinăriile din țară

Conducătorii auto vor găsi, începând de astăzi, la pompă, în toate stațiile din țară, o nouă etichetare a carburanților. Măsura se aplică în toate statele Uniunii Europene. 

Astfel, E5 înseamnă benzină cu cifra octanică 95 sau 98, care are maximum cinci procente etanol.  E10 este benzină  de 95 sau de 98, cu 10% etanol în compoziție. E85 este benzina cu 85% etanol, pentru vehiculele compatibile cu acest tip de carburant. 
Simbolul pentru motorină este litera ”B” încadrată într-un pătrat. Deși va fi derutant, B-ul vine de la procentul de bio-diesel din motorină: B7 – motorină cu 7% biodiesel, B10 – motorină cu 10% biodiesel (sortiment care urmează să fie pus în vânzare).
Rombul este simbolul pentru toți carburanții alternativi. H2 va fi prezent la pompele speciale de alimentare cu hidrogen, în timp ce pompele de GPL vor fi singurele care nu își schimbă denumirea, dar vor avea cele trei litere într-un romb. Pompele de gaz natural lichefiat au inscripția GNL într-un romb, iar cele cu gaz natural comprimat - GNC într-un romb.

(Sursă foto - AuditAuto.ro)


12 Oct 2018 08:48 5042 vizualizari


Comentarii


371 vizualizari 20 Jul 2024 07:11 Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza”, condus de instructorul Cristian Colezea, ține de peste două decenii steagul sus pentru Câmpina, pentru Prahova, chiar pentru România. De-a lungul anilor, ”Ghiocelul” a participat la numeroase festivaluri în țară și peste hotare, unde a avut întotdeauna succes.

citeste mai mult
593 vizualizari 19 Jul 2024 20:55 Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine de pe Strada Izvoarelor, din cartierul câmpinean Slobozia.

citeste mai mult
754 vizualizari 19 Jul 2024 08:01 Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Ceea ce era o problemă constantă pentru autorități - ruperea sau stricarea stâlpișorilor și lanțurilor din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, nu mai este... o problemă. Deci, lucrurile s-au rezolvat.

citeste mai mult
3204 vizualizari 18 Jul 2024 20:19 Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal din apropierea Casei Tineretului. Din nou...

Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal din apropierea Casei Tineretului. Din nou...

Nici nu se mai știe exact pentru a câta oară, Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal, situate pe bulevardul Nicolae Bălcescu, între Casa Tineretului și stadionul Rafinăriei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV