Profitând de prezența elevilor bursieri la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina, dar de statutul său de președinte al ședinței, consilierul Dragomir Enache, inițiatorul "Minutului Centenarului", a ținut o adevărată lecție deschisă despre principalele evenimente interne și externe din octombre 1918, care aveau să contribuie la realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. De asemenea, în cadrul "Minutului Centenarului", Dragomir Enache a menționat contribuția mai puțin știută a geografului francez Robert Ficheux la stabilirea granițelor României Mari.
"Pe 3 octombrie 1918, într-o încercare disperată de a salva Imperiul Habsburgic, împăratul Carol I de Habsburg lansa un manifest către popoarele mele credincioase, prin care propunea transformarea Imperiului într-o federație de șase state independente, Transilvania urmând să rămână în componența Ungariei. În replică, în 5 octombrie 2018, Alexandru Vaida Voievod, fruntaș al Partidului Național Român, citește în Parlamentul Ungariei Declarația de la Oradea, care proclama independența națiunii române din Transilvania, provocând furia deputaților ostili din parlamentul maghiar, care aproape că au fost gata să îl linșeze. La 14 octombrie are loc Adunarea Națională de la Cernăuți, care se declara Adunarea Constituantă și proclama dreptul românilor din Bucovina de a se uni cu celelate țări românești într-un stat independent". (video)
De asemenea, Dragomir Enache a vorbit despre un episod mai puțin cunoscut al acelei perioade, episod care l-a avut în centrul său pe geograful francez Robert Ficheux, cel căruia i se datorează stabilirea granițelor României Mari, după ce ungurii realizaseră niște hărți în care nu apăreau deloc teritorii locuite de români în Transilvania. Ficheux este cel care are meritul de a fi străbătut la pas multe zone din Transilvania și de a fi cartografiat toate aceste zone care atestau, practic, că românii sunt majoritari în Transilvania.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.