În ultimele 24 de ore, polițiștii câmpineni au depistat mai mulți conducători auto cu... probleme

Social (Categoria articolului)

Sâmbătă, 24 august 2019, între orele 18.00 – 20.00, precum şi în noaptea de 24/25 august, în intervalul orar 1.00-5.00, lucrătorii Serviciului Rutier Prahova, împreună cu poliţişti rutieri de la mai multe subunităţi teritoriale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au desfăşurat o serie de acţiuni în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice. Poliţiştii au acţionat pe raza municipiului Câmpina şi în orașul Vălenii de Munte, dar și pe raza localităților arondate, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi a celor care efectuează transport ilegal de persoane.

Conform purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, lucrătorii de poliţie au controlat 412 autovehicule şi au efectuat 209 testări cu aparatul etilotest, aplicând 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 42.700 lei. Au fost reţinute 3 permise de conducere, 4 certificate de înmatriculare precum şi 3 seturi de plăcuţe cu numere. În urma acţiunilor desfăşurate au fost constatate 3 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Astfel, spre exemplu, sâmbătă seara, în jurul orelor 21.30, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Telega, circulând pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina, pe sensul de deplasare din centru spre Peco OMV, pe fondul nepăstrării distanţei de siguranţă în mers, a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism care se afla staţionat la semafor, la volanul căruia se afla o femeie de 38 de ani. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui minor de 5 ani, pasager în primul autoturism. Procedând la testarea cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, înregistrând o valoare de 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, acesta figura în evidențe cu permisul de conducere anulat. Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi vătămare corporală din culpă. Totodată, faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca apoi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.
Tot sâmbătă, pe DJ 102I, pe raza localităţii Valea Doftanei a fost depistat un bărbat din Covasna, care conducea un motociclul (ATV), având o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. Un alt dosar penal a fost întocmit pe numele unui cetățean marocan care a fost depistat conducând un autoturism pe DJ 214, pe raza comunei Brebu, deşi avea permisul de conducere reţinut pentru o altă faptă săvârşită anterior. Mai mult, conducătorul auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest arătând o alcoolemie de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

6055 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2288 vizualizari
02 dec. 2022 09:37

Un nou proiect Erasmus+ derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”

Vă informam în urmă cu câteva zile despre un proiect Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”Împreună, dincolo de diferențe”. Ei bine, acest proiect nu este singurul la care participă școala câmpineană, un alt proiect aflat în derulare fiind intitulat ”All different, all equal” (Toți diferiți, toți egali).

2628 vizualizari
02 dec. 2022 08:53

La Câmpina a apărut un grup de tratare a dependențelor

De puțin timp, la Câmpina a apărut un grup în cadrul căruia se discută despre dependențele de orice fel, cea mai obișnuită fiind dependența de acool, dar se discută și despre dependența de droguri sau de jocuri de noroc.

Alte stiri recente

383 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

969 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.