Liceul Energetic Câmpina va accesa fonduri europene pentru înființarea unui parc didactic destinat activităților practice

Actualitate (Categoria articolului)

Profesorii Stan Sârbu și Gheorghe Lamba, directorul, respectiv directorul adjunct de la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina, au fost prezenți vineri, 12 aprilie, la dezbaterea publică privind bugetul local al anului 2019, solicitând sprijinul administrației locale pentru cofinanțarea unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 1,5 milioane euro privind crearea unui parc didactic destinat activităților practice, incluzând și dotarea laboratoarelor și atelierelor. Cofinanțarea de la bugetul local înseamnă 2% din valoarea proiectului, adică 31.376 euro.

"Proiectul susține activitățile practice esențiale în pregătirea unor meseriași după absolvirea liceelor. Vă mai amintiți de proiectul privind campusurile școlare, derulat la nivelul întregii țări și în patru localități din Prahova, cel din Câmpina fiind cel mai avansat, dar nu finalizat. Prin acest nou proiect am putea face încă un pas spre modernizarea tuturor spațiilor din școala noastră. Important este orice ban european pe care îl aducem în comunitatea locală pentru dezvoltarea învățământului, pentru activitatea economică, dar și pentru componenta estetică. Știm cum arată clădirille noi, iar prin acest proiect am putea moderniza și corpul A cu atelierele din componența sa", a afirmat profesorul Stan Sârbu, directorul Liceului Tehnologin Energetic, în cadrul dezbaterii publice pe tema bugetului. (video)
Proiectul urmărește ca activitatea practică didactică, desfășurată în cadrul pregătirii elevilor, să fie la nivelul cerințelor europene, dotarea laboratoarelor și atelierelor destinate activităților practice - la un nivel care să permită dobândirea calificărilor de către elevi la standardele cerute, activitățile practice didactice să poată fi la un nuvel care să permită includerea acestora în circuitul economic local sau zonal. Parcul didactic poate fi creat prin construcția unor noi clădiri sau prin reabilitarea unora deja existente și va trebui să aibă o suprafață de minimum 2.140 mp, din care 600 mp vestiare, spații de recreere și spații pentru activități conexe. Laboratoarele și atelierele vor fi dotate cu mese, bancuri de lucru și întreg echipamentul necesar pentru fiecare calificare în parte, inclusiv sisteme informatice de ultimă generație. În cadrul acestui parc se vor putea pregăti următoarele calificări: tehnician în automatizări, tehnician electronist, tehnician în instalații electrice, tehnician electrician, tehnician electrotehnist, tehnician exploatare joasă tensiune, tehnician în activități economice și în turism.

La parcul didactic destinat activităților practice vor putea avea acces și participanții la un alt program care ar putea fi derulat de Liceul Energetic din Câmpina, intitulat "Centrul de pregătire profesională pentru adulți", destinat absolvenților din anii anteriori, tinerilor între 16 și 24 de ani care au un loc de muncă, dar nu au absolvit învățământul obligatoriu, precum și o serie de alte categorii de adulți, până la 64 de ani, pentru a avea acces la o pregătire profesională cu un nivel superior de calificare.
Proiectul privind parcul didactic are o valoare de 1.586.800 euro, din care cofinanțarea solicitată de la bugetul local este de 2%, reprezentând suma de 31.736 euro. Primarul Horia Tiseanu a declarat că susține acest proiect și va include cofinanțarea necesară în cadrul bugetului local, în vreme ce viceprimarul Adrian Pițigoi, unul dintre cei care susține inițiativa implementării învățământului dual în Câmpina, a precizat că la nivelul administrației locale se dorește organizarea unei întâlniri cu agenții economici, care să susțină învățământul dual, proiectul prezentat de conducerea Liceului Energetic fiind complementar acestui tip de învățământ.

3734 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Socrate 13.04.2019 22:27 Cum vine asta domnilor directori? Renuntam la planurile marete de 'a face' filozofi la Energetic? Revenim la maistri si tehnicieni? Halal viziune!
  • Cazacu Mihai Bogdan 15.04.2019 11:41 Un proiect foarte interesant. Cred ca va ajuta la decizia multor tineri de a se indrepta catre sectorul energetic, sector care este in crestere si va fi din ce in ce mai important pentru societatea moderna cu atat mai mult cu cat tendinta globala este de inlocuire a resurselor energetice clasice cu electricitate produsa din surse regenerabile. @Socrate Cred ca raspunsul dumneavoastra este formultat sub forma de sarcasm, insa din pacate nu aduce nici apreciere, dar nici critica constructiva.
  • fost elev 29.04.2019 17:49 Serios...fonduri europene.Sa le creasca valoarea lui Tisi plus Stan....pardon salariul.Si se pierd pe drum pana la urmatoarele alegeri.Si primarul nu isi uita sprijinul la greu si ajuta amaratii de la Energetic.I-a lasat Electrica de izbeliste,ce se vor face cand nu vor avea ce recruta.Nu stiu copii nici sa faca un circuit,sa lege niste fire,le turuie teorie la greu....se vede si la Bac ca rade Forestierul de ei,statistica vorbeste.Prin cancelaria acelei scoli se fac comparatii cu Grigorescu.Si iar o fi conspiratie si nu ii lasa unii sa viseze palate de clestar

Actualitate

2493 vizualizari
16 iun. 2019 11:14

În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

1 comentarii

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

2847 vizualizari
14 iun. 2019 18:25

Pagube de peste 77 milioane lei după ploile din ultimele două săptămâni. Câmpina și mai multe comune din jur, pe lista localităților afectate

Prefectul Mădălina Lupea a convocat vineri, 14 iunie, la sediul Prefecturii Prahova, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, principalul punct al discuțiilor fiind evaluarea pagubelor produse de ploi și inundații, în ultimele două săptămâni, în toate localitățile județului Prahova. Valoarea totală a sumelor necesare pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de ploile torențiale, de viituri și inundații se ridică la peste 77 milioane lei.

Alte stiri recente

3865 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

2805 vizualizari
15 iun. 2019 21:19

Atletismul câmpinean are din nou motive de bucurie - Ioana Plăvan, campioană națională la suliță; Andreea Lungu, bronz la greutate

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Tineret, Câmpina a avut din nou motive de bucurie, două atlete câmpinene urcând pe podium, una dintre ele chiar pe treapta cea mai înaltă.