Liceul Energetic Câmpina va accesa fonduri europene pentru înființarea unui parc didactic destinat activităților practice

Actualitate (Categoria articolului)

Profesorii Stan Sârbu și Gheorghe Lamba, directorul, respectiv directorul adjunct de la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina, au fost prezenți vineri, 12 aprilie, la dezbaterea publică privind bugetul local al anului 2019, solicitând sprijinul administrației locale pentru cofinanțarea unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 1,5 milioane euro privind crearea unui parc didactic destinat activităților practice, incluzând și dotarea laboratoarelor și atelierelor. Cofinanțarea de la bugetul local înseamnă 2% din valoarea proiectului, adică 31.376 euro.

"Proiectul susține activitățile practice esențiale în pregătirea unor meseriași după absolvirea liceelor. Vă mai amintiți de proiectul privind campusurile școlare, derulat la nivelul întregii țări și în patru localități din Prahova, cel din Câmpina fiind cel mai avansat, dar nu finalizat. Prin acest nou proiect am putea face încă un pas spre modernizarea tuturor spațiilor din școala noastră. Important este orice ban european pe care îl aducem în comunitatea locală pentru dezvoltarea învățământului, pentru activitatea economică, dar și pentru componenta estetică. Știm cum arată clădirille noi, iar prin acest proiect am putea moderniza și corpul A cu atelierele din componența sa", a afirmat profesorul Stan Sârbu, directorul Liceului Tehnologin Energetic, în cadrul dezbaterii publice pe tema bugetului. (video)
Proiectul urmărește ca activitatea practică didactică, desfășurată în cadrul pregătirii elevilor, să fie la nivelul cerințelor europene, dotarea laboratoarelor și atelierelor destinate activităților practice - la un nivel care să permită dobândirea calificărilor de către elevi la standardele cerute, activitățile practice didactice să poată fi la un nuvel care să permită includerea acestora în circuitul economic local sau zonal. Parcul didactic poate fi creat prin construcția unor noi clădiri sau prin reabilitarea unora deja existente și va trebui să aibă o suprafață de minimum 2.140 mp, din care 600 mp vestiare, spații de recreere și spații pentru activități conexe. Laboratoarele și atelierele vor fi dotate cu mese, bancuri de lucru și întreg echipamentul necesar pentru fiecare calificare în parte, inclusiv sisteme informatice de ultimă generație. În cadrul acestui parc se vor putea pregăti următoarele calificări: tehnician în automatizări, tehnician electronist, tehnician în instalații electrice, tehnician electrician, tehnician electrotehnist, tehnician exploatare joasă tensiune, tehnician în activități economice și în turism.

La parcul didactic destinat activităților practice vor putea avea acces și participanții la un alt program care ar putea fi derulat de Liceul Energetic din Câmpina, intitulat "Centrul de pregătire profesională pentru adulți", destinat absolvenților din anii anteriori, tinerilor între 16 și 24 de ani care au un loc de muncă, dar nu au absolvit învățământul obligatoriu, precum și o serie de alte categorii de adulți, până la 64 de ani, pentru a avea acces la o pregătire profesională cu un nivel superior de calificare.
Proiectul privind parcul didactic are o valoare de 1.586.800 euro, din care cofinanțarea solicitată de la bugetul local este de 2%, reprezentând suma de 31.736 euro. Primarul Horia Tiseanu a declarat că susține acest proiect și va include cofinanțarea necesară în cadrul bugetului local, în vreme ce viceprimarul Adrian Pițigoi, unul dintre cei care susține inițiativa implementării învățământului dual în Câmpina, a precizat că la nivelul administrației locale se dorește organizarea unei întâlniri cu agenții economici, care să susțină învățământul dual, proiectul prezentat de conducerea Liceului Energetic fiind complementar acestui tip de învățământ.

4558 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Socrate 13.04.2019 22:27 Cum vine asta domnilor directori? Renuntam la planurile marete de 'a face' filozofi la Energetic? Revenim la maistri si tehnicieni? Halal viziune!
  • Cazacu Mihai Bogdan 15.04.2019 11:41 Un proiect foarte interesant. Cred ca va ajuta la decizia multor tineri de a se indrepta catre sectorul energetic, sector care este in crestere si va fi din ce in ce mai important pentru societatea moderna cu atat mai mult cu cat tendinta globala este de inlocuire a resurselor energetice clasice cu electricitate produsa din surse regenerabile. @Socrate Cred ca raspunsul dumneavoastra este formultat sub forma de sarcasm, insa din pacate nu aduce nici apreciere, dar nici critica constructiva.
  • fost elev 29.04.2019 17:49 Serios...fonduri europene.Sa le creasca valoarea lui Tisi plus Stan....pardon salariul.Si se pierd pe drum pana la urmatoarele alegeri.Si primarul nu isi uita sprijinul la greu si ajuta amaratii de la Energetic.I-a lasat Electrica de izbeliste,ce se vor face cand nu vor avea ce recruta.Nu stiu copii nici sa faca un circuit,sa lege niste fire,le turuie teorie la greu....se vede si la Bac ca rade Forestierul de ei,statistica vorbeste.Prin cancelaria acelei scoli se fac comparatii cu Grigorescu.Si iar o fi conspiratie si nu ii lasa unii sa viseze palate de clestar

Actualitate

1732 vizualizari
23 oct. 2020 21:09

La Cahul (Republica Moldova) a fost realizat locul de joacă finanțat de la bugetul Câmpinei

Încă de anul trecut, municipiul Câmpina a alocat suma de 40.000 lei pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii la Cahul, în Republica Moldova, localitate înfrățită cu Câmpina. Acum, locul de joacă a fost finalizat.

1670 vizualizari
23 oct. 2020 20:47

Ședință de constituire a Consiliului Județean Prahova. Președintele CJ și consilierii județeni au depus jurământul de credință

La Palatul Administrativ din Ploiești a avut loc vineri, 23 octombrie 2020, ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova, o ședință festivă în cadrul căreia președintele CJ - liberalul Iulian Dumitrescu și consilierii județeni aleși în urma scrutinului electoral din 27 septembrie au depus jurământul de credință. Printre noii consilieri județeni se numără și doi câmpineni - Rodica Papuc (PNL) și Ioan Adrian Pițigoi (PMP). Luni, 26 octombrie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru alegerea celor doi vicepreședinți.

Alte stiri recente

928 vizualizari
24 oct. 2020 11:01

Candidații din Prahova pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Săptămâna aceasta s-a încheiat depunerea listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie 2020. Remarcăm, la fel ca și în alte rânduri atunci când este vorba de alegeri parlamentare, numărul extrem de mic de câmpineni prezenți pe listele pentru Parlamentul României, practic, unul singur aflându-se pe un loc eligibil - Ioan Adrian Pițigoi, care deschide lista pentru Senat a Partidului Mișcarea Populară.

1323 vizualizari
24 oct. 2020 07:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.