Liceul Energetic Câmpina va accesa fonduri europene pentru înființarea unui parc didactic destinat activităților practice

Actualitate (Categoria articolului)

Profesorii Stan Sârbu și Gheorghe Lamba, directorul, respectiv directorul adjunct de la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina, au fost prezenți vineri, 12 aprilie, la dezbaterea publică privind bugetul local al anului 2019, solicitând sprijinul administrației locale pentru cofinanțarea unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 1,5 milioane euro privind crearea unui parc didactic destinat activităților practice, incluzând și dotarea laboratoarelor și atelierelor. Cofinanțarea de la bugetul local înseamnă 2% din valoarea proiectului, adică 31.376 euro.

"Proiectul susține activitățile practice esențiale în pregătirea unor meseriași după absolvirea liceelor. Vă mai amintiți de proiectul privind campusurile școlare, derulat la nivelul întregii țări și în patru localități din Prahova, cel din Câmpina fiind cel mai avansat, dar nu finalizat. Prin acest nou proiect am putea face încă un pas spre modernizarea tuturor spațiilor din școala noastră. Important este orice ban european pe care îl aducem în comunitatea locală pentru dezvoltarea învățământului, pentru activitatea economică, dar și pentru componenta estetică. Știm cum arată clădirille noi, iar prin acest proiect am putea moderniza și corpul A cu atelierele din componența sa", a afirmat profesorul Stan Sârbu, directorul Liceului Tehnologin Energetic, în cadrul dezbaterii publice pe tema bugetului. (video)
Proiectul urmărește ca activitatea practică didactică, desfășurată în cadrul pregătirii elevilor, să fie la nivelul cerințelor europene, dotarea laboratoarelor și atelierelor destinate activităților practice - la un nivel care să permită dobândirea calificărilor de către elevi la standardele cerute, activitățile practice didactice să poată fi la un nuvel care să permită includerea acestora în circuitul economic local sau zonal. Parcul didactic poate fi creat prin construcția unor noi clădiri sau prin reabilitarea unora deja existente și va trebui să aibă o suprafață de minimum 2.140 mp, din care 600 mp vestiare, spații de recreere și spații pentru activități conexe. Laboratoarele și atelierele vor fi dotate cu mese, bancuri de lucru și întreg echipamentul necesar pentru fiecare calificare în parte, inclusiv sisteme informatice de ultimă generație. În cadrul acestui parc se vor putea pregăti următoarele calificări: tehnician în automatizări, tehnician electronist, tehnician în instalații electrice, tehnician electrician, tehnician electrotehnist, tehnician exploatare joasă tensiune, tehnician în activități economice și în turism.

La parcul didactic destinat activităților practice vor putea avea acces și participanții la un alt program care ar putea fi derulat de Liceul Energetic din Câmpina, intitulat "Centrul de pregătire profesională pentru adulți", destinat absolvenților din anii anteriori, tinerilor între 16 și 24 de ani care au un loc de muncă, dar nu au absolvit învățământul obligatoriu, precum și o serie de alte categorii de adulți, până la 64 de ani, pentru a avea acces la o pregătire profesională cu un nivel superior de calificare.
Proiectul privind parcul didactic are o valoare de 1.586.800 euro, din care cofinanțarea solicitată de la bugetul local este de 2%, reprezentând suma de 31.736 euro. Primarul Horia Tiseanu a declarat că susține acest proiect și va include cofinanțarea necesară în cadrul bugetului local, în vreme ce viceprimarul Adrian Pițigoi, unul dintre cei care susține inițiativa implementării învățământului dual în Câmpina, a precizat că la nivelul administrației locale se dorește organizarea unei întâlniri cu agenții economici, care să susțină învățământul dual, proiectul prezentat de conducerea Liceului Energetic fiind complementar acestui tip de învățământ.

3362 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Socrate 13.04.2019 22:27 Cum vine asta domnilor directori? Renuntam la planurile marete de 'a face' filozofi la Energetic? Revenim la maistri si tehnicieni? Halal viziune!
  • Cazacu Mihai Bogdan 15.04.2019 11:41 Un proiect foarte interesant. Cred ca va ajuta la decizia multor tineri de a se indrepta catre sectorul energetic, sector care este in crestere si va fi din ce in ce mai important pentru societatea moderna cu atat mai mult cu cat tendinta globala este de inlocuire a resurselor energetice clasice cu electricitate produsa din surse regenerabile. @Socrate Cred ca raspunsul dumneavoastra este formultat sub forma de sarcasm, insa din pacate nu aduce nici apreciere, dar nici critica constructiva.

Actualitate

496 vizualizari
22 apr. 2019 07:53

238.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru bănci, indicatoare rutiere, stâlpișori și coșuri stradale

Poate părea un mărunțiș raportat la valoarea totală a bugetului local al municipiului Câmpina, dar, totuși, an de an, la Câmpina, se cheltuiesc sute de mii de lei pe indicatoare rutiere, băncuțe, stâlpișori și coșuri stradale de gunoi. Iar când vine vorba de distrugerea unuia dintre aceste bunuri, aflăm că valoarea este prea mică pentru a se face dosar penal celui vinovat, prejudiciul fiind nesemnificativ. În Câmpina se distrug anual zeci de coșuri de gunoi și bănci, este adevărat, dar iată câți bani se alocă pentru noile achiziții.

2873 vizualizari
20 apr. 2019 21:24

Mizerie de nedescris la terenul sintetic Petrol, administrat de Clubul Sportiv Câmpina

1 comentarii

Terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol și toate spațiile aferente - vestiare, tribune etc - sunt în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Cu toate acestea, văzând imaginile surprinse vineri după-amiază, putem crede că este un loc părăsit... 

Alte stiri recente

510 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

554 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

1 comentarii

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".