Mai mulți câmpineni ne-au semnalat că în parcarea de la Pram au apărut, de câteva săptămâni, două rulote, iar acestea sunt locuite. Cineva își duce acolo traiul zilnic, probabil în lipsa unei alte soluții. În Câmpina, astfel de cazuri sunt foarte rare și de aceea atrag atenția trecătorilor.
Ei bine, da. În parcarea de la Pram, pe domeniul public, în apropierea locului de joacă pentru copii și la vreo 100 de metri de casa primarului există două rulote. Mai întâi a fost una, iar de puțin timp a apărut și a doua. Aparțin unui bărbat, fost angajat al societății Electrica, la Pram, disponibilizat la începutul acestui an. Cu banii pe care i-a obținut la disponibilizare, omul și-a luat o rulotă în care a și locuit săptămâni bune. Acolo doarme, acolo mănâncă. Fără curent electric, fără încălzire. Apoi, a fost păcălit și a mai cumpărat o rulotă, una care nici măcar nu poate fi înmatriculată și pe care acum încearcă disperat să o vândă. Bineînțeles că nu găsește cumpărator. Și continuă să locuiască în parcare.
Este din Moldova, undeva din zona Iașiului. Ar vrea să plece acasă, dar nu are un autoturism și transportul rulotelor pe o platformă l-ar costa enorm. Nici nu are atâția bani, doar speră că va reuși să vândă rulota cu probleme. Așa că, în lipsa unei soluții, locuiește în parcare. Nu deranjează pe nimeni, e adevărat, dar nici nu mai poate parca nimeni acolo. Situația a fost adusă și la cunoștința Poliției Locale de către cetățeni. Agenții au fost la fața locului și au studiat problema, dar nu pot lua nici un fel de măsură deoarece nu au baza legală, chiar dacă este vorba despre domeniul public. Omul e liniștit, curat, cu bun simț. Dar totuși, locuiește într-o parcare, situație inedită și pe care doar Consiliul Local ar putea să o reglementeze. Pentru că nu este normal să se întâmple așa ceva.
Am scris aceste rânduri pentru a le explica situația celor care ne-au semnalat existența rulotelor, dar și celor care poate le-au văzut și s-au întrebat ce ar putea căuta acolo. Am scris și în ideea că poate are cineva o soluție, deși trebuie să recunoaștem că e destul de complicat.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.