Participare de prestigiu la lansarea proiectului ”Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce” de la Câmpina

Social (Categoria articolului)

Proiectul ”Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce”, finanțat prin Fondul Social European, în cadrul Programului Oprațional Capital Uman (POCU), a fost lansat luni, 5 iulie 2021, la Câmpina, în prezența finanțatorilor, a partenerilor din proiect și a autorităților locale. Acest proiect include un program complex de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin, oferind investigații gratuite pentru 170.000 de femei din regiunea Sud Muntenia (județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Giurgiu, Prahova și Teleorman), provenind în special din grupuri vulnerabile.

La prezidiul conferinței de lansare a acestui proiect s-au aflat numeroase personalități din domeniul medical, dar și din sfera asociațiilor și fundațiilor care au generat proiectul. Astfel, președintele fondator al Fundației Renașterea, Mihaela Geoană, a afirmat printre altele că ”Implicarea Fundației Renașterea în acest proiect continuă misiunea noastră căreia i-am dedicat cei 20 de ani de existență, de a informa femeile cu privire la importanța controalelor medicale periodice și a depistării precoce a cancerului”.
De asemenea, luări de cuvânt interesante, urmărite cu atenție de auditoriu, au mai avut dr. Călin Tiu - managerul Spitalului Municipal Câmpina și prof. dr. Nicolae Suciu, din partea conducerii Maternității Polizu din București, reprezentant al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Printre invitați s-au mai numărat Dragoș Iorga - directorul Direcției Generale Programe Capital Uman din Regiunea București-Ilfov și experți de la mai multe centre de sănătate din țară. La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, care i-a salutat pe invitați și le-a mulțumit organizatorilor că au ales Câmpina pentru această conferință de lansare a proiectului.
Proiectul SCCUT este implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu", în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN.
Conform statisticilor, anual se înregistrează peste 3.300 de cazuri noi de pacienți cu cancer de col uterin și în jurr de 1.700 persoane mor anual din cauza acestei boli. Cancerul de col uterin reprezintă principala cauză de deces la femeile cu vârsta sub 45 de ani.

2979 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nastase Paula 06.07.2021 18:47 Buna ziua'se poate face control medical gratuit in cadrul acestui program ?Sunt din Dâmbovița si doresc si eu un control medic daca nu gratuit macar cu trimitere de la medicul de fam.'daca da 'procedura?

Social

2053 vizualizari
22 ian. 2022 12:42

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - dirijorul și compozitorul Gheorghe Danga

V-am prezentat de-a lungul acestui serial povești - unele, extraordinare - ale unor câmpineni mai puțin cunoscuți. Și am inclus în categoria ”câmpineni” atât oameni care s-au născut aici, cât și oameni de prin alte părți, pe care viața i-a adus la Câmpina și care și-au lăsat o amprentă puternică asupra acestor locuri. În această din urmă categorie se încadrează și unul dintre cei mai mari dirijori și compozitori români din prima jumătate a secolului trecut - Gheorghe Danga.

3499 vizualizari
21 ian. 2022 12:32

Lecție de istorie locală, predată elevilor de profesorii de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina

1 comentarii

O idee frumoasă și benefică pentru elevii Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina - o lecție de istorie locală, predată de două cadre didactice, nu la clasă, ci chiar pe teren, în două locații care merită cunoscute. Nu există manuale de istorie locală, iar inițiativa profesorilor Ofelia Negoiță și Nicolae Geantă este de lăudat și de urmat, cu atât mai mult cu cât Câmpina are o istorie bogată și interesantă.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.