Participare de prestigiu la lansarea proiectului ”Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce” de la Câmpina

Social (Categoria articolului)

Proiectul ”Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce”, finanțat prin Fondul Social European, în cadrul Programului Oprațional Capital Uman (POCU), a fost lansat luni, 5 iulie 2021, la Câmpina, în prezența finanțatorilor, a partenerilor din proiect și a autorităților locale. Acest proiect include un program complex de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin, oferind investigații gratuite pentru 170.000 de femei din regiunea Sud Muntenia (județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Giurgiu, Prahova și Teleorman), provenind în special din grupuri vulnerabile.

La prezidiul conferinței de lansare a acestui proiect s-au aflat numeroase personalități din domeniul medical, dar și din sfera asociațiilor și fundațiilor care au generat proiectul. Astfel, președintele fondator al Fundației Renașterea, Mihaela Geoană, a afirmat printre altele că ”Implicarea Fundației Renașterea în acest proiect continuă misiunea noastră căreia i-am dedicat cei 20 de ani de existență, de a informa femeile cu privire la importanța controalelor medicale periodice și a depistării precoce a cancerului”.
De asemenea, luări de cuvânt interesante, urmărite cu atenție de auditoriu, au mai avut dr. Călin Tiu - managerul Spitalului Municipal Câmpina și prof. dr. Nicolae Suciu, din partea conducerii Maternității Polizu din București, reprezentant al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Printre invitați s-au mai numărat Dragoș Iorga - directorul Direcției Generale Programe Capital Uman din Regiunea București-Ilfov și experți de la mai multe centre de sănătate din țară. La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, care i-a salutat pe invitați și le-a mulțumit organizatorilor că au ales Câmpina pentru această conferință de lansare a proiectului.
Proiectul SCCUT este implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu", în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN.
Conform statisticilor, anual se înregistrează peste 3.300 de cazuri noi de pacienți cu cancer de col uterin și în jurr de 1.700 persoane mor anual din cauza acestei boli. Cancerul de col uterin reprezintă principala cauză de deces la femeile cu vârsta sub 45 de ani.

2482 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nastase Paula 06.07.2021 18:47 Buna ziua'se poate face control medical gratuit in cadrul acestui program ?Sunt din Dâmbovița si doresc si eu un control medic daca nu gratuit macar cu trimitere de la medicul de fam.'daca da 'procedura?

Social

2340 vizualizari
28 iul. 2021 12:30

Se caută "părinți sociali" pentru copiii de la Centrul Rezidențial de tip familial din comuna Brebu

1 comentarii

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova face angajări pentru Centrul Rezidențial de tip familial din Brebu. Se dorește angajarea unor părinți sociali (asistenți maternali), care să aibă grijă de copiii de la centrul din comuna Brebu. 

7114 vizualizari
21 iul. 2021 09:05

"Van Damme" a comis-o din nou. A spart geamurile Pieței Centrale Câmpina

UPDATE - Miercuri, în jurul orei 9.30, "Van Damme" era din nou în zona pieței. I se dăduse drumul de la Spitalul Voila, fără să fie anunțați polițiștii. A fost chemată Poliția Municipală, iar un echipaj l-a ridicat și l-a dus la sediul instituției.

Marți seară, în jurul orei 21.40, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a spart cu o lopată geamurile Pieței Centrale Câmpina - 12 geamuri și ușa laterală. Polițiștii au identificat persoana respectivă pe baza înregistrărilor camerelor video de supraveghere montate la piață. Este vorba despre un individ cunoscut în Câmpina sub porecla "Van Damme", cu antecedente penale. Încă din timpul nopții a fost reținut și internat la Spitalul de Psihiatrie Voila, fiind băut, plin de sânge și extrem de agitat.

Alte stiri recente

1575 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

3151 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.