Dacă am face parte din administrația locală câmpineană, am intra în pământ de rușine din cauza Bazei Sportive Petrol, despre a cărei reabilitare se vorbește de ani de zile, dar nu se face nimic. Clădire, incintă, alei, totul este jalnic. Dar cum noi nu facem parte din rândurile administrației locale, nu putem decât să folosim condeiul și să scriem încă o dată (a câta oară?!) despre dezastrul de la Petrol, despre imaginea deprimantă a acestei baze sportive. O imagine pe care au văzut-o recent și participanții la Cupa Seva la fotbal pentru copii. 29 de echipe, 400 de sportivi, la care se adaugă antrenorii, părinții, prietenii, adică toți cei care i-au însoțit pe copii la Câmpina.
Câmpina i-a întâmpinat cu această bază sportivă care ar putea fi o bijuterie, dar care este, de fapt, o mare băltoacă, o mizerie. Păcat. Avem teren sintetic de 900.000 lei, dar ca să ajungem la el trebuie să trecem prin bălți, noroaie și iarbă necosită. Competiția în sine a fost o reușită, un eveniment sportiv cu finanțare exclusiv privată asigurată de Hotelul Restaurant Seva. O încântare pentru cei prezenți. Dar gustul amar al mizeriei de peste gardul terenului de fotbal rămâne...
Alarmele telefoanelor mobile ale multor câmpineni au sunat din nou în această seară, în jurul orei 18.50, un mesaj RO-ALERT anunțând prezența unui urs pe Calea Doftanei, din Câmpina.
Veste tristă pentru Câmpina... Fostul primar al Câmpinei din perioada comunistă, Petre Câmpeanu, a încetat din viață la aproape 85 ani.
În cursul zilei de vineri, 6 septembrie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din Cornu, că fostul ei concubin a încălcat ordinul de protecție pe care aceasta îl obținuse de la Judecătoria Câmpina împotriva lui.
Traficul de droguri reprezintă unul dintre cele mai periculoase flageluri ale acestor ani, polițiștii acționând constant pentru combatarea acestui fenomen cu efecte inimaginabile, mai ales pe termen lung.