În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, a avut loc Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie. Este vorba despre una dintre cele mai importante competiții internaționale destinate specialiștilor din domeniu. La acest prestigios concurs, România a fost reprezentată de echipa Delice Câmpina, care va reveni acasă cu două premii importante - premiul pentru "Cele mai bune praline" și premiul special oferit de unul dintre sponsorii principali ai evenimentului, compania italiană SilikoMart, pentru "Cea mai bine organizată echipă și cel mai frumos flux de lucru".
The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, a reunit echipe din 19 țări. Echipe puternice, formate din patiseri-cofetari cu multă experiență și cu multe premii la activ. Festivitatea de premiere a avut loc în această seară și am avut bucuria ca echipa României, formată din Erika Gălbinașu, Corina Melinda Balasz și Alexandru Chitic, pregătiți de Carmela Dragomir (proprietarul lanțului de cofetării Delice), să fie premiată de două ori, în aplauzele celor prezenți. Două premii importante, care aduc încă o recunoaștere mondială pentru marca Delice și pentru oamenii care formează echipa Delice. Aveți în imagini produsele realizate de echipa Delice în cadrul concursului.
Podiumul a fost ocupat de Japonia (locul I), China (locul al II-lea) și Italia (locul al III-lea). Probele de concurs au fost: o sculptură în ciocolată și praline, o sculptură în zahăr și tort modern și o sculptură în pastilaj și înghețată cu o singură porție. După cum spuneam, 19 țări au participat la această prestigioasă competiție: Peru, Japonia, Mexic, Tunisia, Egipt, SUA, Franța, Polonia, Australia, Thailanda, Ungaria, Belgia, China, Algeria, Maroc, Columbia, Bolivia, Italia și România. Felicitări echipei Delice!

Ca urmare a umplerii conductelor și a reintroducerii apei în sistem au fost identificate avarii punctuale, fiind necesară intervenția operativă pentru stabilizarea rețelei. Totodată, în conformitate cu recomandările primite de la Direcției de Sănătate Publică Prahova la reluarea furnizării de noaptea trecută, este obligatorie efectuarea spălărilor și purjărilor sistemului de alimentare cu apă.

Sâmbătă dimineață, alături de echipele Hidro Prahova, Virgiliu Nanu, președintele Consiliului Județean Prahova, a mers în Câmpina și Breaza pentru monitorizarea evoluției situației după repornirea sistemului de alimentare cu apă. La aproximativ 12 ore de la introducerea apei în rețea, sistemul se stabilizează treptat, iar alimentarea ajunge deja în majoritatea localităților afectate.

Chiar dacă este sâmbătă, chiar dacă este sărbătoare și chiar dacă apa a revenit la robinete, fără a fi potabilă, la Câmpina, continuă să funcționeze și sâmbătă trei centre de distribuire a apei potabile îmbuteliate.

Chiar dacă furnizarea apei s-a reluat, populația trebuie să respecte indicațiile autorităților și să nu consume apă de la robinet. De asemenea, acesta nu trebuie sa fie folosită pentru gătit sau pentru igiena personală.