CONTACT

Curtea de Apel a retrimis la Tribunalul Prahova dosarul privind suspendarea hotărârilor legate de pasajul subteran din Câmpina

- Actualitate -

Curtea de Apel a retrimis la Tribunalul Prahova dosarul privind suspendarea hotărârilor legate de pasajul subteran din Câmpina

După o amânare de câteva zile a pronunțării verdictului, instanța de la Curtea de Apel Ploiești a decis luni, 21 august 2023, să admită doar în parte recursul formulat de Asociațiile Pentru Câmpina și Câmpina Curată în procesul privind suspendarea celor patru hotărâri ale Consiliului Local Câmpina privind pasajul subteran.

Vă reamintim că este vorba de hotărârile privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona centrală, indicatorii tehnico-economici pentru pasajul subteran și pentru regenerarea urbană de la suprafață, dar și asocierea cu Consiliul Județean Prahova pentru finanțarea acestor investiții. Aceste hotărâri au fost aprobate de Consiliul Local Câmpina în luna mai a acestui an, apoi cele două asociații au atacat în instanța de contencios administrativ hotărârile, dar la Tribunalul Prahova nu s-a ajuns la judecarea efectivă a cererii de suspendare, ci doar a două excepții formulate de juriștii Primăriei Câmpina - una privind lipsa de interes din partea celor două asociații (acestea trebuiau să demonstreze instanței că au și un interes privat, nu doar unul public pentru a solicita suspendarea și revocarea hotărârilor) și una privind lipsa calității procesuale active a celor două reclamante. Instanța de contencios a admis lipsa de interes și a respins excepția lipsei calității procesuale active.
Cele două asociații au făcut recurs la această soluție a Tribunalului Prahova, iar instanța de la Curtea de Apel a decis să caseze în parte sentința și să trimită cauza primei instanțe (cea de contencios administrativ) pentru continuarea judecății pe fond. Practic, la Curtea de Apel s-a decis casarea privind una dintre excepțiile formulate, respectiv, cea privind lipsa de interes a celor două asociații. Cu alte cuvinte, s-a terminat cu excepțiile, acum va trebui ca prima instanță să judece cererea de suspendare a hotărârilor.
În același timp, vă reamintim că mai există un proces la Tribunalul Prahova, inițiat de 53 de cetățeni din Câmpina, prima instanță respingând în această speță, ca nefondată, cererea de suspendare a celor patru hotărâri ale Consiliului Local.


21 Aug 2023 21:43 2224 vizualizari


Comentarii






  • 22.08.2023 12:45 diss Singura șansă a cămpinenilor pot fi alegerile de anul viitor cănd , în mod normal, această administrație, cea mai slabă, ever,ar trebui măsurată pănă la ultimul om.Altfel cămpinenii vor suferi minim 10 ani , vor plăti o căruță de bani aiurea pentru o fantasmagorie a actualului primar care, în opinia mea, nu a făcut absolut nimic notabil în 3 ani, doar flori prin centrul orașului și multe poze de pe la toate festivitățile de premiere sau șușanele pe bani publici.Iar dacă nu se vor trezi, justiția din România este o glumâ sinistră, cămpinenii chiar își merită soarta.Amin!
  • 22.08.2023 07:26 diss Deci au pus ”lupul” paznic la ”oi”!?! Am spus-o și o repet: singura șansă pentru a opri această fantasmagorie inutilă ,care va mânca zeci de milioane de euro și mai ales va distruge în următorii 10 ani nervii cămpinenilor ar putea fi alegerile din 2024 .Dacă cămpinenii nu se trezesc și văd că orașul are cea mai slabă administrație, ever, din toate punctele de vedere , cu oamenii total nepregătiți( citiți-le CV-urile aleșilor locali) și cu un primar încrezut , rupt de realitățile orașului și disperat să ajungă parlamentar atunci își meritâ soarta.Nu ne putem baza pe ”justiția” din România niciodată, asta este o certitudine.
2321 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3116 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4046 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3521 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV