O nouă clinică veterinară în Câmpina – ORTHOCARE MEDICAL VET. Cu profesionalism și dragoste față de animale

Social (Categoria articolului)

ORTHOCARE MEDICAL VET este o nouă clinică veterinară deschisă în Câmpina de doar câteva zile. Se află pe Strada Milcovului, la nr. 10. Dar ORTHOCARE este mai mult decât o clinică sau cabinet, cum vreți să-i spuneți. În spatele său se află o poveste frumoasă, despre doi tineri plecați din Câmpina la facultate și specializări și care acum au revenit acasă.

Povestea lor începe din anii de liceu. Alexandra și Alexandru Pescaru au absolvit Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” în urmă cu zece ani. Apoi, au plecat la București, la facultate, în capitală începându-și și apoi consolidându-și parcusul profesional. Și-au dorit mult să se întoarcă acasă, la Câmpina, iar acum au reușit! Au venit acasă și au deschis ORTHOCARE MEDICAL VET.
“Acest cabinet veterinar ia naștere atât din dorința noastră personală de a ne întoarce aici, cât și din dorința de a oferi comunității locale toată dăruirea și experiența noastră. Scopul nostru este acela de a oferi servicii medical-veterinare de cea mai bună calitate, cu cele mai moderne practici și descoperiri științifice din domeniu. Am reușit să amenajăm un spațiu prietenos, curat, cu dotări moderne, în care grija și respectul pentru animale sunt esențiale. Experiențele personale și profesionale acumulate în toți acești ani, precum și oamenii alături de care am lucrat ne-au ajutat să ne conturăm o altă perspectivă asupra naturii, asupra animalelor și asupra legăturii pe care o avem cu acestea, învățând empatia, respectul și devotamentul față de ele”, ne-au declarat Alexandra și Alexandru Pescaru.
Alexandru este medic veterinar. A urmat Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, iar în paralel a lucrat ca asistent veterinar în cadrul mai multor cabinete. După absolvirea facultății, a lucrat ca medic veterinar în cadrul uneia dintre cele mai renumite clinici veterinare din țară, Ortovet București. “Aici am învățat în primul rând ce înseamnă respectul față de animale, grija pe care trebuie să o acorzi unui pacient aflat în suferință și faptul că merită să lupți pentru fiecare viață în parte. Am lucrat alături de oameni la fel de pasionați ca și mine, de la care am învățat foarte multe și cărora le mulțumesc și le voi fi recunoscător pentru totdeauna. Personal, am acordat un interes deosebit imagisticii (radiologie, CT, RMN, ecografie), chirurgiei (chirurgie țesuturi moi, ortopedie, neurochirurgie) și oncologiei (consultații oncologice, chirurgie oncologică, chimioterapie)”, spune Alexandru Pescaru.

La ORTHOCARE MEDICAL VET se oferă servicii veterinare complete pentru animăluțe: ortopedie, neurologie, oncologie, chirurgie, spitalizare și terapie intensivă, analize de laborator (efectuate în colaborare cu Synevo Vet, cel mai performant laborator veterinar din țară), chiar și stomatologie veterinară. Dacă accesați pagina web a clinicii sau cea de Facebook, puteți afla totul despre serviciile, procedurile și intervențiile care se realizează aici, inclusiv tarifele percepute – www.orthocaremedicalvet.ro; facebook.com/orthocaremedicalvet
Primii doi pacienți care au trecut pragul clinicii, chiar în ziua deschiderii, au fost Ria, o cățelușă adoptată de o familie din Câmpina și sterilizată la ORTHOCARE, și o pisicuță lovită de mașină, la care Alexandru a făcut o dublă intervenție chirurgicală: ostectomie de cap și col femural plus sterilizare. Amândouă animăluțele sunt bine și se refac admirabil.
“Din punct de vedere etic și medical, facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a ajuta orice animal aflat în suferință. Luptăm prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru fiecare viață în parte. Nu practicăm eutanasierea animalelor la cererea proprietarilor, ci doar în situații cu totul excepționale, atunci când suferința pacienților nu mai poate fi controlată, în stadii terminale de boală. Avem valori foarte stricte în ceea ce privește atitudinea noastră și a personalului care ni se va alătura, față de animale – suntem empatici, tratăm pacienții cu răbdare și blândețe, încercând să le provocăm un stres cât mai mic. NU comercializăm animale de companie și NU încurajăm înmulțirea, exploatarea, maltratarea sau abandonul acestora!”, ne-a declarat dr. Alexandru Pescaru.
ORTHOCARE MEDICAL VET se află pe Strada Milcovului, nr. 10.
Telefon/whatsapp – 0727.638.899.

Program: de luni până vineri între 9.00-18.00, iar sâmbăta de la 10.00 la 14.00.

3338 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2219 vizualizari
16 mar. 2023 07:38

O nouă campanie de donare de sânge a Asociației Roata de Foc, la Câmpina

Asociația ”Club Sportiv – Roata de Foc R. C. Câmpina” și Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești organizează, în data de 18 martie 2023, campania numită ”Avem viață în sânge”, la Casa Tineretului Câmpina. Este primul eveniment de acest gen organizat în 2023, dar a 12-a oară când motocicliștii clubului câmpinean se implică într-o activitate de donare de sânge.

1909 vizualizari
15 mar. 2023 18:11

La finalul lunii martie, va începe tipărirea și livrarea cardurilor europene de asigurări sociale de sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a transmis un comunicat de presă privind tipărirea și livrarea cardurilor europene de asigurări sociale de sănătate.

Alte stiri recente

138 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

1347 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.