O nouă clinică veterinară în Câmpina – ORTHOCARE MEDICAL VET. Cu profesionalism și dragoste față de animale

Social (Categoria articolului)

ORTHOCARE MEDICAL VET este o nouă clinică veterinară deschisă în Câmpina de doar câteva zile. Se află pe Strada Milcovului, la nr. 10. Dar ORTHOCARE este mai mult decât o clinică sau cabinet, cum vreți să-i spuneți. În spatele său se află o poveste frumoasă, despre doi tineri plecați din Câmpina la facultate și specializări și care acum au revenit acasă.

Povestea lor începe din anii de liceu. Alexandra și Alexandru Pescaru au absolvit Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” în urmă cu zece ani. Apoi, au plecat la București, la facultate, în capitală începându-și și apoi consolidându-și parcusul profesional. Și-au dorit mult să se întoarcă acasă, la Câmpina, iar acum au reușit! Au venit acasă și au deschis ORTHOCARE MEDICAL VET.
“Acest cabinet veterinar ia naștere atât din dorința noastră personală de a ne întoarce aici, cât și din dorința de a oferi comunității locale toată dăruirea și experiența noastră. Scopul nostru este acela de a oferi servicii medical-veterinare de cea mai bună calitate, cu cele mai moderne practici și descoperiri științifice din domeniu. Am reușit să amenajăm un spațiu prietenos, curat, cu dotări moderne, în care grija și respectul pentru animale sunt esențiale. Experiențele personale și profesionale acumulate în toți acești ani, precum și oamenii alături de care am lucrat ne-au ajutat să ne conturăm o altă perspectivă asupra naturii, asupra animalelor și asupra legăturii pe care o avem cu acestea, învățând empatia, respectul și devotamentul față de ele”, ne-au declarat Alexandra și Alexandru Pescaru.
Alexandru este medic veterinar. A urmat Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, iar în paralel a lucrat ca asistent veterinar în cadrul mai multor cabinete. După absolvirea facultății, a lucrat ca medic veterinar în cadrul uneia dintre cele mai renumite clinici veterinare din țară, Ortovet București. “Aici am învățat în primul rând ce înseamnă respectul față de animale, grija pe care trebuie să o acorzi unui pacient aflat în suferință și faptul că merită să lupți pentru fiecare viață în parte. Am lucrat alături de oameni la fel de pasionați ca și mine, de la care am învățat foarte multe și cărora le mulțumesc și le voi fi recunoscător pentru totdeauna. Personal, am acordat un interes deosebit imagisticii (radiologie, CT, RMN, ecografie), chirurgiei (chirurgie țesuturi moi, ortopedie, neurochirurgie) și oncologiei (consultații oncologice, chirurgie oncologică, chimioterapie)”, spune Alexandru Pescaru.

La ORTHOCARE MEDICAL VET se oferă servicii veterinare complete pentru animăluțe: ortopedie, neurologie, oncologie, chirurgie, spitalizare și terapie intensivă, analize de laborator (efectuate în colaborare cu Synevo Vet, cel mai performant laborator veterinar din țară), chiar și stomatologie veterinară. Dacă accesați pagina web a clinicii sau cea de Facebook, puteți afla totul despre serviciile, procedurile și intervențiile care se realizează aici, inclusiv tarifele percepute – www.orthocaremedicalvet.ro; facebook.com/orthocaremedicalvet
Primii doi pacienți care au trecut pragul clinicii, chiar în ziua deschiderii, au fost Ria, o cățelușă adoptată de o familie din Câmpina și sterilizată la ORTHOCARE, și o pisicuță lovită de mașină, la care Alexandru a făcut o dublă intervenție chirurgicală: ostectomie de cap și col femural plus sterilizare. Amândouă animăluțele sunt bine și se refac admirabil.
“Din punct de vedere etic și medical, facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a ajuta orice animal aflat în suferință. Luptăm prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru fiecare viață în parte. Nu practicăm eutanasierea animalelor la cererea proprietarilor, ci doar în situații cu totul excepționale, atunci când suferința pacienților nu mai poate fi controlată, în stadii terminale de boală. Avem valori foarte stricte în ceea ce privește atitudinea noastră și a personalului care ni se va alătura, față de animale – suntem empatici, tratăm pacienții cu răbdare și blândețe, încercând să le provocăm un stres cât mai mic. NU comercializăm animale de companie și NU încurajăm înmulțirea, exploatarea, maltratarea sau abandonul acestora!”, ne-a declarat dr. Alexandru Pescaru.
ORTHOCARE MEDICAL VET se află pe Strada Milcovului, nr. 10.
Telefon/whatsapp – 0727.638.899.

Program: de luni până vineri între 9.00-18.00, iar sâmbăta de la 10.00 la 14.00.

2411 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2041 vizualizari
27 sept. 2022 13:41

La Câmpina, petrecere caritabilă pe 8 octombrie - #rechizitepentrucopii

Am primit din partea Asociației “Happy Street Brotherhood” din Câmpina următorul comunicat de presă privind organizarea pe 8 octombrie a unei petreceri caritabile - #rechizitepentrucopii. Organizatorii acestui eveniment așteaptă să le fie alături și alți parteneri - asociații și societăți comerciale, astfel încât un număr cât mai mare de copii să poată beneficia la acest început de an școlar de un sprijin din partea comunității.

Alte stiri recente

1451 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

425 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările: