Un an de la alegerile locale. Cum vede actuala administrație un fost consilier local - Daniel Ioniță, președintele Prahova în Acțiune

Politică (Categoria articolului)

După ce v-am prezentat de-a lungul mai multor episoade interviuri cu liderii politici sau consilieri locali de la aproape toate partidele cu reprezentare în actualul Consiliu Local, am decis că merită să aruncăm o privire și asupra partidelor ”neparlamentare” de pe plan local. Iar invitatul nostru pentru o astfel de discuție a fost Daniel Ioniță, președintele excutiv al Partidului Prahova în Acțiune, consilier local timp de aproape două mandate, în perioada iunie 2012 - decembrie 2019. 

La alegerile din 27 septembrie 2020, Partidul Prahova în Acțiune a obținut la scrutinul pentru Consiliul Local Câmpina 606 voturi, adică 4,66%. Nu a trecut pargul electoral de 5% și astfel a ratat intrarea în Consiliul Local. De aici a și plecat discuția cu invitatul nostru, care și-a asumat rezultatul, reecunoscând că s-a implicat mai mult în atragerea de voturi la nivel județean pentru această formațiune politică și a neglijat cumva Câmpina.
Discuția s-a axat apoi, ceva mai aplicat, pe ceea ce s-a întâmplat în administrația locală în ultimul an, Daniel Ioniță putând compara situația actuală și cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele două mandate în care a fost consilier local. De asemenea, a comentat momentul cel mai important și mai controversat din acest prim an de mandat - alegerea viceprimarului. Foarte interesantă a fost abordarea lui Daniel Ioniță asupra unui subiect important legat de actuala administrație locală: cât de benefic se dovedește a fi pentru comunitate faptul că 14 dintre cei 19 consilieri în funcție în acest moment sunt la prima lor experiență administrativă. Și mai interesant a fost momentul unui exercițiu de imginație: cum s-ar fi integrat doi consilieri de la Prahova în Acțiune în actualul Consiliu Local: ”Am convingerea că aș fi reușit să creez o alianță cu cât mai multe partide, poate chiar și cu PSD și cu PNL, care să fie realmente în interesul câmpineanului, pentru că, până la urmă, oamenii îi aleg pe consilieri pentru a realiza proiecte în favoarea comunității, abia în plan secund pentru a reprezenta un anume partid. Asta cred eu că încă nu au înțeles toți cei din Consiliul Local”, a spus Daniel Ioniță.
Liderul Partidului Prhova în Acțiune a fost chiar recent autorul unui gest inedit - a venit în fața actualului Consiliul Local cu două proiecte - reabilitarea Casei Solare și relizarea unei săli a sporturilor în incinta Căminului Petrol. ”Până la finalul mandatului le mai pot aduce 10-12 proiecte, ca să nu poată spune peste trei ani că nu au știut de ele. Le-am prezentat, acum rămâne doar să demonstreze că au voința și capacitatea de a le pune în practică în folosul coimunității”, a mai adăugat Daniel Ioniță, care a mai vorbit și despre delicata situație a stadionului Rafinăriei, cumpărat de un dezvoltator imobiliar care trebuie acum să construiască o bază sportivă similară în Câmpina.

4677 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2241 vizualizari
04 ian. 2022 20:08

Ce soluții au liderii partidelor cu reprezentare în Consiliului Local pentru blocul de necesitate din Câmpina

UPDATE - Punctul de vedere al președintelui USR Câmpina, Liviu Dumitrache: "Prima dată, considerăm că trebuie să analizăm motivele pentru care s-a ajuns în această situație. Trebuie sa avem și punctul de vedere al locatarilor din blocul A6 și al locatarilor blocurilor din str. Mihai Eminescu de la acest moment. Iar dacă poziția acestora rămâne aceeași, este absolut necesar să schimbăm destinația blocului pentru a stopa costurile mari cu întreținerea acestui imobil. În acest sens, săptămâna viitoare, ne vom întâlni cu mai mulți colegi consilieri și sperăm să identificăm cea mai bună soluție de rezolvare a acestei situații.”

Actuala administrație locală câmpineană a moștenit o serie de ”castane fierbinți” de la fosta administrație, printre care și blocul de necesitate de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. O construcție care a costat destul de mult (9,5 milioane lei fără TVA), dar care nu și-a atins scopul. Blocul are 72 de unități locative (56 apartamente și 16 garsoniere), 24 de unități locative au fost repartizate medicilor de la cele două spitale, iar o garsonieră a primit-o campioana olimpică la monobob Georgeta Popescu. 47 de apartamente și garsoniere sunt libere.

2276 vizualizari
11 dec. 2021 08:54

PMP Câmpina, cu desaga plină, pentru copiii cuminți

PMP Câmpina l-a adus, anul acesta, pe Moș Crăciun în casele oamenilor. Plin de daruri și cadouri, dar mai ales surprize, Moșul a fost foarte darnic cu copiii cuminți din municipiul Câmpina, se arată într-un comunicat de presă transmis de PMP Câmpina.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.