CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Un an de la alegerile locale. Cum vede actuala administrație un fost consilier local - Daniel Ioniță, președintele Prahova în Acțiune

- Politică -

După ce v-am prezentat de-a lungul mai multor episoade interviuri cu liderii politici sau consilieri locali de la aproape toate partidele cu reprezentare în actualul Consiliu Local, am decis că merită să aruncăm o privire și asupra partidelor ”neparlamentare” de pe plan local. Iar invitatul nostru pentru o astfel de discuție a fost Daniel Ioniță, președintele excutiv al Partidului Prahova în Acțiune, consilier local timp de aproape două mandate, în perioada iunie 2012 - decembrie 2019. 

La alegerile din 27 septembrie 2020, Partidul Prahova în Acțiune a obținut la scrutinul pentru Consiliul Local Câmpina 606 voturi, adică 4,66%. Nu a trecut pargul electoral de 5% și astfel a ratat intrarea în Consiliul Local. De aici a și plecat discuția cu invitatul nostru, care și-a asumat rezultatul, reecunoscând că s-a implicat mai mult în atragerea de voturi la nivel județean pentru această formațiune politică și a neglijat cumva Câmpina.
Discuția s-a axat apoi, ceva mai aplicat, pe ceea ce s-a întâmplat în administrația locală în ultimul an, Daniel Ioniță putând compara situația actuală și cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele două mandate în care a fost consilier local. De asemenea, a comentat momentul cel mai important și mai controversat din acest prim an de mandat - alegerea viceprimarului. Foarte interesantă a fost abordarea lui Daniel Ioniță asupra unui subiect important legat de actuala administrație locală: cât de benefic se dovedește a fi pentru comunitate faptul că 14 dintre cei 19 consilieri în funcție în acest moment sunt la prima lor experiență administrativă. Și mai interesant a fost momentul unui exercițiu de imginație: cum s-ar fi integrat doi consilieri de la Prahova în Acțiune în actualul Consiliu Local: ”Am convingerea că aș fi reușit să creez o alianță cu cât mai multe partide, poate chiar și cu PSD și cu PNL, care să fie realmente în interesul câmpineanului, pentru că, până la urmă, oamenii îi aleg pe consilieri pentru a realiza proiecte în favoarea comunității, abia în plan secund pentru a reprezenta un anume partid. Asta cred eu că încă nu au înțeles toți cei din Consiliul Local”, a spus Daniel Ioniță.
Liderul Partidului Prhova în Acțiune a fost chiar recent autorul unui gest inedit - a venit în fața actualului Consiliul Local cu două proiecte - reabilitarea Casei Solare și relizarea unei săli a sporturilor în incinta Căminului Petrol. ”Până la finalul mandatului le mai pot aduce 10-12 proiecte, ca să nu poată spune peste trei ani că nu au știut de ele. Le-am prezentat, acum rămâne doar să demonstreze că au voința și capacitatea de a le pune în practică în folosul coimunității”, a mai adăugat Daniel Ioniță, care a mai vorbit și despre delicata situație a stadionului Rafinăriei, cumpărat de un dezvoltator imobiliar care trebuie acum să construiască o bază sportivă similară în Câmpina.


03 Nov 2021 19:42 6163 vizualizari


Comentarii






1146 vizualizari 27 May 2024 19:43 Daniel Ioniță, candidat Partidul România în Acțiune la Primăria Câmpina: ”De ce să mă alegeți pe mine!”

Daniel Ioniță, candidat Partidul România în Acțiune la Primăria Câmpina: ”De ce să mă alegeți pe mine!”

Candidatul Partidului România în Acțiune la funcția de primar al municipiului Câmpina, Daniel Ioniță, a făcut o serie de afirmații privind argumentele pentru candidatura sa la cea mai importantă funcție din administrația cânmpineană.

citeste mai mult
2027 vizualizari 26 May 2024 21:03 Cosmin Raț, candidatul POL la funcția de primar - Câmpina noastră cea unică, prima parte

Cosmin Raț, candidatul POL la funcția de primar - Câmpina noastră cea unică, prima parte

Candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina, dar și la Consiliul Local, la alegerile locale din 9 iunie 2024, Cosmin Raț, ne-a transmis următoarea scrisoare deschisă, care este de interes atât pentru restul clasei politice, cât și pentru întreaga populație cu drept de vot.

citeste mai mult
2978 vizualizari 26 May 2024 13:20 Iulian Dumitrescu și George Stoica au inaugurat sala de sport de la Bănești - Urleta

Iulian Dumitrescu și George Stoica au inaugurat sala de sport de la Bănești - Urleta

Eveniment mare sâmbătă dimineață, la Bănești, în satul Urleta, acolo unde lângă Școala Gimnazială din localitate a fost inaugurată o sală de sport.

citeste mai mult
907 vizualizari 25 May 2024 17:33 Manifestul lui Marius Anghelescu, candidat independent pentru Consiliul Local Câmpina

Manifestul lui Marius Anghelescu, candidat independent pentru Consiliul Local Câmpina

Marius Anghelescu este candidat independent pentru Consiliul Local Câmpina la alegerile din 9 iunie 2024. Acesta ne-a transmis un manifest, pe care îl distribuie în această perioadă și pe străzi, la oameni.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV