Au început lucrările de reabilitare a capelei Cimitirului Bobâlna din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Sunt mai bine de zece ani de când la nivelul administrației locale câmpinene se vorbește despre necesitatea reabilitării capelei Cimitirului Bobâlna, fără să se facă nimic. Primii bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea executării lucrărilor de reparații și consolidare s-au alocat în toamna anului 2009. De atunci s-au mai făcut și alte studii, fără să se treacă, însă, la lucrările propriu-zise, iar capela s-a degradat, ajungând să arate ca un loc părăsit. Dar iată că acum, aproape de finalul lui 2019, au început și lucrările de reabilitare.

Investiția se numește "Extinderea Cimitirului Bobâlna", așa a fost trecută în toate documentațiile, inclusiv în cele de pe SEAP, dar nu este vorba despre o extindere a cimiritului, ci despre lucrări de reparații capitale la capelă și construirea unui mic corp nou, care să includă vestiare și grupuri sanitare. La capelă se vor executa lucrări de consolidare a fundației și zidăriei, amenajări interioare și exterioare, schimbarea acoperișului cu învelitoare din țiglă metalică, instalații electrice de iluminat, instalații sanitare și de încălzire a apei.
Lucrările sunt executate de societatea Cosef Construct SRL Cornu, valoarea contractului fiind de 394.843 lei fără TVA. Termenul de realizare - 12 luni.

1922 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2247 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.

3524 vizualizari
05 dec. 2019 20:12

Dosarele X sau dosare de... DNA? Cum a ajuns la o persoană privată un teren pentru care Primăria Câmpina negocia cu proprietarul

1 comentarii

O întrebare aparent banală a consilierului Adrian Dochia, la ”Diverse”, în cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 28 noiembrie, a provocat dispute aprinse și a ridicat multe întrebări rămase fără răspuns, deocamdată. O situație parcă desprinsă din serialul ”Dosarele X”, dar care ar putea constitui obiectul unui dosar la DNA. Este vorba despre terenul pe care s-a aflat Grădina de Vară, pe Bulevardul Culturii, lângă sediul Primăriei Câmpina, un teren retrocedat foștilor proprietari în urmă cu câțiva ani, în baza Legii 10/2001. După ce au intrat în posesia terenului, proprietarii au anunțat administrația locală că sunt dispuși să-l vândă Primăriei, s-a negociat achiziționarea lui, dar, deodată, terenul a fost cumpărat de o persoană privată. O persoană despre care se spune că ar fi, de fapt, un intermediar al unui angajat din Primărie.

Alte stiri recente

5398 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.

1891 vizualizari
06 dec. 2019 20:31

Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Orban

Moș Nicolae a fost extrem de darnic cu fostul președinte al PNL Câmpina, Virgil Guran, în prezent președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL. I-a adus funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.