CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Certificatele de naștere și botez ale lui Geo Bogza, un cadou pentru Câmpina de Ziua Națională a României

- Eveniment -

Certificatele de naștere și botez ale lui Geo Bogza, un cadou pentru Câmpina de Ziua Națională a României

La Câmpina, Ziua Națională a României nu a fost sărbătorită anul acesta printr-o manifestare publică, în centrul localității, din cauza măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, pentru că 1 Decembrie nu este o zi oarecare, ci una de mare importanță în istoria națională și în inimile românilor, la Câmpina a fost organizat un eveniment special, într-un cadru restrâns.

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a cumpărat în nume personal, la o licitație, certificatele originale de naștere și de botez ale lui Geo Bogza, una dintre personalitățile culturii românești din secolul al XX-lea și al cărui nume a fost legat de cel al Câmpinei. Astăzi, de Ziua Națională a României, la Casa Căsătoriilor din Câmpina, primarul Alin Moldoveanu a dorit să anunțe public și faptul că donează aceste documente municipalității. Cele două certificate, alături de dovada autenticității lor, sunt expuse în sala principală a Casei Căsătoriilor și vor putea fi văzute de orice persoană interesată.
Acesta a fost unul dintre momentele evenimentului de astăzi, la începutul căruia Imnul Național a fost interpretat de Livia Pisăliță, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Centrală. Apoi, elevele Ania Constantinoiu și Ingrid Moldoveanu, de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, au vorbit pe scurt despre semnificația zilei de 1 Decembrie 1918. Vocea superbă a Liviei Pisăliță a răsunat încă o dată în Casa Căsătoriilor, Livia intepretând melodia ”România” (Foaie verde plop uscatu), compusă de Adrian Daminescu, evenimentul încheindu-se cu recitalul de cântece patriotice și de colinde al formației ”Celesta” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, formație condusă de profesoarele Elisabeta Milea și Dana Ștefan.
La evenimentul de la Casa Căsătoriilor, dedicat Zilei Naționale a României, au fost prezenți viceprimarul localității, consilieri locali, foștii primari Mihai Stănescu și Gheorghe Tudor, directorii unităților de învățământ, șefii unor instituții publice locale, precum și oameni care s-au aplecat asupra istoriei municipiului Câmpina și au scris despre asta - Alin Ciupală, Șerban Băleanu, prof. Marcel Vlădescu, prof. Nicolae Geantă.


01 Dec 2021 18:28 7421 vizualizari


Comentarii


  • 09.12.2021 18:54 Rammstein Nu era normal să-i fie arătate si medalile comuniste primite !!..și condamnarea la puscarie pentru proxenetism!!
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
393 vizualizari 15 Jun 2024 16:45 La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

În urmă cu aproximativ două luni a avut loc concursul școlar ”Știință pentru toți”, organizat și găzduit de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

citeste mai mult
3039 vizualizari 15 Jun 2024 14:50 Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

La jumătatea lunii iulie, la Cornu va avea loc o nouă ediție a Festivalului ”Florilor de tei”, manifestare ajunsă la ediția a XV-a. Festivalul va avea loc în week-end-ul 13-14 iulie 2024.

citeste mai mult
469 vizualizari 15 Jun 2024 14:16 O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

Câmpina a fost sâmbătă, 15 iunie 2024, gazda unei premiere - un festival de robotică. ”Undefined Festival” a fost denumirea acestuia, inspirată din numele echipei de robotică de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, Team Undefined, organizatorul acestui eveniment.

citeste mai mult
1656 vizualizari 13 Jun 2024 23:11 Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Ziua Eroilor a venit în anul 2024 la foarte puțin timp după alegerile locale. Poate de aici o ”răceală” evidentă, schimburi de priviri reci, chiar dure între... diverse persoane, implicate direct sau indirect în derularea procesului electoral.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV