Certificatele de naștere și botez ale lui Geo Bogza, un cadou pentru Câmpina de Ziua Națională a României

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina, Ziua Națională a României nu a fost sărbătorită anul acesta printr-o manifestare publică, în centrul localității, din cauza măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, pentru că 1 Decembrie nu este o zi oarecare, ci una de mare importanță în istoria națională și în inimile românilor, la Câmpina a fost organizat un eveniment special, într-un cadru restrâns.

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a cumpărat în nume personal, la o licitație, certificatele originale de naștere și de botez ale lui Geo Bogza, una dintre personalitățile culturii românești din secolul al XX-lea și al cărui nume a fost legat de cel al Câmpinei. Astăzi, de Ziua Națională a României, la Casa Căsătoriilor din Câmpina, primarul Alin Moldoveanu a dorit să anunțe public și faptul că donează aceste documente municipalității. Cele două certificate, alături de dovada autenticității lor, sunt expuse în sala principală a Casei Căsătoriilor și vor putea fi văzute de orice persoană interesată.
Acesta a fost unul dintre momentele evenimentului de astăzi, la începutul căruia Imnul Național a fost interpretat de Livia Pisăliță, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Centrală. Apoi, elevele Ania Constantinoiu și Ingrid Moldoveanu, de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, au vorbit pe scurt despre semnificația zilei de 1 Decembrie 1918. Vocea superbă a Liviei Pisăliță a răsunat încă o dată în Casa Căsătoriilor, Livia intepretând melodia ”România” (Foaie verde plop uscatu), compusă de Adrian Daminescu, evenimentul încheindu-se cu recitalul de cântece patriotice și de colinde al formației ”Celesta” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, formație condusă de profesoarele Elisabeta Milea și Dana Ștefan.
La evenimentul de la Casa Căsătoriilor, dedicat Zilei Naționale a României, au fost prezenți viceprimarul localității, consilieri locali, foștii primari Mihai Stănescu și Gheorghe Tudor, directorii unităților de învățământ, șefii unor instituții publice locale, precum și oameni care s-au aplecat asupra istoriei municipiului Câmpina și au scris despre asta - Alin Ciupală, Șerban Băleanu, prof. Marcel Vlădescu, prof. Nicolae Geantă.

7299 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 09.12.2021 18:54 Nu era normal să-i fie arătate si medalile comuniste primite !!..și condamnarea la puscarie pentru proxenetism!!

Eveniment

3425 vizualizari
27 nov. 2023 18:03

La Câmpina, Ziua Națională a României va fi sărbătorită printr-un ceremonial militar și religios

Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, va fi sărbătorită la Câmpina printr-un ceremonial militar și religios, care va avea loc începând cu ora 13.30, în Parcul Trandafirilor, la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire a României.

3623 vizualizari
26 nov. 2023 17:45

Târg de Crăciun la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina

3 comentarii

Dezamăgirea de a nu avea nici anul acesta un târg de Crăciun la Câmpina, organizat de municipalitate pentru bucuria celor mici și celor mari, este estompată, iată, de inițiativa conducerii Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" de a organiza un astfel de târg chiar în grădina Castelului, în primele trei week-end-uri din luna decembrie. Este primul târg de Crăciun de la Castelul Hasdeu și va reuni artizani din zona Câmpinei și din alte localități din județul Prahova.

Alte stiri recente

507 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

820 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.