Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.
În conferința de presă desfășurată la Ploiești, la sediul Consiliului Județean, cei doi au vorbit despre proiectele de investiții pe care Primăria Câmpina le derulează în parteneriat sau cu sprijinul CJ Prahova. Răspunzând la o întrebare adresată de presă, Alin Moldoveanu a confirmat revenirea în PNL: "Sunt bucuros că am revenit în PNL. Mă gândesc, ce ar fi însemnat dacă eram de la început în PNL, câte proiecte s-ar fi derulat pentru Câmpina cu sprijin din partea PNL?! Mulțumesc echipei din PNL că și-a deschis brațele către mine. Oricum, sufletul meu a fost tot în PNL, chiar dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat și ne-am despărțit o perioadă".
La rândul său, Iulian Dumitrescu a spus: "Pentru mine, pentru noi, este o plăcere și o bucurie faptul că Alin Moldoveanu a revenit în PNL. De acum înainte o să participe la ședințele Biroului Politic Județean. Sper să facem tot ce ne-am propus împreună pentru Câmpina, pentru Prahova".
Vă reamintim că Alin Moldoveanu a fost membru PNL până în 2020, când a candidat independent la alegerile locale.
Referitor la proiectele de investiții derulate în Câmpina cu sprijinul Consiliului Județean, s-a vorbit în special despre pasajul subteran și centura orașului. "Cu pasajul suntem în stadiul de elaborare a proiectului cu detalii de execuție. Așteptăm să apară Ghidul de finanțare și să depunem imediat proiectul. Sunt eligibili cei care au făcut și documentația cu fonduri europene, așa cum este cazul nostru și suntem singurii din ADR Sud-Muntenia în această situație. Ghidul va trebui să apară până la sfârșitul anului. Vor urma evaluarea, contractarea, licitația și estimez că lucrările efective vor demara la începutul anului 2025", a afirmat Alin Moldoveanu.
În privința centurii de est a Câmpinei, Iulian Dumitrescu a spus că este finalizat studiul de fezabilitate, iar în luna iulie va fi scoasă la licitație executarea lucrării. Alin Moldoveanu a afirmat, la rândul său, că: "Această centură este imperios necesară și nu doar pentru devierea traficului greu, ci și din alte motive. În zona în care se va construi centura, Câmpina are multe terenuri unde pot veni mulți investitori. Este foarte bine ca acolo unde este centura să se dezvolte noi businessuri. Impactul economic al centurii este foarte important!"
S-a mai vorbit despre proiectul HidroPrahova cu fonduri europene, prin care va fi extinsă canalizarea și va fi schimbată conducta de apă pe 178 de străzi din Câmpina; despre asfaltarea unor străzi prin parteneriatul cu CJ; proiectele care au obținut finanțare prin Programul "Anghel Saligny"; consolidarea străzilor afectate de alunecări de teren.
(Sursă foto - Observatorulph.ro)
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.