Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina și vor continua pentru... CSM Brașov

Sport (Categoria articolului)

Câmpina are de câțiva ani o problemă pe care nimeni nu pare dispus să o rezolve. Sportivii care activează la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina își termină perioada de juniorat, trebuie să treacă la nivelul următor - tineret și apoi seniori, dar pentru că în Câmpina nu există preocupare pentru a-i menține pe acești copii la un club local, ei sunt nevoiți să caute alte cluburi din țară pentru a-și continua activitatea.

Acum, la finalul acestui an, Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrtai” Câmpina, urmând a-și continua activitatea la CSM Brașov.
Andreea Lungu, aruncătoare de disc și greutate, este de departe cea mai valoroasă atletă din întrega existență a CSS-ului câmpinean. Palmaresul său este realmente impresionant - 84 de medalii naționale și internaționale, dintre care 35 de aur, 36 de argint și 13 de bronz. Andreea a fost descoperită în curtea școlii gimnaziale din Poiana Câmpina în clasa a IV-a și de când a fost selecționată a știut că vrea să facă performanță și chiar a reușit. Bornele importante ale carierei sale internaționale sunt locul 10 la Campionatul Mondial de Juniori Kenya 2021, două participări la Campionatul European de juniori în 2018 și 2021, două participări la Festivalul Olimpic al Tineretului European Gyor 2017 și Baku 2019, unde a obținut de fiecare dată un onorabil loc 5, cinci participări consecutive la Balcaniadele de juniori și seniori, unde a obținut medaliie de aur în 2019, medalie de argint în 2018, două medalii de argint la juniori și seniori în 2020, locul 4 în 2021; a participat la două ediții ale Ligii Europa la seniori și la Cupa Europei la aruncări, este deținătoare a recordului național la aruncarea discului la categoria juniori III, componentă de cinci ani a lotului național olimpic de juniori. Andreea a ales să meargă mai departe, alături de antrenoarea sa, Mihaela Marin, la CSM Brașov, club care o susține în realizarea de noi performanțe în drumul său spre visul oricărui sportiv - Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Este o atletă, dar și o elevă model, extrem de perseverentă și talentată, susținută întotdeauna de familia sa. Acum, Andreea este studentă a Universității de Educație Fizică și Sporturi Montane de la Brașov.
Marius Vasile se aliniază în fruntea celor mai buni aruncători ai CSS-ului câmpinean. Are în palmares 58 de medalii, dintre care 27 de aur, 19 de argint și 12 de bronz. A fost descoperit de Nicolae Pavel în curtea școlii gimnaziale din Nistorești, când era în clasa a V-a, iar încă de la prima sa participare la un concurs a ocupat poziția pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, dominând ani la rând clasamentul la juniori în probele de aruncarea greutății și aruncarea discului. Dincolo de zestrea impresionantă de medalii, Marius Vasile mai are în palmares: participarea la două ediții ale Festivalului Olimpic al Tineretului European la Gyor 2017 și Baku 2019, participarea la Campionatul European de juniori în 2018, participarea la cinci ediții ale Balcaniadelor de juniori, unde a obținut două medalii de bronz în 2018, medalii de argint în 2019 și 2020 și două locuri 4 în 2021, a fost medaliat la Campionatele Internaționale de Atletism ale României 2021, dar și la o serie de meciuri internaționale; deținător al recordului național la aruncarea greutății la juniori III, component în ultimii cinci ani al lotului național olimpic de juniori. Marius Vasile este un exemplu de forță și de execuție tehnică impecabilă, atlet extrem de talentat, luptând de fiecare dată în competițiile internaționle cu marii aruncători ai Europei de la categoria sa. Ca și Andreea, Marius Vasile a ales să continue la CSM Brașov, tot sub coordonarea antrenoarei Mihaela Marin, urmând să performeze pentru acest club la categoriile tineret și seniori.
”Le mulțumesc pentru întreaga activitate și dăruire față de CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, pentru plusul de valoare pe care ni le-au adus în acești ani, pentru experiența pe care am câștigat-o alături de ei, emoțiile trăite împreună și satisfacțiile uriașe. Au crescut alături de noi, asemeni propriilor noștri copii, s-au maturizat și suntem mândri de ei!”, ne-a declarat Miheala Marin, antrenorul coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, antrenoarea celor doi sportivi și la clubul câmpinean, dar și în continuare, la CSM Brașov.

4182 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Leuț de plus 09.12.2021 00:03 Orașul merita o baza sportiva sa inmagazineze mai multe ramuri. Sportul este sănătate si... dezvoltare personala. Eu cred ca actualul primar dorește sa facă ceva pe termen lung dar cum sunt contre in CL slabe sanse.

Sport

153 vizualizari
16 apr. 2024 21:25

Copiii de la Sportul Câmpina sunt îmbrăcați de la Ave Diana

Echipele de juniori de la clubul Sportul Câmpina au primit zilele trecute rânduri noi de echipament. Copiii au fost foarte încântați de un echipament nou, pe care îl vor purta cu mândrie la următoarele lor meciuri.

603 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.

Alte stiri recente

294 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

1 comentarii

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

3219 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.