Societatea Eliro a solicitat Primăriei Câmpina rezilierea unilaterală a contractului privind transportul public

Actualitate (Categoria articolului)

Pandemia de covid este principalul argument pe care îl invocă societatea Eliro pentru a-și justifica decizia de reziliere unilaterală a contractului privind transportul public local. Este vorba de traseele locale Slobozia - Voila și Slobozia - Muscel.

Societatea Eliro se ocupă de transportul public local din Câmpina de foarte mulți ani. În anul 2008 a câștigat o licitație pentru șapte ani, apoi, în 2015, pentru alți cinci ani, iar în primăvara anului 2020, primarul de atunci Horia Tiseanu a prelungit contractul cu încă doi ani, adică până în primăvara anului 2022.
Acum, societatea Eliro a transmis o adresă Primăriei Câmpina prin care anunță că, de la 1 ianuarie 2022, a decis să rezilieze unilateral contractul, invocând un caz de forță majoră - pandemia de COVID-19. După primirea acestei adrese, au fost demarate o serie de discuții la nivelul Primăriei Câmpina, discuții la care au participat consilieri locali și reprezentantul operatorului de transport, în cadrul acestora fiind prezentate și câteva solicitări ale firmei Eliro pentru... a-și duce contractul la bun sfârșit. Nici mai mult, nici mai puțin, societatea Eliro a solicitat administrației locale aprobarea majorării tarifului la 5 lei/călătorie sau acordarea unei subvenții de la bugetul local care să acopere acestă creștere a tarifului de la 3,5 lei (cât este biletul în prezent) la 5 lei (cât solicită firma Eliro). Ambele soluții par de neacceptat pentru administrația locală, dar mingea este acum în curtea Consiliului Local, care trebuie să ia o decizie în foarte scurt timp. În caz contrar, locuitorii din cartierele Voila și Muscel riscă să nu mai beneficieze de transport public local.

4072 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gore barbaru 18.10.2021 23:34 De ce sa dea bani primăria unora care în timp au jegmanit orașul dar au oferit doar aroganta și condiții de 2 bani. Eu în locul primarului le as rupe contractul ala în fata și i as lua și în șuturi. Sa se apuce de altceva. Pompele funebre și popii o duc pe vremea asta bine. Aia n acționari la Eliro cred ca mai e Tiseanu și alții.... sau ca locuitorii sunt fraieri.... tupeu de Călimănești sau tupeu elvețian????
  • Ilie Florica 19.10.2021 16:05 Eu locuiesc peVoila și asi vrea sa continue sa circule maxi tacsi deoarece avem copii la școală în orași și trebuie să avem transport pe ruta Voila,Slobozia.Nu toată lumea avem mașina personală și atunci mergem cu transportul in comun.Va rog să țineți cont de de dorința noastră.Va mulțumim.
  • E. V 21.10.2021 15:15 La mijloc este șantaj. Și la Gară-Bănești nu renunță... Davidescu va anula votul, conflict de interese, mai avem pe cel cu,, ajutați un sărman agent economic " evident PSD, unul din subiectele fierbinți. Calea Doftanei ca în palma și 5 RON cursa.... Ridicol... Și de la 1 ianuarie și pe Gară vor scumpi ca chenzina costa, pierderi. Ceva tipic ElNino. Dacă ei ca unii musca momeala și campinenii răbda se înșală. Dacă erau flamanzi, cazuri sociale le dădeam ceva de pomana, dar când ei au vile și conturi în banca....
  • ABAGIU N. 21.10.2021 15:52 Autobuzele! Sa vina autobuzele electrice! Nu asa a promis vechea conducere a primariei impreuna cu fostul Consiliu Local? Nu a promis Tiseanu ca va fi transportul gratuit pentru elevi, studenti, pensionari,persoane cu handicap, etc.? Ne-am saturat de promisiuni!

Actualitate

3129 vizualizari
03 dec. 2021 19:19

Preluarea cinematografului din Câmpina de către autoritățile locale se lovește de ”birocrația” RADEF

2 comentarii

Cinematograful din Câmpina este un subiect delicat, dureros pentru orice câmpinean, în condițiile în care aici nu a mai rulat niciun film de foarte mult timp, iar starea de degradare a clădirii se accentuează de la o zi la alta. O inspecție a Poliției, urmată de un avertisment scris adresat RADEF (Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor), a reaprins discuția, care ar putea fi soluționată în Consiliul Local.

2481 vizualizari
01 dec. 2021 22:10

De Ziua Națională, polițiștii locali le-au oferit câmpinenilor stegulețe tricolore

1.000 de stegulețe tricolore au fost împărțite astăzi, 1 Decembrie 2021, în diverse zone ale municipiului Câmpina de către agenții Poliției Locale. Un gest simplu și frumos, prin care Polița Locală a dorit să fie mai aproape de cetățeni cu ocazia Zilei Naționale a României.

Alte stiri recente

598 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

1163 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.