CONTACT

Societatea Eliro a solicitat Primăriei Câmpina rezilierea unilaterală a contractului privind transportul public

- Actualitate -

Societatea Eliro a solicitat Primăriei Câmpina rezilierea unilaterală a contractului privind transportul public

Pandemia de covid este principalul argument pe care îl invocă societatea Eliro pentru a-și justifica decizia de reziliere unilaterală a contractului privind transportul public local. Este vorba de traseele locale Slobozia - Voila și Slobozia - Muscel.

Societatea Eliro se ocupă de transportul public local din Câmpina de foarte mulți ani. În anul 2008 a câștigat o licitație pentru șapte ani, apoi, în 2015, pentru alți cinci ani, iar în primăvara anului 2020, primarul de atunci Horia Tiseanu a prelungit contractul cu încă doi ani, adică până în primăvara anului 2022.
Acum, societatea Eliro a transmis o adresă Primăriei Câmpina prin care anunță că, de la 1 ianuarie 2022, a decis să rezilieze unilateral contractul, invocând un caz de forță majoră - pandemia de COVID-19. După primirea acestei adrese, au fost demarate o serie de discuții la nivelul Primăriei Câmpina, discuții la care au participat consilieri locali și reprezentantul operatorului de transport, în cadrul acestora fiind prezentate și câteva solicitări ale firmei Eliro pentru... a-și duce contractul la bun sfârșit. Nici mai mult, nici mai puțin, societatea Eliro a solicitat administrației locale aprobarea majorării tarifului la 5 lei/călătorie sau acordarea unei subvenții de la bugetul local care să acopere acestă creștere a tarifului de la 3,5 lei (cât este biletul în prezent) la 5 lei (cât solicită firma Eliro). Ambele soluții par de neacceptat pentru administrația locală, dar mingea este acum în curtea Consiliului Local, care trebuie să ia o decizie în foarte scurt timp. În caz contrar, locuitorii din cartierele Voila și Muscel riscă să nu mai beneficieze de transport public local.


18 Oct 2021 20:43 4982 vizualizari


Comentarii






  • 21.10.2021 15:52 ABAGIU N. Autobuzele! Sa vina autobuzele electrice! Nu asa a promis vechea conducere a primariei impreuna cu fostul Consiliu Local? Nu a promis Tiseanu ca va fi transportul gratuit pentru elevi, studenti, pensionari,persoane cu handicap, etc.? Ne-am saturat de promisiuni!
  • 21.10.2021 15:15 E. V La mijloc este șantaj. Și la Gară-Bănești nu renunță... Davidescu va anula votul, conflict de interese, mai avem pe cel cu,, ajutați un sărman agent economic " evident PSD, unul din subiectele fierbinți. Calea Doftanei ca în palma și 5 RON cursa.... Ridicol... Și de la 1 ianuarie și pe Gară vor scumpi ca chenzina costa, pierderi. Ceva tipic ElNino. Dacă ei ca unii musca momeala și campinenii răbda se înșală. Dacă erau flamanzi, cazuri sociale le dădeam ceva de pomana, dar când ei au vile și conturi în banca....
  • 19.10.2021 16:05 Ilie Florica Eu locuiesc peVoila și asi vrea sa continue sa circule maxi tacsi deoarece avem copii la școală în orași și trebuie să avem transport pe ruta Voila,Slobozia.Nu toată lumea avem mașina personală și atunci mergem cu transportul in comun.Va rog să țineți cont de de dorința noastră.Va mulțumim.
  • 18.10.2021 23:34 Gore barbaru De ce sa dea bani primăria unora care în timp au jegmanit orașul dar au oferit doar aroganta și condiții de 2 bani. Eu în locul primarului le as rupe contractul ala în fata și i as lua și în șuturi. Sa se apuce de altceva. Pompele funebre și popii o duc pe vremea asta bine. Aia n acționari la Eliro cred ca mai e Tiseanu și alții.... sau ca locuitorii sunt fraieri.... tupeu de Călimănești sau tupeu elvețian????
0 vizualizari 03 May 2024 12:10 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
2037 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2029 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2240 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV