O doamnă venerabilă - Ileana Goșman, din Câmpina, sărbătorită la împlinirea a 101 ani

Social (Categoria articolului)

12 Aprilie este o zi extrem de importantă în familia Goșman, din Câmpina. ”Capul familiei”, Ileana Goșman, a împlinit în acest an venerabila vârstă de 101 ani. A fost un moment emoționant, pentru că dincolo de rude și de prieteni, Ileana Goșman a primit vizita primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Cu o energie molipsitoare, cu o uluitoare memorie a cifrelor și cu multe, multe lecții de viață de oferit, Ileana Goșman și-a întâmpinat oaspeții în pragul casei sale. Le-a mulțumit pentru cadouri și, la o felie de tort (creație proprie a sărbătoritei), a depănat amintiri din ultimul secol...
Ileana Goșman s-a născut la Drăgăneasa - sat al comunei Provița de Jos și a trăit vremurile tulburi ale perioadei interbelice și celui de-al doilea război mondial. Își amintește cu mare acuratețe cum era viața în vremea aceea, ba chiar povestește cu amuzament și lucruri din viața ei de fată nemăritată, de exemplu, cum a fost la un ghicitor pentru a-și afla ursitul. ”Nu s-a potrivit nimic din ce mi-a zis”, spune râzând sărbătorita. După război, în 1957, s-a mutat în Câmpina, mai întâi în blocurile de la IRA, stabilindu-se la actualul domiciliu după cutremurul din 1977. Are trei băieți de la care are nepoți și strănepoți, unii în Statele Unite ale Americii, alții în Canada. Ileana Goșman a povestit cu umor cum a avut conferință la televizor cu nepoții de peste mări și țări și cum s-a bucurat de numeroasele urări primite de la rude, cunoscuți, prieteni și, iată, oficialități locale. De asemenea, a avut și un moment de nostalgie, amintindu-și de colegii pe care i-a avut și cum, din păcate, nu mai trăiește niciunul dintre ei...
Ileana Goșman a fost casnică toată viața ei, și-a crescut copii, apoi nepoții și a tricotat mult, enorm, zile și nopți întregi. Dar a trăit frumos, demn și a îmbătrânit la fel de frumos.
În afara delegației din partea Primăriei Câmpina, astăzi au venit să o felicite la împlinirea celor 101 ani de viață și reprezentanții Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Câmpina, Marian Dulă și Paul Olaru, pentru că soțul Ilenei Goșman a fost veteran de război.
La mulți ani, doamnei Goșman, cu sănătate și cu toți cei dragi alături!

8554 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 15.04.2021 15:58 La multi ani!!..să vă dea dumnezeu sănătate și fericire alături de familie.. Oare o sa mai apucăm noi ăștia amărății pandemici vârsta dvs..??...

Social

2096 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.

2285 vizualizari
08 mai 2021 09:52

”Educație la înălțime”, un proiect național la care participă și cadre didactice din Câmpina

”Este o oportunitate pentru toți profesorii din Câmpina să se conecteze la aceste lecții live și să participe la acest proiect național intitulat Educație la înălțime, unde se pot realiza inclusiv experimente cu copiii la clasă”, a fost concluzia profesoarei Georgiana Moldoveanu, care a participat zilele trecute la acest proiect cu elevii clasei a IX-a de la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina. De asemenea, la această fază a proiectului a mai participat și Laura Iordache, profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Centrală.

Alte stiri recente

1198 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

5973 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.