O doamnă venerabilă - Ileana Goșman, din Câmpina, sărbătorită la împlinirea a 101 ani

Social (Categoria articolului)

12 Aprilie este o zi extrem de importantă în familia Goșman, din Câmpina. ”Capul familiei”, Ileana Goșman, a împlinit în acest an venerabila vârstă de 101 ani. A fost un moment emoționant, pentru că dincolo de rude și de prieteni, Ileana Goșman a primit vizita primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Cu o energie molipsitoare, cu o uluitoare memorie a cifrelor și cu multe, multe lecții de viață de oferit, Ileana Goșman și-a întâmpinat oaspeții în pragul casei sale. Le-a mulțumit pentru cadouri și, la o felie de tort (creație proprie a sărbătoritei), a depănat amintiri din ultimul secol...
Ileana Goșman s-a născut la Drăgăneasa - sat al comunei Provița de Jos și a trăit vremurile tulburi ale perioadei interbelice și celui de-al doilea război mondial. Își amintește cu mare acuratețe cum era viața în vremea aceea, ba chiar povestește cu amuzament și lucruri din viața ei de fată nemăritată, de exemplu, cum a fost la un ghicitor pentru a-și afla ursitul. ”Nu s-a potrivit nimic din ce mi-a zis”, spune râzând sărbătorita. După război, în 1957, s-a mutat în Câmpina, mai întâi în blocurile de la IRA, stabilindu-se la actualul domiciliu după cutremurul din 1977. Are trei băieți de la care are nepoți și strănepoți, unii în Statele Unite ale Americii, alții în Canada. Ileana Goșman a povestit cu umor cum a avut conferință la televizor cu nepoții de peste mări și țări și cum s-a bucurat de numeroasele urări primite de la rude, cunoscuți, prieteni și, iată, oficialități locale. De asemenea, a avut și un moment de nostalgie, amintindu-și de colegii pe care i-a avut și cum, din păcate, nu mai trăiește niciunul dintre ei...
Ileana Goșman a fost casnică toată viața ei, și-a crescut copii, apoi nepoții și a tricotat mult, enorm, zile și nopți întregi. Dar a trăit frumos, demn și a îmbătrânit la fel de frumos.
În afara delegației din partea Primăriei Câmpina, astăzi au venit să o felicite la împlinirea celor 101 ani de viață și reprezentanții Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Câmpina, Marian Dulă și Paul Olaru, pentru că soțul Ilenei Goșman a fost veteran de război.
La mulți ani, doamnei Goșman, cu sănătate și cu toți cei dragi alături!

9474 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 15.04.2021 15:58 La multi ani!!..să vă dea dumnezeu sănătate și fericire alături de familie.. Oare o sa mai apucăm noi ăștia amărății pandemici vârsta dvs..??...

Social

685 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1670 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

2035 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

289 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I.