O doamnă venerabilă - Ileana Goșman, din Câmpina, sărbătorită la împlinirea a 101 ani

Social (Categoria articolului)

12 Aprilie este o zi extrem de importantă în familia Goșman, din Câmpina. ”Capul familiei”, Ileana Goșman, a împlinit în acest an venerabila vârstă de 101 ani. A fost un moment emoționant, pentru că dincolo de rude și de prieteni, Ileana Goșman a primit vizita primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Cu o energie molipsitoare, cu o uluitoare memorie a cifrelor și cu multe, multe lecții de viață de oferit, Ileana Goșman și-a întâmpinat oaspeții în pragul casei sale. Le-a mulțumit pentru cadouri și, la o felie de tort (creație proprie a sărbătoritei), a depănat amintiri din ultimul secol...
Ileana Goșman s-a născut la Drăgăneasa - sat al comunei Provița de Jos și a trăit vremurile tulburi ale perioadei interbelice și celui de-al doilea război mondial. Își amintește cu mare acuratețe cum era viața în vremea aceea, ba chiar povestește cu amuzament și lucruri din viața ei de fată nemăritată, de exemplu, cum a fost la un ghicitor pentru a-și afla ursitul. ”Nu s-a potrivit nimic din ce mi-a zis”, spune râzând sărbătorita. După război, în 1957, s-a mutat în Câmpina, mai întâi în blocurile de la IRA, stabilindu-se la actualul domiciliu după cutremurul din 1977. Are trei băieți de la care are nepoți și strănepoți, unii în Statele Unite ale Americii, alții în Canada. Ileana Goșman a povestit cu umor cum a avut conferință la televizor cu nepoții de peste mări și țări și cum s-a bucurat de numeroasele urări primite de la rude, cunoscuți, prieteni și, iată, oficialități locale. De asemenea, a avut și un moment de nostalgie, amintindu-și de colegii pe care i-a avut și cum, din păcate, nu mai trăiește niciunul dintre ei...
Ileana Goșman a fost casnică toată viața ei, și-a crescut copii, apoi nepoții și a tricotat mult, enorm, zile și nopți întregi. Dar a trăit frumos, demn și a îmbătrânit la fel de frumos.
În afara delegației din partea Primăriei Câmpina, astăzi au venit să o felicite la împlinirea celor 101 ani de viață și reprezentanții Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Câmpina, Marian Dulă și Paul Olaru, pentru că soțul Ilenei Goșman a fost veteran de război.
La mulți ani, doamnei Goșman, cu sănătate și cu toți cei dragi alături!

9041 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 15.04.2021 15:58 La multi ani!!..să vă dea dumnezeu sănătate și fericire alături de familie.. Oare o sa mai apucăm noi ăștia amărății pandemici vârsta dvs..??...

Social

293 vizualizari
22 sept. 2021 10:38

Rechizite pentru copiii de la Școala Sanatorială Voila, din partea societății Sofprest Protect & Security Câmpina

Pentru reprezentanții societății Sofprest Protect & Security a devenit un obicei ca la fiecare început de an școlar să ofere rechizite unor copii de la școlile din Câmpina și împrejurimi, copii care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Anul acesta, darurile societății menționate au fost oferite copiilor de la Școala Sanatorială Voila, structură aparținând de Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza”.

3189 vizualizari
20 sept. 2021 09:14

O elevă de la Școala "Al.I. Cuza" din Câmpina, printre câștigătorii Concursului Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor"

1 comentarii

Concursul Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor" este organizat anual de Asociația "Universul prieteniei" din Iași, în parteneriat cu Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Aproape 1.000 de copii au participat la ediția din acest an, copii din țară, din Republica Moldova și din diaspora (Grecia, Ucraina, Franța, Italia). Este un concurs puternic, iar marea bucurie este aceea că printre câștigători se numără și o fetiță din Câmpina.

Alte stiri recente

2686 vizualizari
21 sept. 2021 22:17

Nici măcar pietonii nu mai pot trece prin parcarea BCR din centrul Câmpinei. Zonele de trecere au fost blocate

3 comentarii

Clădirea frumosă, din sticlă, din centrul Câmpinei, unde se află sediul Băncii Comerciale Române (BCR), dar sediile Trezoreriei și Administrației Financiare, are o mică parcare în partea stângă, privind dinspre pasajul de la ceas. De asemenea, în spatele clădirii, pe domeniul public, cu intrare din Strada Griviței, există o parcare publică. Trebuie să spunem înainte de orice altceva că acest imobil are de puțină vreme un nou proprietar, toate instituțiile enumerate mai sus fiind doar chiriași.

1523 vizualizari
21 sept. 2021 21:49

Guvernul a dat Prahovei (și Câmpinei) 30% din suma necesară pentru refacerea infrastructurii afectate de calamități naturale

Scriam recent despre faptul că municipiul Câmpina  primit 2,75 milioane lei de la Fondul de Intervenție al Guvernului în caz de calamități pentru refacerea unor străzi afectate de alunecările de teren. Prin aceeași hotărâre de Guvern, suma totală alocată județului Prahova este de 118.332.000 lei, din care 25.824.000 lei sunt alocați Consiliului Județean, iar diferența de 92.508.000 lei este împărțită primăriilor. O sumă importantă la nivel de județ, dar insuficientă pentru toate problemele generate de inundațiile din vara acestui an. Practic, suma alocată este de 30% din suma solicitată.