O doamnă venerabilă - Ileana Goșman, din Câmpina, sărbătorită la împlinirea a 101 ani

Social (Categoria articolului)

12 Aprilie este o zi extrem de importantă în familia Goșman, din Câmpina. ”Capul familiei”, Ileana Goșman, a împlinit în acest an venerabila vârstă de 101 ani. A fost un moment emoționant, pentru că dincolo de rude și de prieteni, Ileana Goșman a primit vizita primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Cu o energie molipsitoare, cu o uluitoare memorie a cifrelor și cu multe, multe lecții de viață de oferit, Ileana Goșman și-a întâmpinat oaspeții în pragul casei sale. Le-a mulțumit pentru cadouri și, la o felie de tort (creație proprie a sărbătoritei), a depănat amintiri din ultimul secol...
Ileana Goșman s-a născut la Drăgăneasa - sat al comunei Provița de Jos și a trăit vremurile tulburi ale perioadei interbelice și celui de-al doilea război mondial. Își amintește cu mare acuratețe cum era viața în vremea aceea, ba chiar povestește cu amuzament și lucruri din viața ei de fată nemăritată, de exemplu, cum a fost la un ghicitor pentru a-și afla ursitul. ”Nu s-a potrivit nimic din ce mi-a zis”, spune râzând sărbătorita. După război, în 1957, s-a mutat în Câmpina, mai întâi în blocurile de la IRA, stabilindu-se la actualul domiciliu după cutremurul din 1977. Are trei băieți de la care are nepoți și strănepoți, unii în Statele Unite ale Americii, alții în Canada. Ileana Goșman a povestit cu umor cum a avut conferință la televizor cu nepoții de peste mări și țări și cum s-a bucurat de numeroasele urări primite de la rude, cunoscuți, prieteni și, iată, oficialități locale. De asemenea, a avut și un moment de nostalgie, amintindu-și de colegii pe care i-a avut și cum, din păcate, nu mai trăiește niciunul dintre ei...
Ileana Goșman a fost casnică toată viața ei, și-a crescut copii, apoi nepoții și a tricotat mult, enorm, zile și nopți întregi. Dar a trăit frumos, demn și a îmbătrânit la fel de frumos.
În afara delegației din partea Primăriei Câmpina, astăzi au venit să o felicite la împlinirea celor 101 ani de viață și reprezentanții Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Câmpina, Marian Dulă și Paul Olaru, pentru că soțul Ilenei Goșman a fost veteran de război.
La mulți ani, doamnei Goșman, cu sănătate și cu toți cei dragi alături!

10090 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 15.04.2021 15:58 La multi ani!!..să vă dea dumnezeu sănătate și fericire alături de familie.. Oare o sa mai apucăm noi ăștia amărății pandemici vârsta dvs..??...

Social

1357 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

649 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

26 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

502 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.