Consilierii PSD și ALDE, criticați pentru respingerea rectificării bugetare. "Au pus în pericol funcționarea creșei, școlilor și spitalelor din Câmpina!"

Actualitate (Categoria articolului)

La conferința de presă organizată marți, 30 octombrie 2018, la Primăria Câmpina, primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi au criticat decizia consilierilor locali PSD și ALDE de a se abține la votul privind rectificarea bugetară. Acest lucru s-a întâmplat la ședința CL de la finalul lunii octombrie, iar proiectul de rectificare a bugetului a fost respins cu opt voturi pentru (PNL și PMP) și opt abțineri (PSD și ALDE). "Poziția consilierilor PSD și ALDE este neconformă cu jurământul de credință față de Câmpina și câmpineni, depus la începutul mandatului", a spus primarul Horia Tiseanu. "Și în politică există o limită în ceea ce faci și sunt lucruri când trebuie să lași politica la o parte și faci administrație, atunci când interesul localității o cere", a afirmat și viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)

Este pentru prima dată în ultimii zece ani când un proiect legat de bugetul local pică la vot. Acest lucru s-a întâmplat pentru că doi consilieri PNL au lipsit, iar opoziția locală a profitat de această situație pentru a bloca rectificarea bugetară. "Din cauza neaprobării rectificării bugetare, nu vom putea plăti factura pentru serviciile de consultanță la proiectul de reabilitare termică a blocului de pe Strada Victoriei. Nu vom putea plăti factura la salubritate pentru ultima decadă a lunii octombrie și nu vom avea bani suficienți pentru plata iluminatului public. Nu vom putea achiziționa detectoarele de fum pentru Școala Centrală și astfel nu vom putea obține avizul de funcționare de la ISU. De asemenea, nu vom putea acoperi necesarul de hrană la Creșa Municipală, unde ni s-a solicitat o majorare a sumei alocate ca urmare a creșterii numărului de copii de la 65 la 80, în ultimul trimestru al anului. Se creează probleme și la cele două spitale care ne-au solicitat unele modificări de sume între capitole, pentru asigurarea energiei termice, în cazul Spitalului Voila și pentru unele cheltuieli de personal, în cazul Spitalului Municipal", a declarat primarul Horia Tiseanu în cadrul conferinței de presă de marți. (video)
La rândul său, viceprimarul Adrian Pițigoi a afirmat că, prin votul lor, consilierii PSD și ALDE au pus în pericol buna funcționare a unităților de învățământ, pentru că rectificarea ar fi adus sumele necesare plății facturilor la utilități. (video)
Pentru a rezolva toate problemele menționate, primarul Horia Tiseanu a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local Câmpina, în această seară, de la ora 18.00, pe ordinea de zi aflându-se proiectul de rectificare a bugetului respins la ședința precedentă.

Citiți și: Lovitură de teatru în CL Câmpina: prima rectificare de buget din ultimii zece ani, respinsă la vot

4878 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Satul Ioan 02.11.2018 18:08 Miracol,se trezeste PSD-ul la viata razbunandu-se pe populatia orasului,parca nu e de ajuns ce au facut ceilalti de atatia ani.Se incepe campania electorala,au ei oare un nume nou pentru alegeri ca de mascarada suntem satui,vor sa compromita pe actuali pedepsind alegatorii,inteligenta nu gluma ,oare asta e programul de guvernare locala PSD.Din lac in put,scapi de dracu dai de tac-su ce sa alegi ce sa respingi ,mirosul banilor publici fara stapan este de fapt subiectul .Prin aceasta mascarada e posibil sa-i ajute sa castige din nou ,sau asta e targul.HA-HA-HA

Actualitate

503 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2276 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

346 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

430 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.