Fosta tabără Voila, o ruină pe... 23.000 mp

Social (Categoria articolului)

Sunt cel puțin șase ani de când administrația locală a făcut primele demersuri pentru preluarea fostei tabere școlare Voila. Probabil că au fost scrise sute de hârtii în această perioadă și s-au făcut tone de documentații. Fără folos. Se poartă corespondență cu ministerele de resort și atât. Se schimbă miniștrii, se reface și reia corespondența. Iar tabăra a ajuns o ruină.

Pentru ca tabăra să fie preluată de administrația locală câmpineană este nevoie de o hotărâre de Guvern. În șase ani, Consiliul Local Câmpina a aprobat de mai multe ori preluarea taberei, dar hotărârea de Guvern tot nu a venit. Probabil nici nu va veni pentru că Ministerul Tineretului și Sportului se opune preluării. Dar nici nu explică nimeni de ce. Poate terenul de 23.000 mp pe care se află tabăra să fie cheia. Nu știm, e doar o presupunere. Guvernul nu a alocat niciodată bani să reabiliteze tabăra, dar nici nu a acceptat să o cedeze municipalității câmpinene. Și astfel s-a ajuns la această situație în care aproape că nu mai e nimic de reabilitat la fosta tabără. Aproape totul e distrus - 20 de cabane PFI și șapte cabane din lemn, birouri, sala de mese, teren de sport.

7362 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • athlos 10.03.2016 22:39 Sa nu uitam ca traim in Romania , tara tuturor posibilitatilor si imposibilitatilor!
  • Iulia 11.03.2016 09:45 Amintiri placate ce am avut in aceasta tabara, pacat ca e distrusa si mai pacat este ca nu se poate face nimic pentru moment. Poate ca intr-o buna zi cineva se va destepta si atunci poate va fi prea tarziu. Sa speram ca nu.
  • nea tiseanu miliardar 11.03.2016 18:17 si prmaria ce facea cu ea......doar asa de dorul lelii.......stie ministerul ce face cu ea.......fara dedicatii
  • Toni 02.08.2018 13:40 Sa facem un calcul,un strand si niste casute din lemn,gen camping cat costa?

Social

2665 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

2 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

4722 vizualizari
24 ian. 2021 19:00

Consiliul Local Câmpina îi va acorda lui Paolo Gozzo, post-mortem, titlul de "Cetățean de onoare al municipiului"

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi, 28 ianuarie 2021, a Consiliului Local Câmpina se va afla și un proiect privind acordarea titlului de "Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Câmpina" lui Paolo Gozzo, italianul care a înființat și condus, la Câmpina, Asociația "Inima Sfântă a lui Isus" pentru sprijinirea copiilor proveniți din familiile defavorizate.

Alte stiri recente

1695 vizualizari
25 ian. 2021 18:35

AUR se va opune în Parlament trecererii în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată nefolosită de ani buni

Articolul nostru privind proiectul legislativ inițiat de senatorul PSD, Laura Moagher, la solicitarea administrației locale, pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul localității, a creat mai multe reacții. După ce PSD Câmpina s-a grăbit să-și asume proiectul, acum, un parlamentar AUR și președintele Organizației Județene a acestei formațiuni politice au anunțat că nu vor susține acest proiect.

2552 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.