Sunt cel puțin șase ani de când administrația locală a făcut primele demersuri pentru preluarea fostei tabere școlare Voila. Probabil că au fost scrise sute de hârtii în această perioadă și s-au făcut tone de documentații. Fără folos. Se poartă corespondență cu ministerele de resort și atât. Se schimbă miniștrii, se reface și reia corespondența. Iar tabăra a ajuns o ruină.
Pentru ca tabăra să fie preluată de administrația locală câmpineană este nevoie de o hotărâre de Guvern. În șase ani, Consiliul Local Câmpina a aprobat de mai multe ori preluarea taberei, dar hotărârea de Guvern tot nu a venit. Probabil nici nu va veni pentru că Ministerul Tineretului și Sportului se opune preluării. Dar nici nu explică nimeni de ce. Poate terenul de 23.000 mp pe care se află tabăra să fie cheia. Nu știm, e doar o presupunere. Guvernul nu a alocat niciodată bani să reabiliteze tabăra, dar nici nu a acceptat să o cedeze municipalității câmpinene. Și astfel s-a ajuns la această situație în care aproape că nu mai e nimic de reabilitat la fosta tabără. Aproape totul e distrus - 20 de cabane PFI și șapte cabane din lemn, birouri, sala de mese, teren de sport.
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.