Apa și canalizarea se scumpesc de la 1 iulie, conform noii strategii de tarifare a HidroPrahova

Actualitate (Categoria articolului)

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI - Apă Prahova a aprobat o nouă strategie de tarifare, care va intra în vigoare la 1 iulie 2016 și care prevede creșterea prețurilor la apă cu 5% și la canalizare cu 3% în toate cele 59 de localități din județ unde operator de apă și canal este HidroPrahova.

"Este adevărat că a fost aprobată o nouă strategie de tarifare, chiar în ședința de săptămâna trecută a ADI - Apă Prahova. Tarifele vor crește de la 1 iulie, dar majorarea lor este modică. 5% cât este creșterea la apă înseamnă practic 20 de bani la un metru cub de apă, iar la canalizare este și mai puțin - 3%", ne-a declarat directorul general al HidroPrahova, Adrian Semcu. 
Noua strategie de tarifare a fost aprobată la solicitarea Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). În februarie 2013, HidroPrahova a încheiat un contract de creditare cu BERD în valoare de 9,2 milioane euro din care până acum nu a luat nici un ban. Această sumă reprezintă partea de co-finanțare a operatorului de apă și canal la proiectul "Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare din județul Prahova", adică acel proiect cu fonduri europene prin care s-au realizat (parțial) și lucrările de canalizare din Câmpina.
Ei bine, finanțarea europeană a fost valabilă până la 31 decembrie 2015. Lucrările nu sunt gata în nici una dintre localitățile incluse în proiect și trebuie continuate anul acesta. Într-o primă fază, vor fi plătite din cei 9,2 milioane de euro cât este creditul obținut de HidroPrahova, apoi se va trece pe finanțare europeană în cadrul unui alt program. Numai că, pentru a da drumul la bani, BERD a cerut în mod expres o nouă strategie de tarifare pentru următorii ani, stategie care să stabilească și majorările de tarife. De aceea a fost aprobată această nouă strategie de tarifare de către ADI - Apa Prahova, organism ai cărui membri sunt Consiliul Județean și primăriile din cele 59 de localități deservite de HidroPrahova.

3876 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ana Maria 10.03.2016 09:23 O mare bătaie de joc! Cu ce a crescut calitatea serviciilor oferite de HidroPrahova ca sa se justifice o creștere fie si numai de 20 de bani?

Actualitate

0 vizualizari
07 apr. 2020 12:02

21 de garsoniere și apartamente din blocul de necesitate, puse la dispoziția medicilor din Spitalul Municipal Câmpina

În contextul declarării Spitalului Municipal Câmpina ca spital suport pentru pacienții infectați cu coronavirus, tot mai multe cadre medicale și-au pus problema izolării de propria familie pe perioada acestei situații cu caracter excepțional. Conducerea Spitalului Municipal și Primăria Câmpina au căutat soluții pentru a le asigura medicilor spații de cazare, spații în care să locuiască temporar, să se odihnească între ture sau gărzi, astfel încât să nu-și pună familiile în pericol.

1740 vizualizari
07 apr. 2020 09:48

Încă un medic din Prahova, colaborator la SanConfind, este infectat cu COVID-19

Veștile proaste continuă să apară în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus a unor cadre medicale. După medicul urolog de la Spitalul Municipal Câmpina și medicul neonatolog împreună cu patru asistente de la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina, iată că avem un nou caz în rândul cadrelor medicale.

Alte stiri recente

80 vizualizari
07 apr. 2020 11:14

Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Malmo, Suedia

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

68 vizualizari
07 apr. 2020 11:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 7 aprilie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.