Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenÈ›ia că vom reuÈ™i să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuÈ™i vom încerca să vă aducem în atenÈ›ie informaÈ›ii interesante despre oameni È™i fapte din Câmpina noastră dragă.
16 aprilie...
1861 – Se introducea iluminatul public cu gaz lampant, Câmpina fiind al È™aselea oraÈ™ din È›ară unde se întâmpla acest lucru.
1916 – În Sala ”Monovici”, de pe Bulevard, avea loc un spectacol extraordinar al Teatrului NaÈ›ional BucureÈ™ti - ”O scrisoare pierdută”, în distribuÈ›ie: Aristide Demetriade, C. Balcot, V. Toneanu, N. Soreanu, I. Brezeanu, Maria Ciucurescu.
1993 – Prin decizia nr. 73 a Consiliului JudeÈ›ean Prahova se schimba denumirea Străzii MicÈ™unelelor din Câmpina în Strada Erou Oncioiu Petre, erou câmpinean decedat la 23 decembrie 1989 la Otopeni.
2010 – Se stingea din viață, la Câmpina, la aproape 70 de ani, Constantin Radu, cel care a condus Casa de Cultură din Câmpina în perioada 1985-2005 È™i de numele căruia se leagă multe momente importante ale vieÈ›ii culturale locale.
2015 – Era inaugurată la Poiana Câmpina Baza de Tratament Balneologic a Spitalului SanConfind. (foto)
2016 – La Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina avea loc lansarea cărÈ›ii ”Poezie indirectă a la maniere de...”, avându-l ca autor pe Ștefan Alexandru SaÈ™a.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu È™i Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona LuncaÈ™u, Marian Dulă È™i până la diverse articole de presă.)
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile OrdonanÈ›ei de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deÈ™eurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piaÈ›a locală din comuna ProviÈ›a de Jos, printre telemea, burduf, caÈ™cavea, ouă, legume È™i fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din ProviÈ›a de Jos.
FundaÈ›ia Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar È™i în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri È™i monumente care ar merita mai multă atenÈ›ie, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la MeliceÈ™ti, sat al comunei Telega.