Judeţul Prahova, alături de alte zece judeţe din țară, a atins și depășit ţinta de 20.000 de semnături pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", Prahova având 24.600 semnături de la cetățeni. La nivel național, până duminică dimineață au fost strânse 691.936 semnături, peste necesarul de 500.000, dar mai trebuie îndeplinită și a doua condiție, aceea de atingere a pragului stabilit în toate județele unde se desfășoară campania. Pentru ca proiectul de modificare a Constituției și expunerea de motive să poată fi înregistrate la Parlament, mai sunt zece județe unde pragul de 20.000 de semnături nu a fost atins.
"Judeţul Prahova a strâns peste 20.000 de semnături, însă nu ne oprim. Toate semnăturile sunt importante. Au mai rămas câteva zile de luptă. Prahovenii s-au mobilizat extraordinar, atât cetăţenii, cât şi voluntarii care au venit să ne ajute. Împreună am reuşit să dăm mesajul că judeţul Prahova nu vrea persoane condamnate în funcţii publice", a precizat Magdalena Trofin, coordonatoarea iniţiativei "Fără penali în funcții publice" la nivelul judeţului Prahova.
Caravana pentru strângerea semnăturilor continuă până pe 16 august, pentru că, potrivit Legii 189/1999, iniţiativa are nevoie de 500.000 de semnături, dintre care câte 20.000 să provină din cel puţin 21 de judeţe din ţară, strânse în şase luni de la publicarea proiectului de iniţiativă legislativă în Monitorul Oficial.
Reamintim că "Fără penali în funcţii publice" este o inițiativă cetățenească, susținută de USR, de modificare a Articolului 37 din Constituţia României, în sensul introducerii unui nou alineat potrivit căruia: "Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării".
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.
10 decembrie 2024 va rămâne în istorie ca fiind data la care a fost pus la pământ ultimul pilon al podului feroviar de peste DN1 și râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina.