Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

Sport (Categoria articolului)

Continuăm seria interviurilor dedicate centenarului fotbalului câmpinean cu Mara Ciobotaru, un om implicat trup și suflet în fotbalul local, în ultimii 30 de ani. Jucător extrem de talentat, Mara Ciobotaru s-a dedicat ulterior activității de conducător și, mai ales, finanțator, numele său fiind strâns legat de ultima mare performanță a fotbalului câmpinean - promovarea echipei Unirea în Liga a 3-a.

Înainte de a vă oferi interviul integral realizat cu Mara Ciobotaru, vă prezentăm acum doar un foarte scurt fragment legat de ceea ce - paradoxal - reprezintă și cea mai frumoasă amintire, dar și cel mai dureros moment din viața sportivă a celui poreclit Maradona. Pentru că, poate iubitorii fotbalului își mai amintesc, după un sezon excelent, în care a câștigat campionatul județean, după bucuria imensă de la câștigarea barajului de promovare în Liga a 3-a, în fața formației FC Chitila, a urmat un moment extrem de controversat - retragerea lui Mara de la conducerea Clubului Unirea. ”Primăria Câmpina venise alături de noi în acest frumos proiect în care am reușit promovarea în Liga a 3-a. Motivul pentru care apoi nu au vrut să ne mai finanțeze de la bugetul local, nu îl cunosc... Așa a fost să fie... Din păcate, am avut printre noi și oameni care s-au ocupat doar de... săpături. Eu am renunțat destul de ușor, printr-o simplă semnătură și apoi am trăit niște momente foarte grele, pe care am reușit să le depășesc doar datorită unor prieteni. Nu am putut să dorm vreo două luni după ce am semnat că părăsesc Unirea. A fost cel mai negru moment! Dar am reușit să trec peste acea dezamăgire și astăzi să avem echipa Sportul Câmpina”, sunt numai câteva dintre cele mai interesante referiri ale lui Mara Ciobotaru legate de acel delicat moment. (video)
FC Unirea Câmpina a promovat în vara anului 2012 (an electoral). Imediat după promovarea, odată cu începerea unui nou mandat al aleșilor locali, administrația Tiseanu nu a mai continuat finanțarea acestei echipe. S-a găsit un sponsor pentru o perioadă, Unirea reușind să ducă la final primul și ultimul său sezon în Liga a 3-a. De altfel, ultimul meci al echipei Unirea Câmpina în Liga a 3-a a fost pe 26 mai 2013, 2-1 pe teren propriu cu FC Zagon. Un sezon în care Mara Ciobotaru, unul dintre cei care a pus umărul, sufletul și banii la promovarea echipei, nu a fost alături de echipă. ”Nu am avut puterea nici să mai vin la teren să văd un meci”, ne-a mărturisit Mara Ciobotaru.
Interviul integral cu Mara Ciobotaru, cu povești incredibile despre cariera sa de jucător, cine și de ce l-a poreclit Maradona, numele cărui jucător și-l trecea pe spatele tricoului, cum a început să finanțeze echipe de fotbal și de la cine a învățat cel mai mult în acest domeniu, îl veți putea urmări în cursul zilei de duminică.

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Nicolae Achim: ”L-am avut ca adversar direct pe Dobrin, un jucător cu adevărat fabulos!”
Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”

6478 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1829 vizualizari
21 apr. 2024 20:53

Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Meci important pentru ambele echipe în Seria Nord a Superligii B1 Prahova, între Sportul Câmpina și Viitorul Cosminele.

2133 vizualizari
21 apr. 2024 13:10

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc meciurile din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

Alte stiri recente

39 vizualizari
24 apr. 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

1721 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.