Continuăm seria interviurilor dedicate centenarului fotbalului câmpinean cu Mara Ciobotaru, un om implicat trup și suflet în fotbalul local, în ultimii 30 de ani. Jucător extrem de talentat, Mara Ciobotaru s-a dedicat ulterior activității de conducător și, mai ales, finanțator, numele său fiind strâns legat de ultima mare performanță a fotbalului câmpinean - promovarea echipei Unirea în Liga a 3-a.
Înainte de a vă oferi interviul integral realizat cu Mara Ciobotaru, vă prezentăm acum doar un foarte scurt fragment legat de ceea ce - paradoxal - reprezintă și cea mai frumoasă amintire, dar și cel mai dureros moment din viața sportivă a celui poreclit Maradona. Pentru că, poate iubitorii fotbalului își mai amintesc, după un sezon excelent, în care a câștigat campionatul județean, după bucuria imensă de la câștigarea barajului de promovare în Liga a 3-a, în fața formației FC Chitila, a urmat un moment extrem de controversat - retragerea lui Mara de la conducerea Clubului Unirea. ”Primăria Câmpina venise alături de noi în acest frumos proiect în care am reușit promovarea în Liga a 3-a. Motivul pentru care apoi nu au vrut să ne mai finanțeze de la bugetul local, nu îl cunosc... Așa a fost să fie... Din păcate, am avut printre noi și oameni care s-au ocupat doar de... săpături. Eu am renunțat destul de ușor, printr-o simplă semnătură și apoi am trăit niște momente foarte grele, pe care am reușit să le depășesc doar datorită unor prieteni. Nu am putut să dorm vreo două luni după ce am semnat că părăsesc Unirea. A fost cel mai negru moment! Dar am reușit să trec peste acea dezamăgire și astăzi să avem echipa Sportul Câmpina”, sunt numai câteva dintre cele mai interesante referiri ale lui Mara Ciobotaru legate de acel delicat moment. (video)
FC Unirea Câmpina a promovat în vara anului 2012 (an electoral). Imediat după promovarea, odată cu începerea unui nou mandat al aleșilor locali, administrația Tiseanu nu a mai continuat finanțarea acestei echipe. S-a găsit un sponsor pentru o perioadă, Unirea reușind să ducă la final primul și ultimul său sezon în Liga a 3-a. De altfel, ultimul meci al echipei Unirea Câmpina în Liga a 3-a a fost pe 26 mai 2013, 2-1 pe teren propriu cu FC Zagon. Un sezon în care Mara Ciobotaru, unul dintre cei care a pus umărul, sufletul și banii la promovarea echipei, nu a fost alături de echipă. ”Nu am avut puterea nici să mai vin la teren să văd un meci”, ne-a mărturisit Mara Ciobotaru.
Interviul integral cu Mara Ciobotaru, cu povești incredibile despre cariera sa de jucător, cine și de ce l-a poreclit Maradona, numele cărui jucător și-l trecea pe spatele tricoului, cum a început să finanțeze echipe de fotbal și de la cine a învățat cel mai mult în acest domeniu, îl veți putea urmări în cursul zilei de duminică.
Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Nicolae Achim: ”L-am avut ca adversar direct pe Dobrin, un jucător cu adevărat fabulos!”
Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”
Liga A Prahova va începe un nou sezon pe 23 august, într-un campionat în care vor fi numai 16 echipe, față de 18 până acum. De-a lungul mai multor episoade vă vom prezenta ce face echipele din zona Câmpina și cum pregătesc ele noul sezon.
La Moreni a avut loc în week-end etapa a VI-a a Campionatului Național de Motocros, competiție la startul căreia s-au aflat și mai mulți sportivi de la clubul câmpinean Lido.
În ultimele zile, Andreea Lungu a făcut parte din echipa națională a României care a fost prezentă în Slovenia, la Maribor, pentru Campionatul European pe Echipe, Liga a doua.
Campionatul Național de Atletism pentru juniori sub 16 ani a continuat și duminică, 29 iunie, cu noi întreceri.