Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

Sport (Categoria articolului)

Continuăm seria interviurilor dedicate centenarului fotbalului câmpinean cu Mara Ciobotaru, un om implicat trup și suflet în fotbalul local, în ultimii 30 de ani. Jucător extrem de talentat, Mara Ciobotaru s-a dedicat ulterior activității de conducător și, mai ales, finanțator, numele său fiind strâns legat de ultima mare performanță a fotbalului câmpinean - promovarea echipei Unirea în Liga a 3-a.

Înainte de a vă oferi interviul integral realizat cu Mara Ciobotaru, vă prezentăm acum doar un foarte scurt fragment legat de ceea ce - paradoxal - reprezintă și cea mai frumoasă amintire, dar și cel mai dureros moment din viața sportivă a celui poreclit Maradona. Pentru că, poate iubitorii fotbalului își mai amintesc, după un sezon excelent, în care a câștigat campionatul județean, după bucuria imensă de la câștigarea barajului de promovare în Liga a 3-a, în fața formației FC Chitila, a urmat un moment extrem de controversat - retragerea lui Mara de la conducerea Clubului Unirea. ”Primăria Câmpina venise alături de noi în acest frumos proiect în care am reușit promovarea în Liga a 3-a. Motivul pentru care apoi nu au vrut să ne mai finanțeze de la bugetul local, nu îl cunosc... Așa a fost să fie... Din păcate, am avut printre noi și oameni care s-au ocupat doar de... săpături. Eu am renunțat destul de ușor, printr-o simplă semnătură și apoi am trăit niște momente foarte grele, pe care am reușit să le depășesc doar datorită unor prieteni. Nu am putut să dorm vreo două luni după ce am semnat că părăsesc Unirea. A fost cel mai negru moment! Dar am reușit să trec peste acea dezamăgire și astăzi să avem echipa Sportul Câmpina”, sunt numai câteva dintre cele mai interesante referiri ale lui Mara Ciobotaru legate de acel delicat moment. (video)
FC Unirea Câmpina a promovat în vara anului 2012 (an electoral). Imediat după promovarea, odată cu începerea unui nou mandat al aleșilor locali, administrația Tiseanu nu a mai continuat finanțarea acestei echipe. S-a găsit un sponsor pentru o perioadă, Unirea reușind să ducă la final primul și ultimul său sezon în Liga a 3-a. De altfel, ultimul meci al echipei Unirea Câmpina în Liga a 3-a a fost pe 26 mai 2013, 2-1 pe teren propriu cu FC Zagon. Un sezon în care Mara Ciobotaru, unul dintre cei care a pus umărul, sufletul și banii la promovarea echipei, nu a fost alături de echipă. ”Nu am avut puterea nici să mai vin la teren să văd un meci”, ne-a mărturisit Mara Ciobotaru.
Interviul integral cu Mara Ciobotaru, cu povești incredibile despre cariera sa de jucător, cine și de ce l-a poreclit Maradona, numele cărui jucător și-l trecea pe spatele tricoului, cum a început să finanțeze echipe de fotbal și de la cine a învățat cel mai mult în acest domeniu, îl veți putea urmări în cursul zilei de duminică.

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Nicolae Achim: ”L-am avut ca adversar direct pe Dobrin, un jucător cu adevărat fabulos!”
Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”

4625 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3483 vizualizari
09 aug. 2020 11:05

Marius Vasile (CSS ”Constantin Istrati”), pe podium la aruncarea greutății în Cupa României pentru seniori

Stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București a găzduit sâmbătă Cupa României pentru seniori, competiție la care singurul atlet de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina care s-a aliniat la start a fost aruncătorul Marius Vasile, în probele de disc și greutate.

3556 vizualizari
08 aug. 2020 14:49

Medalie de bronz la săritura în lungime pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Naționalele juniorilor III

La București, pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter” s-au desfășurat timp de două zile, vineri și sâmbătă, Campionatele Naționale de Atletism pentru Juniori III. La această competiție au fost prezenți și trei atleți de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, care au concurat fiecare în câte două probe, cea mai bună clasare - locul al treilea și medalie de bronz - fiind reușită de Ștefan Gagiu (antrenor Jenica Bran) la săritura în lungime.

Alte stiri recente

521 vizualizari
15 aug. 2020 10:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 15 august

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1816 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

1 comentarii

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.