Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

Sport (Categoria articolului)

Continuăm seria interviurilor dedicate centenarului fotbalului câmpinean cu Mara Ciobotaru, un om implicat trup și suflet în fotbalul local, în ultimii 30 de ani. Jucător extrem de talentat, Mara Ciobotaru s-a dedicat ulterior activității de conducător și, mai ales, finanțator, numele său fiind strâns legat de ultima mare performanță a fotbalului câmpinean - promovarea echipei Unirea în Liga a 3-a.

Înainte de a vă oferi interviul integral realizat cu Mara Ciobotaru, vă prezentăm acum doar un foarte scurt fragment legat de ceea ce - paradoxal - reprezintă și cea mai frumoasă amintire, dar și cel mai dureros moment din viața sportivă a celui poreclit Maradona. Pentru că, poate iubitorii fotbalului își mai amintesc, după un sezon excelent, în care a câștigat campionatul județean, după bucuria imensă de la câștigarea barajului de promovare în Liga a 3-a, în fața formației FC Chitila, a urmat un moment extrem de controversat - retragerea lui Mara de la conducerea Clubului Unirea. ”Primăria Câmpina venise alături de noi în acest frumos proiect în care am reușit promovarea în Liga a 3-a. Motivul pentru care apoi nu au vrut să ne mai finanțeze de la bugetul local, nu îl cunosc... Așa a fost să fie... Din păcate, am avut printre noi și oameni care s-au ocupat doar de... săpături. Eu am renunțat destul de ușor, printr-o simplă semnătură și apoi am trăit niște momente foarte grele, pe care am reușit să le depășesc doar datorită unor prieteni. Nu am putut să dorm vreo două luni după ce am semnat că părăsesc Unirea. A fost cel mai negru moment! Dar am reușit să trec peste acea dezamăgire și astăzi să avem echipa Sportul Câmpina”, sunt numai câteva dintre cele mai interesante referiri ale lui Mara Ciobotaru legate de acel delicat moment. (video)
FC Unirea Câmpina a promovat în vara anului 2012 (an electoral). Imediat după promovarea, odată cu începerea unui nou mandat al aleșilor locali, administrația Tiseanu nu a mai continuat finanțarea acestei echipe. S-a găsit un sponsor pentru o perioadă, Unirea reușind să ducă la final primul și ultimul său sezon în Liga a 3-a. De altfel, ultimul meci al echipei Unirea Câmpina în Liga a 3-a a fost pe 26 mai 2013, 2-1 pe teren propriu cu FC Zagon. Un sezon în care Mara Ciobotaru, unul dintre cei care a pus umărul, sufletul și banii la promovarea echipei, nu a fost alături de echipă. ”Nu am avut puterea nici să mai vin la teren să văd un meci”, ne-a mărturisit Mara Ciobotaru.
Interviul integral cu Mara Ciobotaru, cu povești incredibile despre cariera sa de jucător, cine și de ce l-a poreclit Maradona, numele cărui jucător și-l trecea pe spatele tricoului, cum a început să finanțeze echipe de fotbal și de la cine a învățat cel mai mult în acest domeniu, îl veți putea urmări în cursul zilei de duminică.

Citiți și Centenarul fotbalului câmpinean. Nicolae Achim: ”L-am avut ca adversar direct pe Dobrin, un jucător cu adevărat fabulos!”
Centenarul fotbalului câmpinean. Roberto Opatchi: ”Am intrat în vestiarul Stelei, campioana Europei, odată cu Hagi”

5290 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2736 vizualizari
01 mar. 2021 19:42

Șapte secții noi la CS Câmpina. Clubul ajunge, astfel, la 15 secții, dar unele sunt doar pe hârtie

1 comentarii

Consiliul Local Câmpina a aprobat, în ședința din 25 februarie 2021, înființarea de noi secții la Clubul Sportiv Câmpina, club care aparține municipalității.

2763 vizualizari
01 mar. 2021 19:25

Pledoarie pentru rugby în plenul Consiliului Local Câmpina

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 februarie 2021 s-a referit la înființarea, în cadrul Clubul Sportiv Câmpina, a unor noi secții, printre care și cea de rugby. În acest sens, la ședința Consiliului Local a fost prezentă o delegație din partea Federației Române de Rugby, formată din Marius Tincu (antrenor federal), Florin Bonea (director regional de dezvoltare), Constantin Bonea (președintele Comisiei de Citare și Observatori), precum și profesorii câmpineni Ioan Cristea și Bogdan Radu.

Alte stiri recente

578 vizualizari
04 mar. 2021 22:20

Bursele elevilor și lucrările de reparații, principalele subiecte de discuție între reprezentanții Primăriei Câmpina și conducerile unităților de învățământ

La Casa Tineretului a avut loc joi, 4 martie 2021, o întâlnire a conducerii Primăriei Câmpina cu reprezentanții unităților de învățământ din municipiu, fiind invitați atât directorii școlilor, cât și reprezentanți ai asociației de părinți de la fiecare instituție de învățământ în parte. Subiectele principale de discuție au vizat au fost bursele elevilor și lucrările de reparații necesare la școli.

1693 vizualizari
04 mar. 2021 20:59

Primul restaurant din Câmpina dedicat pastelor italiene adevărate. Aroma Italiei la ”Pasta Italian Cuisine”

Se numește ”Pasta Italian Cuisine” și se află în Câmpina, ultracentral, pe Bulevardul Carol I, nr. 32, lângă CEC. După cum îi spune și denumirea, acest restaurant este dedicat pastelor italiene, fiind primul de acest gen din Câmpina, iar odată ce îi treci pragul ai garanția că vei savura cele mai căutate paste din restaurantele exclusiviste din Italia.