Părinții care pleacă la muncă în străinătate trebuie să anunțe la Primărie cu cine își lasă copiii

Social (Categoria articolului)

Cu 40 de zile înainte de a pleca la muncă în străinătate, părintele singur sau părinții, după caz, sunt obligați să se adreseze Primăriei Câmpina și să anunțe la Serviciul Public de Asistență Socială care este persoana în grija căreia își lasă copilul sau copiii pe perioada în care lipsesc din țară. Iar Asistența Socială trebuie să-i verifice periodic pe copii, acasă și la școală. Aceste obligații sunt prevăzute în HG 691/2015.

Actul normativ menționat reglementează procedura de monitorizare a modului de creștere și îngrijire a copilului cu părinții plecați la muncă în străinătate, precum și modul de readaptare în cazul copiilor care au revenit în țară după ce au stat în străinătate, cu părinții, mai mult de un an. Persoana desemnată de către părinte să se ocupe de copil trebuie să aibă peste 18 ani, să facă parte din familia extinsă (până la gradul IV) și să îndeplinească toate condițiile financiare și morale pentru creșterea și îngrijirea unui copil. Persoana în grija căreia rămâne copilul trebuie, de asemenea, să anunțe Primăria și să pună la dispoziția acestei instituții datele cu privire la modul în care pot fi contactați părinții minorului. Primăria va trebui să monitorizeze situația copilului și să țină legătura inclusiv cu școlile unde învață copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate, iar ei au rămas în grija altor persoane. 
Potrivit datelor furnizate de Servicul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Câmpina, la sfârșitul anului 2015, în municipiu erau înregistrați 280 de copii cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

5196 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1305 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

627 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

303 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

273 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.