Părinții care pleacă la muncă în străinătate trebuie să anunțe la Primărie cu cine își lasă copiii

Social (Categoria articolului)

Cu 40 de zile înainte de a pleca la muncă în străinătate, părintele singur sau părinții, după caz, sunt obligați să se adreseze Primăriei Câmpina și să anunțe la Serviciul Public de Asistență Socială care este persoana în grija căreia își lasă copilul sau copiii pe perioada în care lipsesc din țară. Iar Asistența Socială trebuie să-i verifice periodic pe copii, acasă și la școală. Aceste obligații sunt prevăzute în HG 691/2015.

Actul normativ menționat reglementează procedura de monitorizare a modului de creștere și îngrijire a copilului cu părinții plecați la muncă în străinătate, precum și modul de readaptare în cazul copiilor care au revenit în țară după ce au stat în străinătate, cu părinții, mai mult de un an. Persoana desemnată de către părinte să se ocupe de copil trebuie să aibă peste 18 ani, să facă parte din familia extinsă (până la gradul IV) și să îndeplinească toate condițiile financiare și morale pentru creșterea și îngrijirea unui copil. Persoana în grija căreia rămâne copilul trebuie, de asemenea, să anunțe Primăria și să pună la dispoziția acestei instituții datele cu privire la modul în care pot fi contactați părinții minorului. Primăria va trebui să monitorizeze situația copilului și să țină legătura inclusiv cu școlile unde învață copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate, iar ei au rămas în grija altor persoane. 
Potrivit datelor furnizate de Servicul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Câmpina, la sfârșitul anului 2015, în municipiu erau înregistrați 280 de copii cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

4877 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2424 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3155 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.