Părinții care pleacă la muncă în străinătate trebuie să anunțe la Primărie cu cine își lasă copiii

Social (Categoria articolului)

Cu 40 de zile înainte de a pleca la muncă în străinătate, părintele singur sau părinții, după caz, sunt obligați să se adreseze Primăriei Câmpina și să anunțe la Serviciul Public de Asistență Socială care este persoana în grija căreia își lasă copilul sau copiii pe perioada în care lipsesc din țară. Iar Asistența Socială trebuie să-i verifice periodic pe copii, acasă și la școală. Aceste obligații sunt prevăzute în HG 691/2015.

Actul normativ menționat reglementează procedura de monitorizare a modului de creștere și îngrijire a copilului cu părinții plecați la muncă în străinătate, precum și modul de readaptare în cazul copiilor care au revenit în țară după ce au stat în străinătate, cu părinții, mai mult de un an. Persoana desemnată de către părinte să se ocupe de copil trebuie să aibă peste 18 ani, să facă parte din familia extinsă (până la gradul IV) și să îndeplinească toate condițiile financiare și morale pentru creșterea și îngrijirea unui copil. Persoana în grija căreia rămâne copilul trebuie, de asemenea, să anunțe Primăria și să pună la dispoziția acestei instituții datele cu privire la modul în care pot fi contactați părinții minorului. Primăria va trebui să monitorizeze situația copilului și să țină legătura inclusiv cu școlile unde învață copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate, iar ei au rămas în grija altor persoane. 
Potrivit datelor furnizate de Servicul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Câmpina, la sfârșitul anului 2015, în municipiu erau înregistrați 280 de copii cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

4552 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2665 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

2 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

4722 vizualizari
24 ian. 2021 19:00

Consiliul Local Câmpina îi va acorda lui Paolo Gozzo, post-mortem, titlul de "Cetățean de onoare al municipiului"

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi, 28 ianuarie 2021, a Consiliului Local Câmpina se va afla și un proiect privind acordarea titlului de "Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Câmpina" lui Paolo Gozzo, italianul care a înființat și condus, la Câmpina, Asociația "Inima Sfântă a lui Isus" pentru sprijinirea copiilor proveniți din familiile defavorizate.

Alte stiri recente

1695 vizualizari
25 ian. 2021 18:35

AUR se va opune în Parlament trecererii în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată nefolosită de ani buni

Articolul nostru privind proiectul legislativ inițiat de senatorul PSD, Laura Moagher, la solicitarea administrației locale, pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul localității, a creat mai multe reacții. După ce PSD Câmpina s-a grăbit să-și asume proiectul, acum, un parlamentar AUR și președintele Organizației Județene a acestei formațiuni politice au anunțat că nu vor susține acest proiect.

2552 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.