CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Sute de baloane tricolore înălțate spre cer, la Câmpina, de Ziua Națională

- Eveniment -

Sute de baloane tricolore înălțate spre cer, la Câmpina, de Ziua Națională

Soare, baloane, paradă și foarte multă lume în centrul Câmpinei, astăzi, de 1 Decembrie. Probabil că vremea frumoasă i-a scos pe câmpineni din case și i-a determinat să participe la acțiunile organizate de administrația locală în Centrul Civic. Parcul de la Soldat a fost plin, iar în timpul defilării, de-o parte și de alta a Bulevardului Carol I, au fost foarte mulți oameni care au aplaudat Garda de Onoare constituită din efective de jandarmi, pompieri și polițiști.

1 Decembrie 2016 a fost o zi cu adevărat frumoasă la Câmpina. Manifestările organizate în centrul municipiului au ieșit puțin din tipar și parcă au fost ceva mai... colorate decât de obicei. Poate datorită celor peste 300 de baloane tricolore înălțate spre cer, poate datorită și numărului mare de copii prezenți la aceste manifestări. Acțiunile dedicate Zilei Naționale au început cu un program artistic susținut de Ansamblul Folcloric 'Brădulețul' de la Colegiul Tehnic Forestier (profesor coordonator Alis Gârbăcea). Apoi, Nicole Iamandei, o foarte talentată elevă a Colegiului Național 'Nicolae Grigorescu', a interpretat Imnul de Stat al României. Au urmat alocuțiunea primarului Horia Tiseanu, un ceremonial religios oficiat de un sobor de preoți condus de părintele protopop Grigore Melnic și ceremonia depunerii de coroane și jerbe de flori. Încercăm să nu nedreptățim pe nimeni și îi menționăm aici pe toți cei care au depus coroane: senatorul George Severin, deputatul Virgil Guran, Primăria Câmpina, Jandarmeria și ISU, Poliția Municipală, Școala de Poliție 'Vasile Lascăr', asociațiile cadrelor militare în retragere și rezervă din MApN și MAI, partidele politice (PNL, PSD, PMP, ALDE, PRU, PER și Partida Romilor), CAR Pensionari, Spitalul Municipal și Spitalul Voila, Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, toate cele cinci licee din municipiu, școlile gimnaziale Cuza, Hasdeu și Câmpineanu, Școala Postliceală 'Louis Pasteur', Fundația Zamolxes, Fundația Medis, societățile comerciale Lemet, Cameron, Floricon, Mercantis, IATSA, Alextib Construct și Banca Transilvania. (Sperăm că nu am omis pe nimeni)

Am lăsat la urmă un moment aparte - fostul primar al Câmpinei, Romul Remus Micu, a depus o coroană de flori, în nume personal, în memoria tatălui său - subofițer Valerian Micu, care a luptat în 1917 la Mărășești și în 1942 la Cotul Donului și în memoria socrului său - sergent Dinu Ștefan, erou căzut în cel de-al doilea război mondial. Chiar a fost un moment foarte emoționant, pe care cei prezenți l-au apreciat și aplaudat.
După ceremonia depunerii de coroane, peste 300 de baloane roșii, galbene și albastre au fost înălțate spre cer. Apoi a urmat parada militară, din dispozitiv făcând parte efective ale detașamentelor de jandarmi și pompieri militari, polițiști locali și elevi de la Școala de Agenți de Poliție 'Vasile Lascăr'. Ca întotdeauna, parada militară a fost cel mai frumos și așteptat moment, iar câmpinenii au aplaudat, pozat și filmat defilarea efectivelor și a mașinilor din dotarea Poliției Municipale, ISU și Poliției Locale.

(Mai multe fotografii găsiți pe pagina noastră de Facebook - https://www.facebook.com/pg/campinatv/photos/?tab=album&album_id=1048769855252795)


01 Dec 2016 20:45 14841 vizualizari



Comentarii






  • 03.12.2016 11:20 Mihut Tatiana La Cotul Donului au luptat multi romani ...care si-au pierdut viata pentru o Romanie libera , prospera. Bunicul meu, Mihut Teodor, originar din Salonta, Oradea a fost recrutat in aramata romana si declarat disparut in razboi, in 1942, la Cotul Donului, lasand o vaduva tanara, pe atunci cu trei copii. Cine se gandeste la acesti romani bravi care ar trebui sa fi amintiti in aceasta zi mare , 1 Decembrie , ziua Nationala a Romaniei si a celor care s-au jertfit !
  • 02.12.2016 13:28 Ion Dandoaselea Cred ca singurul moment cu adevarat sincer a fost depunerea coroanei de catre fostul primar Micu. In rest acelasi fariseism, fete fals indurerate si patrunse de solemnitatea momentului, aceiasi cavaleri ai tristei figuri. Cu un plus de notabilitati avand in vedere faptul ca saptamana viitoare avem alegeri. Probabil ca primarul inca in functie si-a sters cateva lacrimi izvorate din suflet cand a vazut in capul coloanei Opelul Insigna PH15FXT plimbat fiind acum de politia locala. Nu ma pot abtine sa nu fac o paralela intre comportamentul Presedintelui (de a nu invita nici la parada si nici la receptie indivizi cu probleme in justitie) si comportamentului 'Celui mai urmarit penal fiu al municipiului' care nu rateaza vreo ocazie de a ne agasa cu prezenta sa. Ma gandeam ca un om cu demnitate s-ar fi scuzat elegant si ar fi stat deoparte pana cand isi rezolva (intr-un fel sau altul) problemele cu justitia. Dar de unde demnitate si eleganta la THL? Ma rog, asta avem (inca). Sper doar ca cei participanti la defilare atunci cand au dat onorul nu l-au dat cumva cuiva care nu-l merita...
1296 vizualizari 31 Mar 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2096 vizualizari 25 Mar 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2905 vizualizari 21 Mar 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
1912 vizualizari 17 Mar 2024 11:53

Gala folk ”Om bun”, în perioada 27-29 martie 2024, la Breaza

Primăria și Consiliul Local Breaza, Centrul Cultural ”Ion Manolescu” Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Tatiana Stepa”, organizează în ultima săptămână a lunii martie, la Breaza, Gala folk ”Om bun”, în memoria lui Victor Socaciu, eveniment ajuns la a patra ediție.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV