Povestea lutului, spusă de un meșter olar copiilor de la Grădinița nr.2 din Filipeștii de Pădure

Social (Categoria articolului)

14 martie a fost o zi specială pentru copiii de la Grădinița nr. 2 cu Program Prelungit din Filipeștii de Pădure. Ziua în care a început derularea unui proiect foarte frumos și care i-a captivat pe copii. Este vorba despre un atelier de olărit, o poveste a lutului spusă, dar și demonstrată practic de meșterul Cristian Munteanu. Primii care l-au întâlnit pe meșter și au luat contact cu lutul au fost micuții de la Grupa "Iepurașilor".

De copiii de la Grupa "Iepurașilor" se ocupă doamnele educatoare Ramona Vulpe și Florinița Dulă. De altfel, Ramona Vulpe este și directorul grădiniței din Filipeștii de Pădure, instituție care la ora actuală are 270 de copii, cei mai mulți la program prelungit. Sunt copii pentru care se încearcă în permanență diversificarea activităților, astfel încât ei să vadă și să învețe lucruri noi. Așa a apărut și ideea acestui proiect privind povestea lutului, pe care directorul Ramona Vulpe și-l dorește extins la toate grupele. "Vrem să familiarizăm copiii, încă de la vârste foarte mici, cu tradițiile populare. Au venit îmbrăcați în costume naționale și au participat la o activitate deosebită - olăritul. O activitate care s-a realizat cu sprijinul Fundației Cantacuzino, prin intermediul domnului Cristian Munteanu", ne-a declarat directorul Grădiniței nr. 2 cu Program Prelungit din Filipeștii de Pădure, Ramona Vulpe. (video)
Ieri, copiii au făcut cunoștință cu practica olăritului, pentru ei a fost o joacă. Mici și extrem de curioși, fascinați de roata olarului, nerăbdători să-și afunde mânuțele în lut. Cu ajutorul lui Cristian Munteanu, ei au experimentat realizarea primului vas de lut. După ce vasele se vor usca bine, copiii le vor picta în cadrul unei noi activități, împreună cu părinții. 
Meșterul popular Cristian Munteanu practică olăritul de aproape opt ani. A fost fascinat de lut și a vrut să învețe să lucreze cu lutul. A fost inițiat în arta olăritului de meșteri din Horezu. A participat la multe târguri, festivaluri și tabere de creație și a înființat ateliere pentru a apropia copiii de acest meșteșug străvechi. Are foarte multă răbdare cu copiii, lucru demonstrat și ieri, la Grădinița nr.2 din Filipeștii de Pădure, Prahova.

6781 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1090 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4747 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

168 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

380 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.