Cimitirul "Lumina" din Câmpina: s-a ocupat prima parcelă și se caută constructor pentru continuarea lucrărilor

Actualitate (Categoria articolului)

Situația Cimitirului "Lumina", din Cartierul Slobozia, este destul de complicată în acest moment. Vă reamintim că, anul trecut, Primăria Câmpina a reziliat contractul cu firma Bivasim Construct SRL Ploiești din cauza pauzelor lungi pe care aceasta le făcea în realizarea lucrării. Acum va trebui organizată o nouă licitație. Pentru Cimitirul "Lumina", se alocă în acest an de la bugetul local 400.000 lei.

În cadrul dezbaterii publice pe tema bugetului local, care a avut loc pe 12 aprilie la Primăria Câmpina, primarul Horia Tiseanu a explicat de ce a propus alocarea acestei sume și care este situația actuală a lucrărilor la acest cimitir.
"Am propus o sumă de 400.000 lei pentru a putea continua lucrarea. Lucrarea costă mai mult, dar având în vedere că am reziliat contractul cu firma executantă, pentru că nu și-a respectat obligațiile, nu știm în cât timp vom putea finaliza o nouă achiziție publică și cât vom putea cheltui, astfel că am propus această sumă, care poate fi micșorată sau mărită până la sfârșitul anului. Investiția mai mult ca sigur va merge către anul viitor, pentru că mai sunt de executat lucrări în valoare de mai mult de un milion de lei și nu vom putea s-o realizăm în acest an. Dar cimitirul funcționează, că cine știe ce se mai înțelege. Din nefericire, o parcelă a fost deja completată cu locuri de înhumare, s-a trecut la a doua parcelă și avem locuri suficiente pentru a nu mai avea probleme. Sigur, noi sperăm să nu le folosim", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
Lucrările la Cimitirul "Lumina" au început în iulie 2016, valoarea investiției fiind de 1,5 milioane lei, iar termenul de realizare de 36 luni. Contractul cu firma Bivasim a fost reziliat în vara anului 2018, după ce Primaria i-a trimis firmei respective mai multe notificări. Practic, în doi ani, firma constructoare nu a efectuat nici jumătate din lucrările care trebuie realizate la noul cimitir. Acum, probabil că va trebui realizată o evaluare a ce s-a făcut și ce mai trebuie făcut, pentru ca apoi să se organizeze o nouă licitație.

3879 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Groparu 15.04.2019 10:58 „Din nefericire, o parcelă a fost deja completată cu locuri de înhumare” - o declarație incompletă, marca Primăria Câmpina. Este deja „completată” pentru că au fost acordate locuri de veci „în viu”.
  • Ionut Popescu 16.04.2019 21:28 Poate se face o parcelare cu alei betonate de la inceput. Nu bataia de joc care e in cimitirul de pe Campinita. Au facut cateva alei principale betonate si restul e o amestecatura si o peticeala facuta dupa posibilitatile fiecaruia. Toti pilosii si-au cumparat locuri de veci, iar cei care mor sunt ingropati la Slobozia

Actualitate

2502 vizualizari
16 iun. 2019 11:14

În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

1 comentarii

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

2847 vizualizari
14 iun. 2019 18:25

Pagube de peste 77 milioane lei după ploile din ultimele două săptămâni. Câmpina și mai multe comune din jur, pe lista localităților afectate

Prefectul Mădălina Lupea a convocat vineri, 14 iunie, la sediul Prefecturii Prahova, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, principalul punct al discuțiilor fiind evaluarea pagubelor produse de ploi și inundații, în ultimele două săptămâni, în toate localitățile județului Prahova. Valoarea totală a sumelor necesare pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de ploile torențiale, de viituri și inundații se ridică la peste 77 milioane lei.

Alte stiri recente

4063 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

2813 vizualizari
15 iun. 2019 21:19

Atletismul câmpinean are din nou motive de bucurie - Ioana Plăvan, campioană națională la suliță; Andreea Lungu, bronz la greutate

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Tineret, Câmpina a avut din nou motive de bucurie, două atlete câmpinene urcând pe podium, una dintre ele chiar pe treapta cea mai înaltă.