Cimitirul "Lumina" din Câmpina: s-a ocupat prima parcelă și se caută constructor pentru continuarea lucrărilor

Actualitate (Categoria articolului)

Situația Cimitirului "Lumina", din Cartierul Slobozia, este destul de complicată în acest moment. Vă reamintim că, anul trecut, Primăria Câmpina a reziliat contractul cu firma Bivasim Construct SRL Ploiești din cauza pauzelor lungi pe care aceasta le făcea în realizarea lucrării. Acum va trebui organizată o nouă licitație. Pentru Cimitirul "Lumina", se alocă în acest an de la bugetul local 400.000 lei.

În cadrul dezbaterii publice pe tema bugetului local, care a avut loc pe 12 aprilie la Primăria Câmpina, primarul Horia Tiseanu a explicat de ce a propus alocarea acestei sume și care este situația actuală a lucrărilor la acest cimitir.
"Am propus o sumă de 400.000 lei pentru a putea continua lucrarea. Lucrarea costă mai mult, dar având în vedere că am reziliat contractul cu firma executantă, pentru că nu și-a respectat obligațiile, nu știm în cât timp vom putea finaliza o nouă achiziție publică și cât vom putea cheltui, astfel că am propus această sumă, care poate fi micșorată sau mărită până la sfârșitul anului. Investiția mai mult ca sigur va merge către anul viitor, pentru că mai sunt de executat lucrări în valoare de mai mult de un milion de lei și nu vom putea s-o realizăm în acest an. Dar cimitirul funcționează, că cine știe ce se mai înțelege. Din nefericire, o parcelă a fost deja completată cu locuri de înhumare, s-a trecut la a doua parcelă și avem locuri suficiente pentru a nu mai avea probleme. Sigur, noi sperăm să nu le folosim", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
Lucrările la Cimitirul "Lumina" au început în iulie 2016, valoarea investiției fiind de 1,5 milioane lei, iar termenul de realizare de 36 luni. Contractul cu firma Bivasim a fost reziliat în vara anului 2018, după ce Primaria i-a trimis firmei respective mai multe notificări. Practic, în doi ani, firma constructoare nu a efectuat nici jumătate din lucrările care trebuie realizate la noul cimitir. Acum, probabil că va trebui realizată o evaluare a ce s-a făcut și ce mai trebuie făcut, pentru ca apoi să se organizeze o nouă licitație.

3738 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Groparu 15.04.2019 10:58 „Din nefericire, o parcelă a fost deja completată cu locuri de înhumare” - o declarație incompletă, marca Primăria Câmpina. Este deja „completată” pentru că au fost acordate locuri de veci „în viu”.
  • Ionut Popescu 16.04.2019 21:28 Poate se face o parcelare cu alei betonate de la inceput. Nu bataia de joc care e in cimitirul de pe Campinita. Au facut cateva alei principale betonate si restul e o amestecatura si o peticeala facuta dupa posibilitatile fiecaruia. Toti pilosii si-au cumparat locuri de veci, iar cei care mor sunt ingropati la Slobozia

Actualitate

508 vizualizari
22 apr. 2019 07:53

238.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru bănci, indicatoare rutiere, stâlpișori și coșuri stradale

Poate părea un mărunțiș raportat la valoarea totală a bugetului local al municipiului Câmpina, dar, totuși, an de an, la Câmpina, se cheltuiesc sute de mii de lei pe indicatoare rutiere, băncuțe, stâlpișori și coșuri stradale de gunoi. Iar când vine vorba de distrugerea unuia dintre aceste bunuri, aflăm că valoarea este prea mică pentru a se face dosar penal celui vinovat, prejudiciul fiind nesemnificativ. În Câmpina se distrug anual zeci de coșuri de gunoi și bănci, este adevărat, dar iată câți bani se alocă pentru noile achiziții.

2874 vizualizari
20 apr. 2019 21:24

Mizerie de nedescris la terenul sintetic Petrol, administrat de Clubul Sportiv Câmpina

1 comentarii

Terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol și toate spațiile aferente - vestiare, tribune etc - sunt în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Cu toate acestea, văzând imaginile surprinse vineri după-amiază, putem crede că este un loc părăsit... 

Alte stiri recente

515 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

577 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

1 comentarii

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".