Cimitirul "Lumina" din Câmpina: s-a ocupat prima parcelă și se caută constructor pentru continuarea lucrărilor

Actualitate (Categoria articolului)

Situația Cimitirului "Lumina", din Cartierul Slobozia, este destul de complicată în acest moment. Vă reamintim că, anul trecut, Primăria Câmpina a reziliat contractul cu firma Bivasim Construct SRL Ploiești din cauza pauzelor lungi pe care aceasta le făcea în realizarea lucrării. Acum va trebui organizată o nouă licitație. Pentru Cimitirul "Lumina", se alocă în acest an de la bugetul local 400.000 lei.

În cadrul dezbaterii publice pe tema bugetului local, care a avut loc pe 12 aprilie la Primăria Câmpina, primarul Horia Tiseanu a explicat de ce a propus alocarea acestei sume și care este situația actuală a lucrărilor la acest cimitir.
"Am propus o sumă de 400.000 lei pentru a putea continua lucrarea. Lucrarea costă mai mult, dar având în vedere că am reziliat contractul cu firma executantă, pentru că nu și-a respectat obligațiile, nu știm în cât timp vom putea finaliza o nouă achiziție publică și cât vom putea cheltui, astfel că am propus această sumă, care poate fi micșorată sau mărită până la sfârșitul anului. Investiția mai mult ca sigur va merge către anul viitor, pentru că mai sunt de executat lucrări în valoare de mai mult de un milion de lei și nu vom putea s-o realizăm în acest an. Dar cimitirul funcționează, că cine știe ce se mai înțelege. Din nefericire, o parcelă a fost deja completată cu locuri de înhumare, s-a trecut la a doua parcelă și avem locuri suficiente pentru a nu mai avea probleme. Sigur, noi sperăm să nu le folosim", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
Lucrările la Cimitirul "Lumina" au început în iulie 2016, valoarea investiției fiind de 1,5 milioane lei, iar termenul de realizare de 36 luni. Contractul cu firma Bivasim a fost reziliat în vara anului 2018, după ce Primaria i-a trimis firmei respective mai multe notificări. Practic, în doi ani, firma constructoare nu a efectuat nici jumătate din lucrările care trebuie realizate la noul cimitir. Acum, probabil că va trebui realizată o evaluare a ce s-a făcut și ce mai trebuie făcut, pentru ca apoi să se organizeze o nouă licitație.

4655 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Groparu 15.04.2019 10:58 „Din nefericire, o parcelă a fost deja completată cu locuri de înhumare” - o declarație incompletă, marca Primăria Câmpina. Este deja „completată” pentru că au fost acordate locuri de veci „în viu”.
  • Ionut Popescu 16.04.2019 21:28 Poate se face o parcelare cu alei betonate de la inceput. Nu bataia de joc care e in cimitirul de pe Campinita. Au facut cateva alei principale betonate si restul e o amestecatura si o peticeala facuta dupa posibilitatile fiecaruia. Toti pilosii si-au cumparat locuri de veci, iar cei care mor sunt ingropati la Slobozia

Actualitate

1740 vizualizari
23 oct. 2020 21:09

La Cahul (Republica Moldova) a fost realizat locul de joacă finanțat de la bugetul Câmpinei

Încă de anul trecut, municipiul Câmpina a alocat suma de 40.000 lei pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii la Cahul, în Republica Moldova, localitate înfrățită cu Câmpina. Acum, locul de joacă a fost finalizat.

1678 vizualizari
23 oct. 2020 20:47

Ședință de constituire a Consiliului Județean Prahova. Președintele CJ și consilierii județeni au depus jurământul de credință

La Palatul Administrativ din Ploiești a avut loc vineri, 23 octombrie 2020, ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova, o ședință festivă în cadrul căreia președintele CJ - liberalul Iulian Dumitrescu și consilierii județeni aleși în urma scrutinului electoral din 27 septembrie au depus jurământul de credință. Printre noii consilieri județeni se numără și doi câmpineni - Rodica Papuc (PNL) și Ioan Adrian Pițigoi (PMP). Luni, 26 octombrie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru alegerea celor doi vicepreședinți.

Alte stiri recente

995 vizualizari
24 oct. 2020 11:01

Candidații din Prahova pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Săptămâna aceasta s-a încheiat depunerea listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie 2020. Remarcăm, la fel ca și în alte rânduri atunci când este vorba de alegeri parlamentare, numărul extrem de mic de câmpineni prezenți pe listele pentru Parlamentul României, practic, unul singur aflându-se pe un loc eligibil - Ioan Adrian Pițigoi, care deschide lista pentru Senat a Partidului Mișcarea Populară.

1344 vizualizari
24 oct. 2020 07:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.