Asociere între municipiul Câmpina și Consiliul Județean Prahova pentru accesarea de fonduri destinate eficientizării energetice a trei clădiri publice

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat miercuri dimineață, în cadrul unei ședințe extraordinare, asocierea municipiului cu Consiliul Județean Prahova în vederea realizării proiectelor depuse în cadrul Programului "South-Muntenia Energy Efficiency for Public Buildings Investment". Este vorba despre un program privind eficientizarea energetică a clădirilor publice, finanțat de Banca Europeană de Investiții. Proiectul a fost inițiat de primarul Alin Moldoveanu și aprobat în unanimitate de Consiliul Local.

Cele trei clădiri publice din Câmpina incluse în acest program destinat Regiunii Sud-Muntenia sunt Grădinița nr. 3, Grădinița nr. 8 și Creșa Municipală. Valoarea finanțării acordate este de până la 90% din costurile eligibile, 10% reprezentând partea de cofinanțare. La ședința de astăzi, organizată în regim de urgență, au fost prezenți 15 consilieri (10 online și cinci fizic, în sala de ședințe de la Primărie). Tot astăzi are loc și ședința Consiliului Județean Prahova pentru aprobarea asocierii cu municipiul Câmpina.
Contractul cu nr. ELENA-2019-154, a fost semnat în decembrie 2021 între Banca Europeană de Investiții (BEI) și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (ADR), având ca obiectiv implementarea ”South Muntenia Energy Efficiency for Public Buildings Investment Programme”. ELENA este un program european care vizează, prin asistenţă tehnică, să sprijine administraţiile regionale sau locale la accelerarea programelor de investiţii în domeniul eficienţei energetice şi utilizării surselor de energie regenerabile. Scopul proiectului îl constituie sprijinirea investițiilor locale și regionale în domeniul energiilor regenerabile și eficienței energetice, cu precădere pentru construcții și transporturi. Programul este implementat de Banca Europeană de Investiții în cadrul unui acord cu Comisia Europeană și este finanțat din Horizon 2020 Framework Programme pentru Cercetare și Inovare.

2737 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

304 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1223 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

366 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1342 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.