În ultima vreme, lifturile blocurilor din Câmpina par să fi intrat într-o perioadă negră. În decurs de două săptămâni s-au înregistrat trei cazuri de persoane blocate în lift, fiind nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU pentru rezolvarea situației.
Mai întâi, în blocul P1 de pe Bulevardul Carol I, doi bătrâni au rămas blocaţi în liftul care ajunsese la parter. Femeia de 81 de ani şi bărbatul de 69 ani au suferit atacuri de panică şi o creştere a tensiunii arteriale. Au fost scoși de pompierii militari și li s-a acordat ajutor medical imediat după finalizarea intervenției. În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, în seara de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 23.00, la un alt bloc din centrul localității, chiar lângă Librăria Diverta, alte două persoane au rămas blocate în lift, tot la parter. Cum mecanicul care răspundea de exploatarea liftului nu a putut ajunge la timp, oamenii au solicitat ajutorul pompierilor de la ISU, care au fost nevoiţi să spargă efectiv uşile liftului cu un depărtător folosit mai ales în situaţii de descarcerare, pentru a elibera cele două persoane. Femeia de 53 de ani şi bărbatul de 56 de ani nu s-au speriat, au reuşit să îşi păstreze calmul, aşteptând să se termine intervenţia echipajului de la ISU.
Astăzi, la scara A a blocului 14 G, tot în apropiere de Librăria Diverta, un copil de 10 ani a rămas blocat în lift. Mama sa a fost cea care a alertat pompierii militari, care au intervenit şi au reuşit deblocarea liftului, eliberându-l pe copil.
Trei situaţii neplăcute, într-un interval relativ scurt, care ar trebui să dea de gândit asociațiilor de proprietari și mai ales firmelor care efectuează reparațiile sau asigură mentenanța lifturilor.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.