Încă un caz de persoană blocată în lift în centrul Câmpinei. De această dată este vorba despre un copil de 10 ani

Social (Categoria articolului)

În ultima vreme, lifturile blocurilor din Câmpina par să fi intrat într-o perioadă negră. În decurs de două săptămâni s-au înregistrat trei cazuri de persoane blocate în lift, fiind nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU pentru rezolvarea situației.

Mai întâi, în blocul P1 de pe Bulevardul Carol I, doi bătrâni au rămas blocaţi în liftul care ajunsese la parter. Femeia de 81 de ani şi bărbatul de 69 ani au suferit atacuri de panică şi o creştere a tensiunii arteriale. Au fost scoși de pompierii militari și li s-a acordat ajutor medical imediat după finalizarea intervenției. În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, în seara de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 23.00, la un alt bloc din centrul localității, chiar lângă Librăria Diverta, alte două persoane au rămas blocate în lift, tot la parter. Cum mecanicul care răspundea de exploatarea liftului nu a putut ajunge la timp, oamenii au solicitat ajutorul pompierilor de la ISU, care au fost nevoiţi să spargă efectiv uşile liftului cu un depărtător folosit mai ales în situaţii de descarcerare, pentru a elibera cele două persoane. Femeia de 53 de ani şi bărbatul de 56 de ani nu s-au speriat, au reuşit să îşi păstreze calmul, aşteptând să se termine intervenţia echipajului de la ISU.
Astăzi, la scara A a blocului 14 G, tot în apropiere de Librăria Diverta, un copil de 10 ani a rămas blocat în lift. Mama sa a fost cea care a alertat pompierii militari, care au intervenit şi au reuşit deblocarea liftului, eliberându-l pe copil.
Trei situaţii neplăcute, într-un interval relativ scurt, care ar trebui să dea de gândit asociațiilor de proprietari și mai ales firmelor care efectuează reparațiile sau asigură mentenanța lifturilor.

3556 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

815 vizualizari
14 dec. 2018 21:45

Accident pe DN1, la Băicoi. Traficul spre munte se desfășoară cu dificultate

UPDATE - În cele două autoturisme implicate în accident se aflau în total cinci persoane. Trei persoane au fost rănite și transportate la spital. Este vorba despre două fete de 24 de ani, respectiv 26 de ani (prima cu traumatism cranio-cerebral, iar cea de-a doua cu traumatisme la ambele mâini și la coloana dorsală) și un tânăr de 29 de ani, cu traumatism cranio-cerebral și traumatism toracic - după cum informează Serviciul Județean de Ambulanță.

Două mașini au fost implicate, în această seară, într-un accident rutier produs pe DN1, la intersecția cu drumul spre Băicoi, o zonă unde au loc frecvent evenimente rutiere grave, soldate cu victime și pagube materiale. La accidentul din această seară, trei persoane sunt rănite și au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.

2035 vizualizari
14 dec. 2018 09:00

Elevii unei clase de la Liceul Energetic din Câmpina au scris și lansat o carte despre relația cu părinții

Biblioteca Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina a fost, zilele trecute, gazda unei lansări de carte. O carte scrisă chiar de elevii liceului. Elevii clasei a XII-a T (dirigintă Denisa Stoicescu) au finalizat un proiect deosebit, care a durat șase luni: scrierea și lansarea cărții "De vorbă cu părinții mei - mic tratat de educație și familie".

Alte stiri recente

763 vizualizari
14 dec. 2018 21:27

Reacții la intenția Primăriei Câmpina de a accesa un nou credit bancar de 25 milioane lei

După cum v-am informat într-un articol precedent, primarul Horia Tiseanu a inițiat un proiect de hotărâre privind accesarea unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei pentru cofinanțarea unor proiecte cu fonduri europene și pentru asfaltarea străzii Calea Doftanei. Proiectul va fi dezbătut marți, 18 decembrie, în ședința Consiliului Local Câmpina. Având în vedere că este vorba despre un credit mare, prin accesarea căruia Câmpina ar ajunge la un grad de îndatorare de 30% din veniturile proprii, am dorit să aflăm reacții din mediul politic local și din cel de afaceri și vă prezentăm în continuare câteva puncte de vedere.

1629 vizualizari
14 dec. 2018 20:16

Primarul Câmpinei vrea un nou împrumut bancar, în valoare de 25 milioane lei, pentru investiții

2 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 18 decembrie 2018, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Horia Tiseanu, care prevede aprobarea unei finanțări rambursabile interne, adică a unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei, cu o maturitate de zece ani, din care trei ani perioadă de grație și șapte ani perioadă de rambursare. Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, Câmpina va accesa cel mai mare credit bancar din câte a luat vreodată, iar gradul de îndatorare al municipiului va ajunge la 30%.