Nicolae Grigorescu a pictat multe care cu boi, dar acesta este cel mai mare și mai impresionant tablou al maestrului. O pictură în ulei, realizată în atelierul de la Câmpina, pe o pânză de dimensiuni impresionante (1,51m/2,81m).
Lucrările de restaurare sunt realizate de Loredana şi Remus Ioan Popa și se desfășoară la Palatul Culturii din Iași, acolo unde tabloul se află din decembrie 1966, când a fost transferat de la Muzeul de Artă din București. Ultima dată, lucrarea a fost expusă publicului în anul 2008.
„În patrimoniul Palatului Culturii avem cea mai mare lucrare din România, şi, probabil, din lume, realizată de Nicolae Grigorescu. Este o lucrare absolut monumentală, care nu a mai fost expusă publicului de aproximativ 20 de ani. Va fi piesa centrală a Galeriei de Artă Românească pe care ne dorim o să inaugurăm la Muzeul de Artă din Palatul Culturii pe 10 mai”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Palatului Culturii din Iași, pentru Agerpres.
Din cauza stării avansate de degradare, în 2019 pânza a fost supusă unor verificări în laborator, iar acum restauratorii Loredana şi Remus Ioan Popa lucrează cu mare atenţie. Ei încearcă să readucă tabloul cât mai aproape de forma sa iniţială.
(Sursă foto: radioiasi.ro)
Citește cele mai noi știri locale publicate pe CâmpinaTV.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - CâmpinaTV și grupului de Whatsapp (mesaj la 0733.388.425).
Fii parte a comunității CâmpinaTV.ro!
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.