Astăzi, 2 septembrie 2019, se împlinesc 495 de zile de la începerea lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, lucrări care, vă reamintim, aveau termen de execuție 120 zile. A trecut mai bine de un an de când investiția trebuia finalizată, însă nici acum nu s-a realizat recepția. Și încă mai sunt probleme. Apa de la fântâna pavimentală se scurge sub bănci, nu a fost realizată balustrada de la rampele pentru persoanele cu dizabilități, spațiul verde arată jalnic, unele plăci se mișcă sub picior...
La ședința din 29 august 2019 a Consiliului Local Câmpina s-a vorbit din nou despre această lucrare. Subiectul a fost deschis de consilierul Dragomir Enache, care a punctat câteva aspecte care nu sunt deloc demne de un parc în care s-au investit peste 1,6 milioane lei – de la montarea plăcilor de granit la necesitatea asigurării unor sifoane și până la calitatea îndoielnică a unor lucrări la spațiul verde. ”Se impune completarea cu pământ vegetal la nivelul aspersoarelor și nivelat cu bun simț. Este rușinos pentru noi toți, câmpinenii, să stăm pe băncile acelea, iar în spatele nostru să fie ca pe prundu’ gârlii. Calea de acces pentru scenă are lipsă pardoseală la capătul dinspre scenă. Trebuie curățat chitul la faianță sau granit peste tot. Iar ieșirea spre Bulevardul Culturii are un aspect nedefinit, care nu poate să rămână așa”, a spus consilierul Dragomir Enache. (video)
În vreme ce în parc era pornită fântâna și apa se scurgea necontrolat, total atipic pentru o fântână pavimentală (video), în sala de ședințe, reacția viceprimarului Adrian Pițigoi a fost una dură, finalizată cu o propunere inedită. ”În momentul de față, constructorul mai are de montat 12 metri liniari de balustradă la rampele pentru persoanele cu dizabilități. Tehnic vorbind, mai sunt unele lucruri de pus la punct, inclusiv cele semnalate de consilierul Dragomir Enache. Îl așteptăm cu căldură pe constructor să depună documentația aferentă pentru realizarea recepției care, doresc să vă anunț de pe acum, va fi una publică, adică la care vor putea participa reprezentanți ai presei, ai societății civile, consilieri care m-au întrebat pe mine tot timpul de acest parc, deși ne-am implicat cu toții. Așa mi se pare normal, pentru că toți suntem interesați de ce se întâmplă acolo și s-a întâmplat într-un mod grosolan, abuziv, cu întârziere de un an de zile, cu penalități care au ajuns la 85.000 lei, să participăm cu toții acolo, pentru că sunt banii tuturor. La recepție, toți cei care vom fi acolo îi vom da o listă constructorului cu ce este necesar să remedieze”, a afirmat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)
A doua zi după ședința Consiliului Local – nu știm dacă întâmplător sau nu – în parc era un număr record de muncitori, în condițiile în care firma vrânceană (Construct Edil SRL Câmpineanca) ne-a obișnuit cu o singură echipă obosită, de doi-trei muncitori. Unul scotea pavele, probabil pentru a le înlocui, doi-trei muncitori verificau aspersoarele din spațiul verde, alți doi-trei produceau un zgomot infernal și un praf ideal pentru prosperitatea afacerilor teraselor din zonă, modificând ceva la granitul de la scenă. Adică, se lucra. Până când? Vom vedea. Doar că este foarte probabil ca recepția finală să nu fie... finalul acestei telenovele, pentru că apoi va urma discuția, poate chiar în instanță, privind ultima factură și penalitățile.
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.
Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs în această dimineață la o locuință din satul Perșunari, comuna Cocorăștii Colț.