UPDATE - Având în vedere numeroasele mesaje primite de la persoane care doresc să afle detalii despre cursul de actorie sau să-și înscrie copiii la acest curs, iată numărul de telefon al lui Sebastian Bălan, actorul care se ocupă de cursul de la Casa de Cultură Câmpina - 0721.434.081.
Peste 20 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, au urmat, timp de 12 săptămâni, cursul de actorie și dezvoltare personală predat de actorul Sebastian Bălan la Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina. În această seară, micii actori au susținut "examenul" de la finalul cursului, pe scenă, în fața publicului format din părinți, bunici și prieteni.
La cursul de actorie și dezvoltare personală, copiii învață să-și îmbunătățească modalitățile de exprimare lingvistică și gestuală, să aibă mai multă încredere în ei, să-și gestioneze emoțiile. Toate acestea, prin intermediul jocului, într-un mod interactiv, dinamic și relaxant. Practic, copiii se joacă... jucând teatru, se distrează, improvizează, comunică, relaționează. Și le place ceea ce fac.
Pentru că a fost un curs destul de scurt, de numai trei luni (2 ore pe săptămână) la final nu a existat un spectacol propriu-zis, nu a fost pusă în scenă o piesă de teatru, au existat doar mici momente artistice în doi sau într-un grup mai mare, dar acesta este doar începutul. Pentru că se bucură de mare succes în rândul copiilor (și părinților, bineînțeles), cursul va fi reluat în ianuarie 2019, dar la un alt nivel, ceva mai ridicat. Va fi un curs mult mai complex, de șase luni, la finalul căruia "absolvenții" vor prezenta publicului o piesă de teatru în care să-și pună în valoare calitățile actoricești. În această seară doar s-au jucat, dar la următoarea reprezentanție vor juca teatru cu adevărat.
După cum spuneam, cursul de actorie și dezvoltare personală va începe în ianuarie. Unii dintre actualii cursanți vor merge mai departe, dar pot veni și alți copii, iar în funcție de numărul lor se va lucra pe grupe. Nu este ușor, dar lui Sebastian Bălan îi place să lucreze cu copiii. Trebuie să precizăm faptul că este un curs plătit de părinți, iar cei cu care am stat de vorbă în această seară s-au declarat extrem de mulțumiți de modul în care se desfășoară cursul, de evoluția copiilor, de bucuria cu care aceștia merg la orele de actorie. Până la urmă, e tot ce contează.
Sebastian Bălan are 36 de ani, este câmpinean, a absolvit Secția de Teatru a Facultății de Arte din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați. A activat la Teatrul "George Bacovia" din Bacău, apoi a devenit actor independent. În urmă cu doi ani a înființat Teatrul de păpuși "Degețel", un teatru ambulant cu care merge oriunde este solicitat.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.