Ministerul Sportului susține că terenul fostei tabere Voila nu este al Câmpinei și administrația locală nu-l poate folosi

Actualitate (Categoria articolului)

În luna aprilie a acestui an, la propunerea primarului Alin Moldovanu, Consiliul Local Câmpina aproba alipirea mai multor terenuri situate pe Drumul Taberei, în vederea asigurării amplasamentului necesar construirii unei baze sportive și a unei săli a sporturilor. În ședința extraordinară de luni, 20 iunie 2022, Consiliul Local, tot la propunerea primarului, a aprobat dezlipirea din terenul mare a unei suprafețe de 23.964 mp, adică fosta tabără Voila. Cum s-a ajuns la această situație?

Primarul Alin Moldoveanu a explicat că este nevoie de dezlipirea din terenul mare, destinat bazei sportive, a suprafeței aferente fostei tabere Voila ca urmare a două adrese primite în luna mai de la Ministerul Sportului. Prin aceste adrese, ministerul solicită revizuirea stării patrimoniale actuale a terenului fostei tabere, susținând că acest teren nu este în proprietatea Câmpinei, ci a statului român și în administrarea Direcției Județene pentru Tineret și Sport Prahova. "Având în vedere că procedura de implementare a proiectului privind construirea unei baze sportive și a unei săli de sport ar putea fi îngreunată de un eventual litigiu legat de acest teren de 23.964 mp, este necesară dezlipirea lui din terenul mare, de 63.768 mp", a spus primarul Alin Moldoveanu.
Act de proprietate asupra acestui teren nu are nimeni. În schimb, există Decizia nr. 247/08.06.1990, dată de Primăria Județului Prahova (instituție care astăzi nu mai există, n.r.), prin care satul de vacanță (teren și clădiri) a fost scos din administrarea Primăriei Câmpina și trecut în administrarea Inspectoratului Școlar Prahova - Administrația Permanentă de Tabere. Apoi, prin Hotărârea de Guvern 1359/2008, construcțiile de pe terenul respectiv au fost transferate în domeniul privat al statului și aprobate pentru casare.
"Clădirile care sunt o ruină aparțin, într-adevăr, ministerului. Noi am făcut adrese încă din 2021 către Ministerul Sportului să demoleze acele clădiri. Chiar avem o adresă de la minister prin care ni se spune să le demolăm noi, pe cheltuiala noastră, să le spunem cât costă și apoi să ne dea ei banii. Dar nu s-a pus problema legată de teren, cum că ministerul ar fi proprietar. Abia acum, de când pregătim noi proiectul cu baza sportivă, au venit acele adrese de la minister. Din 2018 și până acum ministerul nu a avut nicio reacție și chiar acum, când vrea Câmpina să facă ceva pe acele terenuri, stați așa, că e posibil să fie terenul statului, dar fără a se fundamenta cu documente acest lucru!", a afirmat primarul Alin Moldoveanu în plenul ședinței CL de luni, 20 iunie, răspunzând unor întrebări ale consilierului Andrei Duran.
"În anul 2018, când Consiliul Local Câmpina a inventariat în domeniul privat al municipiului acest teren, la bază a existat o corespondență a ministerului cu Consiliul Județean Prahova, prin care se vorbea despre strategia de descentralizare a taberelor. Această adresă era însoțită de situația fiecărei tabere în parte. La tabăra Voila era specificat foarte clar că nu există acte de proprietate asupra terenului în vederea intabulării. Deci statul român, care avea obligativitatea de a-și inventaria proprietatea în vederea intabulării nu a făcut acest lucru pentru că nu exista un act de proprietate asupra terenului. Și atunci, CL Câmpina a decis ca acest teren să fie inventariat în domeniul public. După inventariere, s-a făcut o corespondență cu ministerul prin care s-a anunțat acest lucru și i s-a solicitat să-și demoleze construcțiile. Iar ministerul a cerut Direcției Județene de Tineret și Sport să ia măsurile necesare pentru desființarea construcțiilor. Ei nu au niciun act asupra terenului", a explicat secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu.
Întreaga discuție din plenul Consiliului Local o puteți urmări în înregistrarea video.

4004 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 21.06.2022 13:46 Terenul respectiv a fost dintotdeauna al mun.Campina și custodit de fosta Casă a pionierilor dar nu a aparținut niciodată ministerului sportului ..că a fost luat cu japca e altceva...interesele sunt mari așa că domnule primar nu lăsați mizerabili să pună ghearele murdare pe acel spatiu..

Actualitate

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1394 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2376 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.