Ministerul Sportului susține că terenul fostei tabere Voila nu este al Câmpinei și administrația locală nu-l poate folosi

Actualitate (Categoria articolului)

În luna aprilie a acestui an, la propunerea primarului Alin Moldovanu, Consiliul Local Câmpina aproba alipirea mai multor terenuri situate pe Drumul Taberei, în vederea asigurării amplasamentului necesar construirii unei baze sportive și a unei săli a sporturilor. În ședința extraordinară de luni, 20 iunie 2022, Consiliul Local, tot la propunerea primarului, a aprobat dezlipirea din terenul mare a unei suprafețe de 23.964 mp, adică fosta tabără Voila. Cum s-a ajuns la această situație?

Primarul Alin Moldoveanu a explicat că este nevoie de dezlipirea din terenul mare, destinat bazei sportive, a suprafeței aferente fostei tabere Voila ca urmare a două adrese primite în luna mai de la Ministerul Sportului. Prin aceste adrese, ministerul solicită revizuirea stării patrimoniale actuale a terenului fostei tabere, susținând că acest teren nu este în proprietatea Câmpinei, ci a statului român și în administrarea Direcției Județene pentru Tineret și Sport Prahova. "Având în vedere că procedura de implementare a proiectului privind construirea unei baze sportive și a unei săli de sport ar putea fi îngreunată de un eventual litigiu legat de acest teren de 23.964 mp, este necesară dezlipirea lui din terenul mare, de 63.768 mp", a spus primarul Alin Moldoveanu.
Act de proprietate asupra acestui teren nu are nimeni. În schimb, există Decizia nr. 247/08.06.1990, dată de Primăria Județului Prahova (instituție care astăzi nu mai există, n.r.), prin care satul de vacanță (teren și clădiri) a fost scos din administrarea Primăriei Câmpina și trecut în administrarea Inspectoratului Școlar Prahova - Administrația Permanentă de Tabere. Apoi, prin Hotărârea de Guvern 1359/2008, construcțiile de pe terenul respectiv au fost transferate în domeniul privat al statului și aprobate pentru casare.
"Clădirile care sunt o ruină aparțin, într-adevăr, ministerului. Noi am făcut adrese încă din 2021 către Ministerul Sportului să demoleze acele clădiri. Chiar avem o adresă de la minister prin care ni se spune să le demolăm noi, pe cheltuiala noastră, să le spunem cât costă și apoi să ne dea ei banii. Dar nu s-a pus problema legată de teren, cum că ministerul ar fi proprietar. Abia acum, de când pregătim noi proiectul cu baza sportivă, au venit acele adrese de la minister. Din 2018 și până acum ministerul nu a avut nicio reacție și chiar acum, când vrea Câmpina să facă ceva pe acele terenuri, stați așa, că e posibil să fie terenul statului, dar fără a se fundamenta cu documente acest lucru!", a afirmat primarul Alin Moldoveanu în plenul ședinței CL de luni, 20 iunie, răspunzând unor întrebări ale consilierului Andrei Duran.
"În anul 2018, când Consiliul Local Câmpina a inventariat în domeniul privat al municipiului acest teren, la bază a existat o corespondență a ministerului cu Consiliul Județean Prahova, prin care se vorbea despre strategia de descentralizare a taberelor. Această adresă era însoțită de situația fiecărei tabere în parte. La tabăra Voila era specificat foarte clar că nu există acte de proprietate asupra terenului în vederea intabulării. Deci statul român, care avea obligativitatea de a-și inventaria proprietatea în vederea intabulării nu a făcut acest lucru pentru că nu exista un act de proprietate asupra terenului. Și atunci, CL Câmpina a decis ca acest teren să fie inventariat în domeniul public. După inventariere, s-a făcut o corespondență cu ministerul prin care s-a anunțat acest lucru și i s-a solicitat să-și demoleze construcțiile. Iar ministerul a cerut Direcției Județene de Tineret și Sport să ia măsurile necesare pentru desființarea construcțiilor. Ei nu au niciun act asupra terenului", a explicat secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu.
Întreaga discuție din plenul Consiliului Local o puteți urmări în înregistrarea video.

5027 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 21.06.2022 13:46 Terenul respectiv a fost dintotdeauna al mun.Campina și custodit de fosta Casă a pionierilor dar nu a aparținut niciodată ministerului sportului ..că a fost luat cu japca e altceva...interesele sunt mari așa că domnule primar nu lăsați mizerabili să pună ghearele murdare pe acel spatiu..

Actualitate

174 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

524 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

Alte stiri recente

367 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

432 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.