Elevii Școlii Centrale Câmpina au promovat formele alternative de transport ecologic, în Săptămâna Europeană a Mobilității

Actualitate (Categoria articolului)

Cei 650 de elevi ai Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina au participat astăzi la un marș prin care au marcat "Săptămâna Europeană a Mobilității". A fost o acțiune prin care s-a dorit promovarea formelor alternative de transport ecologic, un marș la care copiii au mers pe jos sau au folosit biciclete, trotinete, role etc.

Fiecare ediție a Săptămânii Europene a Mobilității pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă. Tema din acest an este „Combină și deplasează-te!”. Aceasta promovează soluțiile de mobilitate partajată și evidențiază beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante. Exact aceste lucruri au dorit să le scoată în evidență elevii Școlii Centrale în condițiile în care, inclusiv la Câmpina, numărul autovehiculelor a crescut foarte mult în ultimii ani, crescând, implicit, și gradul de poluare.
Copiii s-au deplasat în coloană pe traseul 
Şcoala Centrală - Strada 1 Decembrie 1918 - Bd. Carol I (între Notariate şi Hotelul "Muntenia") - Strada Mihail Kogălniceanu - Strada B.P. Hasdeu - Calea Doftanei - Şcoala Centrală, fiind însoțiți de cadrele didactice, cei mici și de părinți, acțiunea desfășurându-se cu sprijinul Poliției Locale Câmpina și Poliției Municipale.

5309 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • cvm 22.09.2018 08:03 Nu stiu ce sa spun despre aceasta actiune. Rezultate practice la nivelul gandirii/actiunii copiilor, a parintilor si, mai ales, a autoritatilor locale nu cred ca sunt sau vor fi. Eu doar constat faptul ca, in zona Scolii Centrale, traficul este aproape blocat dimineata, pe la 8, si la pranz, pe la 12-13. O fi din cauza "mijloacelor alternative sau ecologice de transport"? Crede cineva ca aceasta situatie se va schimba in urma acestei actiuni? Oricum, e bine! Am mai "bifat" ceva la CV.

Actualitate

179 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

329 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

711 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1579 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.