De mâine vor fi distribuite către primării ajutoarele alimentare de la UE

Social (Categoria articolului)

Produsele alimentare de la Uniunea Europeană se vor distribui anul acesta cu mare întârziere. După cum a anunțat Prefectura Prahova, abia de mâine vor începe să fie trimise către primăriile din teritoriu primele tranșe de ajutoare alimentare. Distribuția alimentelor către populație va începe după ce în fiecare localitate vor ajunge toate produsele.

Beneficiarii vor primi făină, zahăr, ulei, mălai, paste făinoase, conserve cu carte de porc și de vită, pate de ficat. La nivelul municipiului Câmpina există în jur de de 4.600 de beneficiari ai alimentelor de la Uniunea Europeană.

Vă reamintim că, în conformitate cu HG 799/2014, primesc alimente de la UE:
- familiile şi persoanele singure, beneficiare de venit minim garantat, conform Legii nr. 416/2001;
- familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010;
- şomerii care beneficiază în condiţiile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă de indemnizaţie de şomaj în cuantum de până la 400 lei inclusiv şi şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, care nu beneficiază de şomaj în condiţiile Legii 76/2002;
- pensionarii sistemului public de pensii, ale căror drepturi obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei / lună;
- pensionarii sistemului public de pensii, beneficiari de indemnizaţia socială pentru pensionari, acordată potrivit OUG nr. 6/2009, privind instituirea pensiei sociale minime garantate, al căror venit se află sub 400 lei / lună;
- persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii;
- persoanele beneficiare ale prevederilor legilor speciale privind veterani, văduve de război, persecutaţi politic etc, dacă nu beneficiază de alte venituri în afară de drepturile băneşti acordate de aceste legi, ale căror cuantum cumulat se află sub 400 lei/lună.

5539 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2424 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3154 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

1959 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1846 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.