Omagiu adus eroilor care au luptat, de-a lungul timpului, pentru unirea Basarabiei cu Țara Mamă

Eveniment (Categoria articolului)

Astăzi, 27 martie, se împlinesc 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România, eveniment marcat și la Câmpina printr-un ceremonial de depunere de coroane la Monumentul Soldatului Necunoscut. Iar alături de reprezentanții administrației locale s-a aflat și o delegație din Cimișlia (Republica Moldova), oraș cu care Câmpina s-a înfrațit în urmă cu exact doi ani, la 27 martie 2015. 

În amintirea eroilor din România şi din Basarabia şi în special a celor care au pierit, de-a lungul timpului, luptând pentru readucerea Basarabiei la Ţara Mamă, au depus coroane de flori reprezentanții Primăriei Câmpina și cei ai administrației locale din Cimișlia și o delegație comună formată din reprezentanți ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere Câmpina și ai Asociației Veteranilor Războiului din 1992 Tiras - Tighina. 
Apoi, la Casa de Cultură a avut loc Simpozionul "Basarabia, pământ românesc", care a inclus mai multe prelegeri și un moment artistic susținut de grupul "Micii melomani" de la Clubul Copiilor. Din delegația de la Cimișlia, prezentă la acțiunile de astăzi de la Câmpina, au făcut parte consilierii locali Sergiu Suhan și Cătălin Tudor Florică, Gheorghe Balaban - președintele Asociației Veteranilor Războiului din 1992 Tiras - Tighina, Victor Barbacaru și Sergiu Prisăcaru - veterani de război, membri ai asociației menționate.

La 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima provincie istorică adusă la Ţara Mamă. Din păcate, această unire nu a durat “de-a pururi şi totdeauna” aşa cum scria în Actul Unirii votat în martie 1918. În 1940, Rusia a anexat din nou Basarabia, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov. Aceasta este parte din istoria noastră şi a lor, a românilor de dincoace şi dincolo de Prut. Cu toate acestea, în fiecare an, la 27 martie, marcăm unirea Basarabiei cu România, poate și cu speranța că într-o zi vom fi aceeași țară.

4066 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

426 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.

1906 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

Alte stiri recente

226 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

152 vizualizari
02 oct. 2023 18:27

Anunț privind înscrierea proiectelor pentru bugetare participativă

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: