CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Omagiu adus eroilor care au luptat, de-a lungul timpului, pentru unirea Basarabiei cu Țara Mamă

- Eveniment -

Omagiu adus eroilor care au luptat, de-a lungul timpului, pentru unirea Basarabiei cu Țara Mamă

Astăzi, 27 martie, se împlinesc 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România, eveniment marcat și la Câmpina printr-un ceremonial de depunere de coroane la Monumentul Soldatului Necunoscut. Iar alături de reprezentanții administrației locale s-a aflat și o delegație din Cimișlia (Republica Moldova), oraș cu care Câmpina s-a înfrațit în urmă cu exact doi ani, la 27 martie 2015. 

În amintirea eroilor din România şi din Basarabia şi în special a celor care au pierit, de-a lungul timpului, luptând pentru readucerea Basarabiei la Ţara Mamă, au depus coroane de flori reprezentanții Primăriei Câmpina și cei ai administrației locale din Cimișlia și o delegație comună formată din reprezentanți ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere Câmpina și ai Asociației Veteranilor Războiului din 1992 Tiras - Tighina. 
Apoi, la Casa de Cultură a avut loc Simpozionul "Basarabia, pământ românesc", care a inclus mai multe prelegeri și un moment artistic susținut de grupul "Micii melomani" de la Clubul Copiilor. Din delegația de la Cimișlia, prezentă la acțiunile de astăzi de la Câmpina, au făcut parte consilierii locali Sergiu Suhan și Cătălin Tudor Florică, Gheorghe Balaban - președintele Asociației Veteranilor Războiului din 1992 Tiras - Tighina, Victor Barbacaru și Sergiu Prisăcaru - veterani de război, membri ai asociației menționate.

La 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima provincie istorică adusă la Ţara Mamă. Din păcate, această unire nu a durat “de-a pururi şi totdeauna” aşa cum scria în Actul Unirii votat în martie 1918. În 1940, Rusia a anexat din nou Basarabia, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov. Aceasta este parte din istoria noastră şi a lor, a românilor de dincoace şi dincolo de Prut. Cu toate acestea, în fiecare an, la 27 martie, marcăm unirea Basarabiei cu România, poate și cu speranța că într-o zi vom fi aceeași țară.


27 Mar 2017 20:44 4134 vizualizari



Comentarii






1278 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1300 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2097 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2909 vizualizari 21 Mar 2024 08:05 Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV